Poškodzovaný mestský inventár

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Vrakuňa

Vyriešený
meno
Odkazprestarostu.sk 20. novembra 2012

Na Rajeckej ulici je dlhodobo a opakovane poškodzovaný mestský inventár, konkrétne odpadkové koše, hojdačky a basketbalové koše. Nehovoriac o tom, že v pieskoviskách kedysi boli aj šmykľavky, ktoré tam už nie sú. Bolo by tiež fajn vyzbierať smeti porozhadzované po okolí a ohorky z cigariet.

30. november 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

mrzí nás, že Vám v minulosti nebola poskytnutá odpoveď. Počas leta sa vykonal kompletný audit všetkých detských ihrísk. Vo Vrakuni ich máme 24. Nie je úplne jednoduché, na základe tohto auditu dať všetky ihriská do poriadku ešte do konca r. 2020, preto sme sa rozhodli renováciu a modernizáciu ihrísk rozdeliť na dve časti. Jedná časť sa zrenovuje tento rok a ďalšia v roku 2021. Ešte tento rok sa obnoví konkrétne 14 detských ihrísk a to:
Toryská-Toplianska, Toplianska 5, Bebravská 2, Bebravská 14-16, Slatinská-Žitavská, Čiližská 26, Kríková 7, Bučinová-Vŕbová, Jedľová-Vŕbová, Rajecká 8-10,Šíravska pri MŠ, Slatinská-Dvojkrížná, Hnilecká-Bebravská a Vážská. Začali sme s odstraňovaním starých prvkov, ktoré už nespĺňajú technické normy, sú zastarané a častokrát aj poškodené. Od októbra sme začali postupne s montážou nových prvkov. Týka sa to hlavne nových hojdačiek, nových herných zostáv, takisto dopadových plôch okolo pružín. Do konca októbra prešlo 14 spomínaných ihrísk čiastočnou obnovou, tak aby spĺňali všetky zákonom stanovené predpisy a normy. Budúci rok budeme renovovať a modernizovať zvyšné ihriská, ktoré sú aktuálne v lepšom stave, ako tie, ktoré sú v pláne na tento rok. Konkrétne je plánovaná obnova ďalších 8 ihrísk: Rajčianska vnútroblok, Čiernovodská 4, Slatinská-Bebravská, Čiližská 1, Kríková 8-16, Stavbárska 2-4, Rajecká 26, Píniová a lesopark. Táto obnova bude celkovo na úrovni okolo 200 000 €. Preto žiadame občanov, aby zatiaľ využívali iné ihriská v okolí, prosíme o trpezlivosť, robíme to pre Vás, a hlavne pre deti.

S prianím pekného dňa
Kto? Útvar marketingu, médií, kultúry a športu

Mgr. Rastislava Mihóková
Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Vrakuňa
26. marec 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

odpadkový kôš bol v lokalite doplnený.

S prianím pekného dňa
Kto? Referát životného prostredia, verejnoprospešných služieb a odpadového hospodárstva

Mgr. Rastislava Mihóková
Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Vrakuňa

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania