Bezdomovci v podchode (zastávka Borská)

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Jozef Očkay 20. novembra 2012

V podchode sa nachadza debna s naradim (zrejme), ktore sa pouziva pri upratovani okolia a podchodu samotneho.

Na tejto debni s oblubou vysedavaju alebo lezia a spia bezdomovci, nie zriedka opiti, s flasami alkoholu a inym odpadom pohodenym v okoli. Specialne jeden pan je tam takmer pravidelne, uz minimalne tri roky, ktore mam moznost ho pozorovat. Skupiny bezdomovcov su casto hlucne (opilecke hadky), zapachaju ked clovek musi prejst popri nich a urcite nie su dobrym prikladom a neprispievaju k pocitu bezpecia okoloiducich (len cakaju, komu co vypadne z vrecka ...).

Stara plechova debna s naradim pritom uz raz bola odstranena. Pocas dvoch tyzdnov, ked bol podchod prazdny a bezdomovci nemali na com sediet alebo lezat, bol aj cisty a clovek ich tam uz nestretaval. Potom vsak bola do podchodu umiestnena nova, drevena debna, na ktorej sa opat s oblubou zdruzuju hufy tych istych bezdomovcov, ktori ju beru ako svoje denne "stanovisko".

Stoji uspora prace par ludi, ktori si nemusia so sebou nosit naradie za utrpenie a znechutenie stovak inych, ktori denne prechadzaju podchodom, aby nakupili v nedalekom obchode, chodia z/do prace / skoly?

01. december 2012

Jozef Očkay

a takto to vyzera zblizka
21. január 2015

Michal Molčányi

V podchode už žiadna debna nie je.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania