Psie exkrementy

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Devínska Nová Ves

Vyriešený
meno
Lubo 26. februára 2016

Prosím kompetentných o dohľad nad čistením ulíc od exkrementov, resp. o kontrolu majiteľov psov. Hustota exkrementov začína dosahovať dvojciferné čísla na desaťmetrových chodníkoch! Okrem znečistenia a zápachu sú poškodené i domy (ako vidíte, moču neodolá ani železobetón...)

28. február 2016

Ľubica

Co sa tyka vykalov, naozaj dosahujeme rekordy. Aj Most Slobody specialne, tam je najvacsou atrakciou do niecoho nestupit a to kazdych 10m. Je to neskutocna poduroven, v com v podstate zijeme a co je tu normalne. Hlavne, ze sa kazdy hra na slachtica a celebritu so statusom znackovych siat, drahych aut a kde v cudzine on bol a zijeme medzi vykalmi....A keby len psimi, pri Morave rovno pri chodniku nedaleko Mosta Slobody, niekto nahadzal do travy, kde chodia vsetci okolo pouzite detske plienky cca 6 ks. V Rakusku je za psie vykaly pokuta 500 Eur, asi ina inspiracia nepomoze, ale dosledne kontrolovana....
07. marec 2016

Odpoveď samosprávy

Mestská časť má na svojom území umiestnených cca 120 košov na psie exkrementy, ktoré Denova (príspevková organizácia MČ DNV) 2x do týždňa vyprázdňuje a dopĺňa do nich vrecká. Priebežne je vykonávané a zabezpečované čistenie verejných priestranstiev od psích exkrementov (2-3x do týždňa).
K dispozícii majú aj vysavač , ktorý je však možné používať iba za suchého počasia. Veľkým problémom je však nedisciplinovanosť mnohých „psíčkarov“, ktorí si neplnia svoju zákonnú povinnosť a psie exkrementy svojich psov neupratujú. Viackrát sme žiadali mestskú políciu, aby sa zamerala na kontrolu dodržiavania zákonov, týkajúcich sa podmienok chovu psov a čistoty na území mestskej časti. Problémom je nedostatok policajtov pôsobiacich v mestskej časti..


OVDŽP, MÚ DNV
10. marec 2016

Jakub

Možno by bolo vhodné tie kontajnery dopĺňať aj častejšie ako 2 x do týždňa. Často sú aj napriek tomu nedoplnené. Najlepšie dopĺňať každý druhý deň. Niektoré, keď sa jeden deň doplnia, tak na druhý sú už prázdne.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania