Havarijný stav

Zodpovednosť za riešenie: Iné

Uzavretý
meno
Emil Klimo 28. februára 2016

Uvažuje sa s rekonštrukciou zobrazenej budovy ? Určite nie je peknou vizitkou mesta a to priamo v jeho jadre.
Ďakujem za vyjadrenie.

15. marec 2016

Emil Klimo

som prekvapený nad jednoduchou odpovedou bez udania dovodu neriesenia havarijneho stavu predmetnej budovy a ani naznacenia ci sa vobec uvazuje s jej rekonstrukciou a ked ano tak asi v akom casovom horizonte alebo patri do vlastnictva niekoho nedotknutelneho. myslim si vsak ze ked je vola najde sa aj sposob riesenia. necham sa prekvapit zaujatym stanoviskom
majte sa pekne
Emil
19. marec 2019

Martin

Pokiaľ viem budova patrí evanjelickej cirkvi augsburského vyznania,rovnako aj vedľajšie budovy (bývalá Devín banka a františkáni).Vlastnia budovy aj na Palisádach ,Panenskej ulici a jej okolí. Väčšinou sú v zlom stave. ECAV sídli vo Zvolene ,takže ich asi stav budov ktoré vlastnia v Bratislave nezaujíma.
20. marec 2019

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,
v tejto veci sme opätovne oslovlili samosprávu s prosbou o výzvu vlastníkovi.

Juraj Hurný
[email protected]
12. marec 2020

Martin

Budova je stále v horšom stave.
16. marec 2020

Odpoveď samosprávy

Samospráva uviedla, že zodpovedným subjektom je: Exis invest s.r.o., Panónska cesta 42, Bratislava, PSČ 851 01, SR
20. júl 2022

Peter Czirak

Moze prosim stavebny urad vyzvat vlastnika na zabezpecenie budovy? Postupom casu sa objavuju vazne staticke poruchy a kedze je to na exponovanom verejnom pristranstve, bolo by vhodne stavbu zabezpecit pred zrutenim.
20. júl 2022

Peter Czirak

Aby sme skratili posuvanie problemu hore dole a vyhovaraniu sa ze mesto (mestska cast) nic nemoze, tu je citat stavebneho zakona:
Stavebny zakon 50/1976
ÚDRŽBA STAVIEB A ICH ODSTRAŇOVANIE
§ 86

Údržba stavby
(1) Vlastník stavby je v súlade s dokumentáciou overenou stavebným úradom a s rozhodnutím stavebného úradu (stavebné povolenie, kolaudačné rozhodnutie) povinný udržiavať stavbu v dobrom stavebnom stave tak, aby nevznikalo nebezpečenstvo požiarnych a hygienických závad, aby nedochádzalo k jej znehodnoteniu alebo ohrozeniu jej vzhľadu a aby sa čo najviac predĺžila jej užívateľnosť.

(2) Ak vlastník stavbu riadne neudržiava, môže mu stavebný úrad vo verejnom záujme nariadiť, aby sa v určenej lehote a za určených podmienok postaral o nápravu. Užívatelia bytov a nebytových priestorov sú povinní umožniť vykonanie nariadenej údržby stavby.

(3) Ustanovenia odseku 1 a 2 platia primerane aj pre terénne úpravy, práce a zariadenia podľa tohto zákona.
22. júl 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

momentálne nevieme pokračovať v riešení podnetu, nakoľko nevieme nájsť mailový kontakt na majiteľa budovy. V prípade, že viete zistiť kontakt na správcu, radi podnet znovu otvoríme a prepošleme zodpovednému subjektu.

Ďakujeme za spoluprácu,

Barbora Peregrim
Odkaz pre starostu
[email protected]
22. júl 2022

Peter Czirak

Podnet by mal riesit prislusny stavebny urad, tak ako je to v prispevku vyssie.
22. júl 2022

Peter Czirak

Nie je povinnostou portalu hladat majitelov budov, admin by mal iba upozornit miestoprislusny stavebny urad, aby konal v zmysle pravomoci, ktore ma podla stavebneho zakona.
Mal by te to otvorit a oslovit patricne urady.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania