Orez stromov

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

Vyriešený
meno
Milan Polonec 07. marca 2016

Dobry den, chcel by som nahlasit ci by nebolo mozne prezerat spodne casti korun stromov v lokalite Dulovho namestia. Stromy su mlade, ale nie su udrziavane:
- stromoradie pred vojenskou hudbou...v lete je tam uplna tma vecer, po lavickach v tme lihaju bezdomovci a strom za novinovou budkou uz neumoznuje ani prejst vzpriamene k zastavke mhd
- pokracovanie na Kvacalovej ulici..mlade stromy az po rampu hotela apollo --- v lete uz idu konare do oci pri vystupovani zo zaparkovaneho auta
- opacna strana dulovko namestia - male stromceky kadial sa vobec neda prejst, spodne konare by sa mohli prerezat.
Dakujem

16. marec 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet.
Na základe vykonanej obhliadky uvádzame:
- globózne javory, lipy na Daxnerovom námestí a japonské čerešne na Kvačalovej ulici sm ezaradili do harmonogramu rezov z dôvodu, že konáre zasahujú do komunikácie a do elektrického osvetlenia.

kancelária starostu
12. apríl 2016

Milan Polonec

Dobry den,
dakujem za odpoved - ovsem by som chcel upozornit ze sa jedna o Dulovo namestie, nie o Daxnerovo (ktore je zelena parkova plocha). Argument, ze konare nezasahuju do verejneho osvetlenia je vsak scestny a nepostacujuci - predpokladam ze chodiky su urcene na to aby po nich ludia chodili a predpokladom na to je ze si nevypichnu oci o najnizsie konare (specialne pripad za novinovou budkou pri zastavke MHD) a rovnako nie je cielom mestskej casti aby sa na takom frekventovanom mieste ako je Dulovo namestie zhrupovali bezdomovci ako sa to pocas leta deje v tieni na lavickach pri 'vojenskej hudbe'. Na inych miestach v BA sa orez robi aj na stromoch ktore nie su su casou chodnikov/namesti, aj ked tam ziadne lampy nie su a dokonca tam ani nechodia ludia - napriek tomu su udrziavane a orezavane (najnovsi pripad - stromoradie na Trnavskej pri Kauflande smerom z mesta - hoc stromy stoja na travnatej ploche bez chodnikov a lamp.) Preto navrhujem aby bola opatovne vykonana obhliadka na Dulovom namesti, nie na Daxnerovom.
27. apríl 2016

Milan Polonec

Dobry den
posielam fotografie aktualneho stavu: k zastavke sa neda prejst a aj bezdomovci co sa uz zase pocas teplejsich vecerov zase "skryvaju" na lavickach v tmavom tieni nizkych korun maju radost.
30. apríl 2016

Nivy

Pán Polonec,
zrejme ste prehliadli jednu skutočnosť: Dulovo námestie sa za neznámych okolností stalo súkromným pozemkom. Mňa by tiež zaujímalo, ako je to možné.
30. september 2016

Milan Polonec

Stromy boli orezane, Dakujem

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania