Parkovanie na zákaze

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení

Sustavne parkovanie aut na zakaze

16. marec 2016

Brano

Takyto podnet uz bol podany v oktobri 2015. V odpovedi samospravy bolo okrem ineho uvedene, ze informovali Mestsku policiu, ktora situaciu preveri. Preverovanie vyzera asi tak, ze kedykolvek prejde hliadka MP okolo, situaciu ignoruje. Pritom je to aj pre nich lahka korist. Na prechod pre chodcov sa zmestia 4 auta, tym padom staci vecer zalozit 4 papuce a rano vybrat 4 pokuty, to su 4 muchy jednou ranou, usetril by sa cas aj pohonne hmoty. V odpovedi samospravy urcite bude nieco v tom zmysle, ze na zaklade fotografie nie je mozne presetrit priestupok a ked to znovu uvidime treba volat 159.
30. marec 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Dobrý deň,

Hlavné mesto si uvedomuje problém sa parkovaním na chodníkoch. Kľúčový problém je v zlom ustanovení zákona ( § 52 ods. 2 zákona č. 8/2009 o cestnej premávke), ktoré umožňuje parkovať aj na chodníku. Zmenu zákona však môžu urobiť len poslanci NR SR.

Mestská polícia vykonáva pravidelné hliadky, nemôže však zabrániť každému arogantnému správaniu vodičov. Pokiaľ ide o parkovanie, ak je občan svedkom situácie, kedy vozidlá neparkujú v zmysle predpisov, odporúčame obrátiť sa priamo na Mestskú políciu na čísle 159.


Oddelenie komunikácie a marketingu
Hlavné mesto SR Bratislava
30. marec 2016

Brano

Dovolim si upozornit, ze podla platnej legislativy vodici porusuju hned 2 predpisy. Parkuju na vodorovnom znaceni V13 (nie na chodniku ako sa mylne uvadza v odovedi samospravy) a aby sa tam resp. z toho miesta dostali, musia cuvat po prechode pre chodcov.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania