Chýbajúce dopytové tlačidlo na semafóroch

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Anonymný užívateľ 24. apríla 2017

Dobrý deň,

chcel by som navrhnúť inštaláciu dopytového zariadenia pre chodcov pri autobusovej zastávke Brnianska na Brnianskej ul. V súčasnosti sú semafóry riadené len intervalom, často sa stáva, že autobusy a autá musia čakať na červenej aj keď žiaden chodec cez cestu neprachádza.
Dopytové tlačidlo by zrýchlilo dopravu, hlavne autobusy by nemuseli stáť zbytočne na červenej.

Ďakujem

11. december 2012

Jano Nym

No, problem potom bude taky, ze chodec stlaci dopytove tlacitko, prejdu vsetky auta, chodec prejde na cervenu, pre auta "skoci" cervena, a vodici sa cuduju ze naokolo ziaden chodec.
11. december 2012

Samo

Stále to bude zlepšenie oproti súčasnému stavu. Autá zastanú, len keď chodci stlačia tlačidlo a nie každých niekoľko minút, ako je to teraz.
18. január 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Prechod pre chodcov na Brnianskej je v riadený automaticky v koordinácii s križovatkou Patrónka a ide v pevných signálnych plánoch, takže tlačítkové dopytovanie by situáciu nemohlo ovplyvniť.

Mgr. Marek Papajčík
referát vzťahov s verejnosťou
Kancelária primátora hl. mesta SR Bratislavy
30. január 2013

Samo

Dakujem panovi Papajčíkovi za odpoved,

sucasne nastavenie intervalov ale zial neriesi problem autobusov, ktore musia stat na cervenej, lebo zastavili na zastavke brnianska.
16. august 2015

Kristián

Zbytočná červená na semafore

Na Brnianskej ceste, v úseku od Patrónky smerom do centra mesta (ale aj v opačnom smere), pretína cestu semafor. Jeho funkciou je zrejme uľahčiť chodcom prechod cez cestu po priechode. Problém je, že tento semafor zastavuje premávku v oboch smeroch, aj keď žiadny chodci pred priechodom nečakajú. V úseku je aj zvýšená rýchlosť a semafor tak spomaľuje/zastavuje premávku. Autá stoja a cez priechod nik neprechádza. Problém by vyriešilo dopytové tlačidlo - semafor by hádzal červenú a zastavoval premávku len vtedy, ak by reálne niekto potreboval prejsť a stlačil by na semafore tlačidlo.

Pozn.: Možno má semafor aj inú funkciu o ktorej neviem a proste musí v nejakých intervaloch tú dopravu tam zastaviť. Ale ak nie, bolo by fajn to vyriešiť...
17. august 2015

František

Semafory riadiace prechod pre chodcov môžu predsa ostať v rovnakom signálnom pláne ako doteraz, akurát keď dopytové tlačidlo pre chodcov nebolo stlačené tak vtedy ostane svietiť zelená na ceste. Existujúca koordinácia s križovatkou Patrónka sa tak nemôže nijako narušiť.
24. apríl 2017

Mária

Sústavná červená na semafore brnianska

Dobrý deň.

Na Brnianskej sú pravdepodobne zle nastavené semafóry. Pravielne na nich je červená aj ked v okolí prechodu nie sú žiadny chodci. V záujem životného prostredia poprosím semafóry nastaviť tak, aby autá mali červenú, len ked si chodci stlačia, že chcú prejsť prechodom. V opačnom prípade, zbytočné zastavenie áut spôsobuje zvyšovanie nežiadúcich emisií do ovzdušia.
25. apríl 2017

Odpoveď samosprávy

Prajem pekný deň.
Ďakujem za Váš podnet. Uvedený chodecký prechod sa už riešil viac krát. Jediným možným riešením je komplexná rekonštrukcia križovatky Patrónka. Výmena radiča a doplnenie signálnych plánov v radiči, detekciou pre skupinu chodcov ,dopytové tlačítka by problém nevyriešili .Križovatka Patrónka je zaradená do zoznamu križovatiek kde je nutná rekonštrukcia, jej realizácia prebehne čo v najkratšej možnej dobe.

A
25. apríl 2017

Mária

Vždy ked prídem k tomu semaforu je tam červená, ale úplne vždy, aj ked idem z Kramárov aj ked idem z Paronky...tak mi nehovorte, že ak ju stlačí iba chodec, ktorého tam nikdy nevidím...že to nebude lepšie....išli ste už niekedy tadial vôbec????
07. december 2018

Michal

Semafor / prechod pre chodcov Brnianska

Semafor na tomto priechode pre chodcov spomaluje premavku tym, ze je na nom (najma pri odboceni na zelenu doprava z Mlynskej Doliny) automaticky a nezmyselne cervena pretoze v 95% pripadov tam necaka ziadny chodec na priechod cez cestu. Nie je mozne na tento semafor nainstalovat "tlacitko" pre chodcov, pricom cervena by nastala len pri stlaceni tohto tlacitka?
09. jún 2023

Michaela

tento podnet je tu od roku 2017, komentáre dokonca od 2012, samospráva sľúbila riešenie v už pred viac ako 6 rokmi!! "Križovatka Patrónka je zaradená do zoznamu križovatiek kde je nutná rekonštrukcia, jej realizácia prebehne čo v najkratšej možnej dobe.", nezodpovedá realite.
Akým spôsobom je toto "v riešení"???
13. jún 2023

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom,

Administrátor Bratislava-Staré Mesto
Odkaz pre starostu
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania