Psie výkaly kam sa pozrieš

Zodpovednosť za riešenie: Senec

Vyriešený
meno
Janka 31. marca 2016

Dobrý deň. ŽIjem v tomto meste už sedem rokov a postupne sa problém so psíčkarmi naozaj stupňuje, aspoň ja to tak vnímam. Kam sa človek pozrie, na akékoľvek zelené miesto v meste (a hlavne v okolí pešej zóny), striehnú naňho hnedé míny od najmenších po fakt obrie, ktoré si má za sebou upratať majiteľ každého psa. Mnohokrát ho ani na základe upozornenia majitelia neodpracú. Je to nechutné, najmä ak si človek už aj dokonca pri sadnutí si na istý konkrétny múrik na Lichnerovej ulici, ktorý je 50cm nad povrchom okolitej ulice, sadne do psieho exkrementu.
Viem, že mesto má možnosti zasiahnuť v rámci určitých nariadení voči javom vrámci mesta. Je možné pokutovať prostredníctvom mestskej polície nezodpovedných majiteľov? Zdá sa, že jedine peniazmi možno slovenský národ vychovať.
Ďakujem,
JZ

06. apríl 2016

Odpoveď samosprávy

Za posledné roky sa situácia zlepšuje, majitelia psov sú čoraz zodpovednejší. Je však stále mnoho občanov ktorí neodstraňujú exkrementy po svojich psoch na verejných priestranstvách. Najviac prehreškov sa stáva v neskorých večerných a skorých ranných hodinách, kedy je málo okoloidúcich. Mesto rozmiestnilo na najexponovanejších miestach desiatky špeciálnych kontajnerov na psie exkrementy, pri ktorých sú aj igelitové vrecúška, ale takýto odpad je možné hodiť aj do kontajnerov určených na netriedený komunálny odpad. K znečisťovaniu prispieva aj postupný nárast počtu túlavých psov v meste, len v roku 2015 bolo odchytených 123 psov. Mestská polícia pravidelne kontroluje dodržiavanie predpisov v tejto oblasti. Minulý rok vykonala 323 kontrol majiteľov psov a prejednala 62 priestupkov. Podľa zákona č. 372/1990 Zb. o priestupkoch, tomu kto neodstráni výkaly, ktorými jeho pes znečistil verejné priestranstvo je možné uložiť pokutu do výšky 65 eur (obecný, mestský úrad) a v blokovom konaní do výšky 33 eur (PZ SR, obecná či mestská polícia).

mesto Senec
11. máj 2016

Jana

Dobry deň. Ja musím len súhlasiť s pani Jankou. Mám malé dieťa a nemozem ho pustat na trávu v okolí detských ihrisk, lebo odstraňovať psie výkaly na dennej báze je dosť nepríjemné. Sama som upozornila aj psickarov, ktorí priamo pri detskom ihrisku nechali exkrementy od svojho psa a povedali, ze to upracú a samozrejme nechali to tak. Ako si poradiť s takýmito nevychovanymi psíčkarmi???

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania