15 ročné petície a stále aktívne mrakodrapy na Einsteinovej

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Uzavretý
meno
Dana 05. apríla 2016

Vzhladom na planovanu vystavbu viac mrakodrapov na sidlisku ako dosledok predaja parkoviska nasimi zastupcami v miestnom resp. mestskom urade (aka skvela sluzba ludom ked sa tak vela rozprava o rieseni parkovania a parkovisko pre cca 200 aut sa preda sukromnej firme na stavbu), ziadame obyvatelia Pecnianskej ulice starostu Petrzalky a stavebny urad o posudok statika k vystavbe nakolko mame informaciu, ze v pripade vystavby je mozne priame narusenie statiky nasho pomerne velkeho bloku domov s viacerymi vchodmi vzhladom k nestabilnemu podloziu. Miesto sa nachadza na parkovisku medzi benzinovou pumpou Slovnaft a gymnaziom Einsteinova,Bratislava.

25. apríl 2016

Odpoveď samosprávy

Plocha, na ktorej doteraz parkovali autá, je vo vlastníctve súkromnej osoby, a nikdy nebola táto plocha povolená a ani skolaudovaná na parkovanie. Vlastník pozemku akceptoval viac rokov parkovanie áut obyvateľov susedných bytových domov na vlastnom pozemku bez poplatku.
Zamestnanci stavebného úradu, mestskej časti Bratislava-Petržalka, poverení výkonom štátneho stavebného dohľadu (ďalej len „ŠSD“) vykonali ŠSD dňa 8.4.2016 a následne za účasti stavebníka a zhotoviteľa vykonali druhý ŠSD dňa 15.4.2016. Porovnaním výsledkov obidvoch ŠSD a miestnych zisťovaní, v ich vzájomnej súvislosti, s projektovou dokumentáciou stavby, zápismi v stavebnom denníku a stavebným povolením, orgán ŠSD dospel k záverom, že na stavebnom pozemku neboli začaté stavebné práce do 7.4.2016.
Na základe týchto skutkových zistení stavebný úrad dospel k záverom, že stavba nebola začatá do 7.4.2016 podľa podmienky stavebného povolenia č. UKSP 2193-TX1/2010,2011-Kch-115 a tým stratilo platnosť zmysle § 67 ods. 2 stavebného zákona. Akákoľvek stavebna činnosť je teda momentálne zastavená.

mestská časť BA-Petržalka
01. február 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

podnet už nie je aktuálny.

poprosím administrátorov o uzavretie podnetu.

Ďakujem
Kto? Referát komunikácie
Kedy? 2023

Jana Ryzá, referát komunikácie MČ Petržalka

Diskusia

Diskusia k tomuto podnetu bola uzatvorená.