Chaos v kosení

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Peter 06. júna 2016

Prosím vás kedy sa skončí chaos v kosení, mestská časť pokosí svoje pozemky a pozemky hlavného mesta ostanú nepokosené. Magistrát nekosí tak často ako mestká časť potom to je tak ako na obrázku pokosená polka Petržalky. To je taký problém aby mestská časť pokosila všetko a potom to vyfaktúrovala mestu? Ako to potom vyzerá?

Ďakujem

07. jún 2016

Stefan

Moze to dopadnut aj takto https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/27623/kosenieorez-magistrat-hl-mesta-vz-petrzalka-ulica-zaporozska

Alebo aj takto https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/28711/preco-sa-nekosi-aj-pri-zjazde-na-antolsku-z-dolnozemskej

Vsetko su to pozemky v Petrzalke zial. Chyba kocepcia. Tu aspon magistrat kosí! Ide na to kasle uplne! Zial pokuty sa asi slabo rozdavaju ked kazy rok tie iste pozemky su zaburinene.
08. jún 2016

Martin z Jasovskej

Peter a Štefan súhlasím s vami....alebo aj takto :
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/28475/kosenie-jasovska

po celej Petržalke je to katastrofa.....tu nefunguje vôbec nič...hlavne že máme 4 inšpektorov poriadku, ktorý to majú v náplni práce...a potom že máme v Petržalke plno alergikov.
Hlavne že pri Technopole je ,,anglický trávniček,, ...všakže?...len aby nikto nepovedal že sa pán starosta nestará....
16. jún 2016

Martin Nýdr

Jednoznačne zlá koncepcia a rozdelenie a nevysporiadanie pozemkov. A to ešte treba rozdeliť pozemky označené ako BA na tie čo kosí magistrát a tie čo kosí METRO, a.s. To isté je aj s čistením komunikácií, sú úseky čo nečistí nikto lebo každý je v tom, že to má robiť ten druhý. Ďalší problém je s chodníkmi a zeleňou, napríklad chodníky popri dolnozemskej sú zarastené na takmer 50% hrubými náletmi a burinou, pretože to vyrastá z pozemkov ktoré nikto neudržiava. No žiaľ za tie roky už začali náletové dreviny vyrastať priamo z obrubníka a niektoré majú priemer až 20cm! Viete že s pozemkami tu nebol schopný urobiť poriadok - tak taká Dolnozemská je aj na pozemkoch s nezaloženým LV - znamená to že hl. mesto udržiava pozemky, ktorých nie je vlastníkom, prečo potom nie sú ochotní kosiť aspoň 0,5 metrový pás okolo chodníkov? Je to všetko o ľuďoch čo tam sedia a nemajú snahu nič urobiť pre toto mesto!
16. jún 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

nevieme zodpovedať na hypotetické otázky. Na vysvetlenie tohto stavu:

kompetencie medzi mestom a mestskými časťami sú delené na základe Štatútu hlavného mesta SR Bratislavy. Týmto bola rozdelená aj pôsobnosť v správe komunikácií - hlavné mesto I. a II. trieda, mestské časti III. a IV. trieda. A k tomu prislúchajúca prícestná zeleň.

Oddelenie komunikácie a marketingu
Hlavné mesto SR Bratislava
19. jún 2016

Peter

To ste mi moc nevysvetlili páni z magistratu, ste popisali iba sucasny stav o ktorom vsetci vieme. Ale chceme aby sa to zmenilo tak aby mala mestska cast na starosti vsetko a popripade by fakturovala mestu kosenie za mestke pozemky. Co je na tom tazke pochopit, ziadne hypotecke otazky proste konajte tak, aby to to vyzeralo normalne,. Ivo prosim ta ZROVNAJ TO...

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania