Neupravený priestor po rozkopávke na Púpavovej 22-24

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Karlova Ves

Vyriešený

Medzi obytnými domami 22 a 24 na Púpavovej ul. pravdepodobne vodári urobili značné rozkopávky terénu pri oprave vodovodných potrubí, ale po skončení prác neupravili terén do pôvodného stavu. Je bez trávy, pri lavičke je prepadnutý terén a pri prudkých dažďoch zemina zaplavuje chodník. Je potrebné terén vyrovnať a zatrávniť.

28. júl 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

realizátor prác na vodovodnom potrubí má povinnosť uviesť predmetnú zeleň do pôvodného stavu. 2.8.2016 bude mestská časť preberať úpravu zelene na mieste. V prípade nevyhovujúceho stavu zelene mestská časť plochu neprevezme, pokým nebude v poriadku.

Ing. Lucia Ličková
Oddelenie dopravy a životného prostredia
Miestny úrad, Bratislava - Karlova Ves
19. september 2016

Renata_A

Dobry den, na tej istej ploche sme mali posadene rozne kvety. Pocas tu spominanych prac nam boli dve rastliny (ibisteky) znicene. Mame narok na nahradu za znicene rastliny?
02. január 2017

Odpoveď samosprávy

Dobry den.

Plochu sme prebrali do spravy.
Prve preberanie skoncilo neuspesne, nakolko sa na mieste po rozkopavke nachadzali preliaceniny a nerovnosti. Pri druhom preberani bol povrch vyrovnany a vysiate travne semeno. Situaciu budeme sledovat v jarnych mesiacoch, ako trava vyrastie, ale rada by som upozornila, ze sa plocha po rozkopavke nachadza pod vzrastlymi drevinami - stromami, teda tam trava neporastie.
Tato plocha po rozkopavke je sucastou ochranneho pasma sieti (vodovodneho potrubia), teda na nej nie je mozne vysadzat dreviny.
MC Bratislava - Karlova Ves zaradi lokalitu do planov vysadieb na nasledujuce obdobie, po vykonani dokladnej obhliadky pracovnickou odborne sposobilou.

Halina Trubinyiova
oddelenie dopravy a ZP
MiU MC Bratislava - Karlova Ves

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania