Banskobystrická ulica - parkovanie pre rezidentov

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Juraj Vacho 04. augusta 2016

Prosím o urgentné zabezpečenie označenia parkovacích miest pre rezidentov na Banskobystrickej ulici.
Parkovanie je tu dlhodobý problém a po zrušení parkovania na jednej strane ulice, je situácia katastrofálna. Väčšina parkovacích miest ja obsadená autami z iných miest a iných krajín kedže je tu dovolené parkovať bez obmedzenia (viď. foto).
Ostatné ulice v Starom meste majú vyznačené parkovanie pre rezidentov, prečo na Banskobystrickej ulici nie? Rezidenti z Banskobystrickej sú tiež občanmi Starého mesta, platia tu dane a iné poplatky, majú zakúpené parkovacie karty, ktoré nemôžu využiť.

Opakujem situácia je KATASTROFÁLNA, prosím pomôžte rezidentom z Banskobystrickej ulice.

04. august 2016

sunnyvale [email protected]

súhlasím, mimobratislavské autá tu parkujú celé dni, týždne nonstop!
22. august 2016

Juraj Vacho

Toto je odpoveď na problém s parkovaním pre rezidentov:
"S ľútosťou Vám oznamujeme, že pri riešení podnetu Banskobystrická ulica - parkovanie pre rezidentov do dnešného dňa nedošlo k pozitívnej náprave a z tohto dôvodu podnet označujeme ako neriešený."
To je neuveriteľné, vybudujete tu cyklotrasu, s frekvenciou jeden cyklista za hodinu a parkovanie pre rezidentov nezabezpečíte. KDE MÁME POTOM PARKOVAŤ??????
Však to trvá už roky, koľko ešte budú obyvatelia Banskobystrickej ulice čakať na miesta pre rezidentov?????
90% zaparkovaných áut nie je zo starého mesta, my máme ísť na platené parkovisko a cudzinci tu budú stáť zadarmo?
22. august 2016

sunnyvale [email protected]

Dobry den, p.Vacho, skuste napisat priamo Vasmu poslancovi za Banskobystricku, sefovi Dopr.komisie, p.Butorovi, na vedomie starostovi a sefovi Dopravy v Starom meste. A aj p.Nesrovnalovi.
progblem pre nich je ten, ze tato ulica patri pod spravu Magistratu.
D.
23. august 2016

Martina Paulíková

PARKOVANIE na Banskobystrickej ulici

Situácia s parkovaním na Banskobystrickej ulici je VEĽMI VÁŽNA! Celá ulica je obsadená cudzími autami a podobný stav je aj na vedľajšej „Spojnej“ ulici.
Stav sa ešte zhoršil vybudovaním cyklochodníka a zákazom parkovania na ľavej strane. Prečo nevyznačili parkovanie pre rezidentov?
Obyvatelia Banskobystrickej ulice sú týmto krokom poškodení a magistrát mesta Bratislava problém s parkovaním pre rezidentov už roky odkladá, ako dlho máme ešte čakať?

Keďže Banskobystrická ulica je v správe magistrátu mesta Bratislava, týmto žiadam o zabezpečenie parkovania pre rezidentov.
23. august 2016

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet sme Magistrátu odoslali opätovne 22. augusta.

S pozdravom

Martin Kollárik
[email protected]
23. august 2016

Romo5

Zdravim Vas stazovatelia: nemyslite, ze je lepsie ked tam "my cepeckari" parkujeme cely tyzden, nez by sme sa mali presuvat kazdy den do prace autom a zapchavat uz tak preplnene cesty dalsimi autami?
co ked vlastnim byt v centre, zijem v nom, ale nemiemim byt blavakom a tym padom menit ECV?
R.
23. august 2016

sunnyvale [email protected]

Vlastnictvo a trvaly pobyt je nieco odlisne.
Aj ini mozu mat vo vlastnictve aj v ramci Bratislavy 2 byty, avsak musia respektovat zakony a podmienky parkovacej politiky danej mestskej stvrti. Neda sa sediet na 2 stolickach.
Apropo, kde platite dane?
14. september 2018

Drahomira

Dobry den,

situacia s parkovanim na BB ulici je neunosna. Nadalej tu parkuju ludia, ktori idu do divadla, vecer do mesta, do prace, alebo si tu niektori jednoducho odparkuju auto aj na niekolko dni ci tyzdnov. Stava sa, ze s malymi deckami tu kruzim aj 15 min, len aby som zaparkovala blizko svojho bydliska, co je smiesne...Mesto by sa uz mohlo konecne zobudit a zakat riesit tuto situacia, pretoze ludia tu byvaju, platia dane, co mestu zjavne vyhovuje, ale zaroven nikoho na magistrate nezujima, ze kvalita a radost z byvania v tejto lokalite je negativne ovplyvnena parkovanim/neparkovanim. Riesenim by bolo zavedie rezidencnej zony. Zacnite sa, prosim Vas, venovat aj ludom skutocne zijucim v starom meste. Dakujem
17. september 2018

Jerome

ADMIN, preposlite teno zavazny problem aj Staremu MESTU - P.STEVCIKOVI A AJ PRIMATOROVI, STACI, ZE Spojna JE pre cezpolnych a cudzincov!!

Uvedomte si, Magistrat, aj Stare Mesto, že aj obyvatelia Stefanikovej su Staromestania a musia niekde zaparkovat. Napokon, Spojna ma aj verejne platene parkovisko - pod h.Loft.
Potvrdzujeme, ze na BB ulici parkuju mimobratislavske auta aj tyzdne bez pohnutia!
21. september 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Podnet bol postúpený vecnému útvaru Magistrátu hlavného mesta SR Bratislava na posúdenie/vybavenie.
O výsledku Vás budeme informovať.

Ďakujeme a pekný deň


Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
01. október 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

vo veci Vášho podnetu Vás informujeme, že Banskobystrická ulica je miestna komunikácia II. triedy a je v správe Hlavného mesta SR Bratislavy. Vyznačenie rezidenčných zón sa týka len miestnych komunikácií III. a IV. triedy, ktoré patria do správy Mestskej časti Bratislava – Staré Mesto.

Z uvedeného dôvodu nie je možné na Banskobystrickej ulici umiestniť požadované dopravné značenie.

Ďakujeme za pochopenie a ostávame s pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
03. október 2018

Juraj Vacho

Prosím preposlať túto správu primátorovi, ďakujem:
Týmto Magistrát ukazuje, že nie je schopný riešiť problémy s parkovaním rezidentov starého mesta Bratislavy. Bolo prisľúbené, že Magistrát odovzdá správu Banskobystrickej, Spojnej a Jozefskej ulice do správy Starého Mesta, kde sú pravdepodobne schopnejší vyriešiť problémy obyvateľov starého mesta s parkovaním.
Magistrát svojou nečinnosťou umožňuje parkovanie zadarmo a bez regulácie, na hore uvedených uliciach, cudzincom a mimo bratislavským vodičom, ktorí tu neplatia dane a ani iné poplatky.
Odpoveď, že Banskobystrická ulica je miestna komunikácia II. triedy a preto sa tu nebudú vyznačovať rezidenčné miesta nerieši problém s ktorým sa každý deň potýkame.

Koľko rokov budú obyvatelia Starého Mesta ešte čakať na nejaké riešenie?
08. október 2018

Jerome

Áno, ta tzv odpoved z Magistratu je výsmech obcanom,Staromestanom!

Ani snaha riesit, len taka halabala odpoved od zeleneho stola...

P.Vacho,spiste peticiu! NECH SA MAGISTrat ROZHYBE!! Prip oslovte kandidatov na Primatora,ci je niekto schopny to vyriesit --ci da garancie!
11. október 2018

Jerome

Ha, preto nemozu Staromestania parkovat!!
25. október 2018

Drahusa Bucsekova

Dobry den,

ma Magistrat RIESENIE pre rezidentov Stareho Mesta, konkretne BB ulice? Alebo sa bude nadalej tvarit, ze sa ho to netyka. DOST! Situacia je NEUNOSNA! Rieste to, prosim Vas. Vasa odpoved, ze BB ulica spada pod komunikaciu II. triedy je nedostacujuca. V ziadnom hlavnom meste, kt. som navstivila, som sa este nestretla s takym luxusom, ako je parkovanie v Starom Meste zdarma. Suhlasim, ak situaciu Magistrat nezvlada, nech odovzda hore uvedene ulice (BB, Spojna, Jozefska) pod spravu Stareho Mesta. Dakujem

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania