Kŕmenie labutí na Draždiaku


V riešení
meno
Oľga 18. augusta 2016

chodievame si každodenne v podvečer zaplávať a to čo sa tam vždy opakuje je
príchod mamičiek, oteckov či starých rodičov s deťmi s plnými igelitkami starého
chleba, ktorý nahádžu do vody. Nehovoriac o tom, čo je v poslednej dobe potom na brehu-samé fekálne znečistenie, čo už príjemne ani nevonia. Čo sa s tým dá urobiť? Ak ich upozorníme, sme veľakrát slovne atakované. Zakážeme kúpanie (aj keď to je na vlastnú zodpovednosť) ako na Kuchajde a bude to vyriešené?

19. august 2016

Jaro

Sa Vám divím, že sa do takej vody vôbec namočíme. Veď sa tam umývajú všetci bezdáci z Petržalky. Je to nebezpečné aj pre tie labute.
23. august 2016

Stefan

Nechapem co Vam na tom vadi? To fekalne znecistenie urcite nie je od labuti... Tak teraz postrielajme vsetky labute lebo vy sa chcete kupat...
11. marec 2017

Simona Benková

kam prosim vás maju chodit tieto zvierata? či hádam budeme likvidovať aj to čo málo máme a samé málo maju????? Ked chcete zdravo si plavat nech sa páči v Ba je plavarní dost.
03. apríl 2017

Martin

Labute sú na jazere premnožené, na zimu neodlietajú a vyskytujú sa tu viac mesiacov do roka, ako je pre ne prirodzené. Vo významnej miere za to môže kŕmenie nezodpovednými ľuďmi. Paradoxne ten chlieb trávi vtáctvo s ťažkosťami a ak má na sebe pleseň, vyslovene škodí zvieratám. To, že fekálie z labutí menia pomaly chemické zloženie vody a začína spôsobovať množenie nových škodlivých druhov organizmov je celkom dostatočný dôvod na to, aby úrady konali. Prosím, neignorujte tento podnet. Treba rozmiestniť informačné tabule varujúce pred kŕmením a mali by to strážiť aj hliadky mestskej polície. Čo s premnoženým vtáctvom, ktoré je navyše zákonom chránené si netrúfam povedať, no treba niečo robiť a nedávať od toho ruky preč, kým nie je neskoro.
06. apríl 2017

Simona Benková

Vyskytuju sa tu preto castejsie do roka , mame zmenu klímy, zimne obdobie nie je ako kedysi. Pokial viem, labute a ine vtactvo nepustaju svoj trus do vody, ale pri brehoch alebo chodnikoch. Neviem ako by ste vy chceli zregulovat toto vtactvo, nebodaj nabehneme s uspavacimi pistolami ?! Krmenie by sa malo vykonavat mimo jazera, samozrejme nie chlebom ale potravou ktorou sa labute krmia.
03. október 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet, poslali sme ho na Oddelenie životného prostredia, o doriešení Vás budeme informovať.
18. október 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Petržalka požiada Mestskú políciu hlavného mesta Bratislavy
o vykonávanie zvýšenej kontrolnej činnosti v lokalite, zameranej na kontrolu dodržiavania Všeobecne záväzného nariadenia č. 2/2014 v znení neskorších predpisov. V zmysle § 5 ods. 3, písm. k) sa na verejných priestranstvách zakazuje znečisťovať alebo umožňovať znečisťovanie výkalmi zvierat, sypaním krmiva a prikrmovaním zvierat. V rámci celého areálu vodnej plochy Veľký Draždiak sa plánujú osadiť tabule s informáciou o nevhodnosti kŕmenia.
07. november 2019

Odpoveď samosprávy

Príslušníci Exp. MsP BA V popri plnení ďalších služobných úloh zamerajú svoju činnosť aj na kontrolu dodržiavania Všeobecne záväzného nariadenia č. 2/2014 v znení neskorších predpisov.
Ďakujeme za podnet.

Bc. Marcela Sabinová

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania