Plná čiara v odbočke

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Eva Pauliková 22. augusta 2016

Dobrý večer,
chcela by som upozorniť na zvláštnu vec. Pri zabáčaní z Jaskového radu doľava na Pražskú musím denne prejsť cez plnú čiaru. Našťastie si tam ešte policajti nenašli flek, ale je mi to aj tak nepríjemné. Čiara sa tam objavila po premaľovaní čiar. Vedelo by sa to dať do poriadku, aby sme nemuseli porušovať predpisy?
Ďakujem.

22. august 2016

Michal

Na tomto mieste by som radsej odbocenie uplne zakazal. Takisto aj zo Stromovej v smere na Patronku. Vodici tu maju aj inu alternativu (Prazska, Limbova), zatial co chodci a cyklisti sa nemaju ako dostat bezpecne na druhu stranu cesty. Ak by sa pripajaci pruh smerom na Patronku zrusil, vznikol by tu dostatocny priestor pre cesticku pre chodcov aj cyklistov medzi Jaskovym radom a Opavskou. Ine riesenie pre chodcov tu zrejme neprichadza do uvahy, kvoli strmemu a neprehladnemu profilu vozovky na Stromovej.
22. august 2016

Michal

Pani Paulikova. Prosim Vas, hlavne dodrzujte dopravne predpisy a nemusite sa nicoho obavat.
23. august 2016

Michal

Úplný súhlas s "horným" Michalom. Ulica Jaskový rad je v rámci územného generelu dopravy definovaná ako upokojená komunikácia, nemala byť teda slúžiť na tranzitnú dopravu. Tomu má zodpovedať aj dopravné značenie.
09. september 2016

Eva Uhliariková

tiež si myslím, že Jaskový rad by nemal slúžiť ako obchvat Pražskej. je to v kombinácii s Opavskou ideálna prístupová cesta do lesoparku k Červenému mostu. je využívaná obojsmerne osobnými automobilmi, čo vzhľadom na úzky profil komunikácie vytvára kolízne situácie, najmä ak po nej prechádzajú aj cyklisti. taktiež chodci tu majú málo priestoru, úzky chodník na jednej strane neposkytuje bezpečný prechod pre matky s kočíkmi. utlmenie dopravy a zjednosmernenie Jaskového radu, namiesto toho vybudovanie obojsmernej cyklotrasy, rozšírenie trasy pre peších v jednom pruhu a prepoja na Opavskú by bolo pre túto lokalitu len prínosom. netreba zabúdať, že v okolí začiatku Jaskového radu (Žabotova, Karpatská) sa buduje množstvo nových bytových domov a dopyt po možnosti pohybových aktivít bude z tohto dôvodu určite rásť.
09. september 2016

R.Svebo

No tu by sa práve aj zišlo, aby sa aspoň merala rýchlosť (aj inforadar) pri odbočovaní z Pražskej aj dole kopcom Stromovou, keďže často sa mi stáva, že keď idem na Kramáre cez Jaskov rad, tak spoza zákruty z mesta mi vyletí auto, ktoré veru nejde 50kmh a ja trpnem, aby mi nenabral zadok, a aby mi pri rozbehnuti z Jaskacu nebodaj nezdochol motor.
Aj zhora často idú cez 70kmh, čo samozrejme pri križovaní Stromovej z Jaskáča smerom na Pražskú je nebezpečné a plná čiara KDI odôvodniteľná.
22. máj 2019

Eva Pauliková

Pozerám, že prípad je Neriešený. Čiara ostala neprekreslená, tak snáď nepukne...:)
Chcem sa len vyjadriť k predošlým komentárom.
1. Michal, dodržujem predpisy, ako môžete vidieť na fotke. Vodorovné značenie mi dovoľuje odbočiť doľava. Preto som navrhovala prekresliť plnú čiaru alebo zmeniť dopravné značenie.
2. Pani Uhliariková, chodievam z Pionierskej do Dúbravky, tak snáď mi schválite, že sa nebudem vracať na Šancovú a tam prispievať k zápche ľuďom, ktorí tadiaľ musia prejsť.
13. september 2022

Pozorovatel

Vodorovne dopravne znacenie na Jaskovom rade umoznuje odbocit aj vlavo.
13. september 2022

Pozorovatel

Este foto
13. september 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet sme preposlali samospráve na vyjadrenie.

S pozdravom,

Barbora Peregrim
Odkaz pre starostu
[email protected]
23. september 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet, ktorého prijatie týmto potvrdzujeme. Pridelili sme ho kolegyniam a kolegom, ktorí majú riešenie danej agendy v kompetencii. O priebehu riešenia Vás na základe obdržaných stanovísk budeme priebežne informovať.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie správy komunikácií

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
25. november 2022

Jozef

V prípade, že vozidlo odbočuje vľavo na Pražskú, znemožňuje plnohodnotný výhľad vodičovi vozidla odbočujúcemu na Kramáre, nehovoriac o prípade, že odbočujúce vozidlo je dodávka.
Možno by pomohol odbočovací pruh, rozšírením pravotočivej zákruty v smere na Kramáre.
25. november 2022

Michal

Možno by pomohlo, keby sa Jaskovy rad nevyužíval na tranzitnu dopravu, ako napokon vyplýva aj z územnoplánovacích dokumentov.
25. november 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom,
Vlado
Administrátor Bratislava-Nové Mesto
Odkaz pre starostu
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania