Križovatka Jaskový rad - Stromová/odbočenie vľavo

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Pozorovatel 21. júna 2017

Aktualne vodorovne dopravne znacenie umoznuje z Jaskoveho radu pri vyusteni do Stromovej odbocenie vlavo na Prazsku, v smere na Patronku.

Plynulemu a bezpecnemu odboceniu vlavo vsak brani ostrovcek v krizovatke. Vozidla odbocujuce vlavo su nutene urobit nezmyselne otocenie "skoro o 180° ", pricom blokuju pri odboceni vozidla odbocujuce vpravo na Kramare.

Zvyseniu bezpecnosti a plynulosti pri prejazde krizovatkou by prispela uprava krizovatky podla navrhovaneho riesenia (pripojeny obrazok), spocivajuca v odstraneni casti existujuceho ostrovceka a vytvorenia laveho odbocenia.

22. jún 2017

Anonymný užívateľ

Richard, dobrá idea.
22. jún 2017

Peter

Myšlienka to nie je zlá, ale zároveň bude potrebné predĺžiť odbočovací pruh zo Stromovej na Jaskový rad (odbočenie vľavo), čím sa ale situácia otočí a toto odbočenie bude menej plynulé ako doteraz. Keďže je to hlavná cesta, tak to odbočenie bude o niečo pomalšie... Ten jaguar (?) na predposlednej fotke si tam nadchádza úplne zbytočne takto, pri normálom zaradení vľavo zostane voľná šírka pre odbočenie vpravo a zároveň to nijak neskomplikuje samotné odbočenie doľava...

PS: možno by šlo urobiť kompromisné riešenie - ostrovček síce skrátiť z hornej strany, zachovať však jeho spodný oblúk a zároveň rozšíriť pravú časť (pre odbočenie doprava na Stromovú) do tej zelenej časti - tým sa dá vytvoriť pripojovací pruh prípadne BUS-pruh, keďže MHD má o pár metrov vyššie zastávku...
25. jún 2017

Michal

Asi vas sklamem, ale Jaskovy rad sa ma zjednosmernit smerom do centra a v opacnom smere ma viest uz iba cyklopruh. Neviem sice kedy to bude ani ako tam bude realizovany priechod pre cyklistov, ale kvoli tomu to odbocovanie zrejme riesit nebudu.
28. jún 2017

Mária

záber do zelene kramárčania neprežijú ale možno by to nebol zlý nápad, ráno sú tam aj tak pekné zápchy a takto by sa rozložil tlak na cestu...neviem či tam aj to odbočenie v lavo je v pohode..naposledy tam jedna babena v baroáku sejmula cyklistu čo išiel zo stromovej práve na jaskáč a zdrzosťou poznamenala ja som Vás nevidela a zmizla.....
28. jún 2017

Anonymný užívateľ

Kramárčania to prežujú a zmieria sa s tým. Však je to tam už tak zapratané budovami, panelákmi, ... "Krámre a zeleň" je len draho zaplatená ilúzia od developerov.
29. jún 2017

Peter .

Hlavne nech riešia sprosté parkovisko pri nemocnici, nakoľko robí zápchu skoro furt a v oboch smeroch, hlavne že nemocnica problém analyzuje a nie aby urobili parkovisko od jahodovej za nemocnicou, tam by sa zmestilo hoc aj na zatrávňovacích kockách niekoľko x áut a hento nezmyselné odbočenie súčastne na dve parkoviská čo robí lievik ledva na jedno auto je choré... A ďalšia vec je že cez kramáre si všetci skracujú cestu na Patronku a potom sú kramáre prepchaté prechádzajúcimi autami.
30. jún 2017

Mária

hej všetci sa kašlú cez Kramáre a to ešte netušia, že sa tam ide postaviť tak zo 4 bytovky po 100 ludí..súpér dalších 800 áut bonus..dakujeme "slubujem ľudom"...no ja som mala naposledy práve na tejto križovatke incident, kým ja som išla z Pražskej, a pribrzdila som na skútri, kvôli tomu že práve ten čo chcel ísť z jaskáča na Pražskú (to je to do lava) už trčal von od Kramárov z druhej strany zas stál že chce ísť na Jaskáč..
v Karlovke: http://www.tvnoviny.sk/domace/1874366_zrazku-motorkara-s-autom-v-bratislave-zachytila-kamera-tu-je-stanovisko-policie
10. júl 2017

Štefan

Veď tam nebol nikdy problém aby sa dva autá zmestili vedľa seba - jedno odbáčajúce vľavo a druhé odbáčajúce vpravo. Len ak doľava šla dodávka alebo pánko čo sa musí schovávať za tmavé fólie tak bol problém odbočiť vľavo lebo nebolo poriadne vidieť či ide z ľava auto..
Ale pravda je, že ten ostrovček nie je práve najlepšie riešený. Možno keď ho stavali tak sa smelo odbočiť len vpravo, hore na Stromovú smerom na Kramáre?
26. august 2018

Pozorovatel

Podnet bol podany v juni 2017 a doteraz sa k nemu magistrat nevyjadril.
Poprosim admina o opatovne zaslanie podnetu na magistrat.

Dakujem
30. december 2018

Pozorovatel

@admin
Podnet bol podany v juni 2017 a doteraz sa k nemu magistrat nevyjadril.
Poprosim admina o opatovne zaslanie podnetu na magistrat.

Dakujem
02. január 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Podnet bol postúpený vecnému útvaru Magistrátu hlavného mesta SR Bratislava na posúdenie/vybavenie. O výsledku Vás budeme informovať.

Ďakujeme za trpezlivosť a ostávame s pozdravom


Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
08. apríl 2019

Pozorovatel

@ADMIN

Chcel by som poziadat admina o preverenie v akom stadiu riesenia sa podnet po 3 mesiacoch nachadza.
Dakujem
08. apríl 2019

Odkaz pre starostu

@Pozorovatel - zatial stale bez zmeny.

Administrátor OPS pre MČ BaNM
30. júl 2019

Pozorovatel

@ADMIN

Dobry den,
ziadna odpoved od samospravy?
Dakujem
01. august 2019

Odkaz pre starostu

Dobrý den,
podnet opätovne preposielame samospráve.

Matúš Sedlák
Odkaz pre starostu
[email protected]
01. august 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali Sekciu dopravy.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
03. september 2019

Pozorovatel

@ADMIN

Dobry den,
ziadna odpoved od samospravy?
Dakujem
03. september 2019

Odkaz pre starostu

@Pozorovatel - zatial stale bez zmeny.

Administrátor OPS pre MČ BaNM
04. september 2019

Pozorovatel

@admin

Mohli by ste prosim oslovit magistrat s otazkou, ked konecne odstrania tento nezmyselne tvarovany ostrovcek, ktory brani plynulemu a bezpecnemu odboceniu smerom na Brniansku?
Dakujem
08. september 2019

Odkaz pre starostu

@Pozorovatel - Magistrat osloveny.

Administrátor OPS pre MČ BaNM
27. september 2019

Pozorovatel

admin OPS
stale bez odpovede od magistratu...
08. október 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

po konzultácii s Krajským dopravným inšpektorátom a z ohľadom na bezpečnosť cestnej premávky neuvažujeme so stavebnou úpravou daného ostrovčeku. Plynulejšie ľavé odbočenie z Jaskového radu na Stromovú ulicu by umožňovalo menej bezpečný výjazd vozidiel z vedľajšej komunikácie na hlavnú bez nutnosti zníženia rýchlosti.

S pozdravom

Oddelenie dopravného inžinierstva
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
08. október 2019

Pozorovatel

Ako???
Plynulejšie ľavé odbočenie z Jaskového radu na Stromovú ulicu by umožňovalo menej bezpečný výjazd vozidiel z vedľajšej komunikácie na hlavnú bez nutnosti zníženia rýchlosti.

To hadam nie ...
05. marec 2020

Jozef

Na Stromovú sa odbočuje vpravo. Vľavo sa môže podľa vodorovného značenia odbočiť na Pražskú ( Brniansku) a takto odbočujúce vozidlá bránia bezpečnému výhľadu vozidlám odbočujúcim na Stromovú.
07. marec 2020

Jozef

Jaskový rad-riešenie dopravnej situácie-nebezpečné

Vodorovné dopravné značenie umožňuje odbočenie vľavo na Pražskú v smere na Patrónku. Vozidlo idúce na Stromovú nemá možnosť výhľadu , nehovoriac o tom, že šírka komunikácie nie je podľa parametrov na dva jazdné pruhy. Chýba zvislé dopravné značenie umožňujúce odbočenie vľavo.
07. marec 2020

Pozorovatel

@Jozef
Suhlasim, ale pozrite si vyjadrenie policie z 8.10. 2019, ktore uz snad nepotrebuje ziaden komentar...
Na to sa uz neda nic povedat...
03. november 2020

Jozef

Vľavo odbočujúce vozidlo v prípade, že umožní svojou šírkou a postojom odbočenie vpravo na Stromovú bráni aj výhľadu a plynulej premávke.
03. november 2020

Pozorovatel

@Jozef
Asi ste citali vyjadrenie policie...

Stopka a retarder by vyjazd na hlavnu po odstraneni nezmyselneho ostrovceku podla mna vyriesila.
Resp. ine riesenia, AK BY SA CHCELO...
17. apríl 2023

Peter K.

od 1.5.2023 sa ide prerábať ostrovče Jaskový rad X Stromová. Vie niekto či tam ostane odbočenie vľavo?
17. apríl 2023

Pozorovatel

@Peter K.

Uz som sa potesil, ze tento dopravny nezmysel (ostrovcek) KONECNE odstrania. Nikde inde v meste som takuto dopravnu somarinu pretrvavajujucu dlhe roky nezaregistroval.

Dohladal som spravu, ale z roku 2022, kedy sa vybudovalo toto marketinove veldielo.
https://www.banm.sk/oprava-ostrovceka-stromova-jaskovy-rad/

mapka: https://www.banm.sk/data/files/16364_pod-ddz-ostrovcek-stromova-jaskovy-rad_a3.pdf

vysledok: https://goo.gl/maps/vMi9gvLbFDnq2ijE8
18. apríl 2023

jozef

no ak by sa zrušilo , tak myslim že kramáre butú totalne upchate uz stale, lebo vsetci si to skracuju k patronke a takto by isli cez ne. Staci si odsledovat kolko aut z patronky len prechadza cez kramare na jaskov rad, nakolko na raciansku sa da iba komplikovane dostat
18. apríl 2023

Pozorovatel

@Jozef
Ak by zrusili odbocenie vlavo, tak Kramare skolabuju.
Vyjadrenie policie vyssie k zruseniu ostrovceka je pre mna nepochopiteľné a tak ako marketingove potemkiniady s vysadzanim ostrovkekov... 🤦

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.