Svojvoľné zakázanie parkovania

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Uzavretý
meno
Lucia 01. septembra 2016

Pekny den,
Novy najomca v nasom baraku si zmyslel, ze tieto tri parkovacie miesta patria k jeho prevadzke. Napisal si tam, ze "NEPARKOVAT" a "ZAKAZ PARKOVANIA", ale to na fotke vidno nie je. Najomca sa ohana zmluvou, ze vraj ma tieto 3 miesta v najomnej zmluve, ktoru ma uzavretu s Bytovym druzstvom Petrzalka. Dnes som tuto informaciu zistovala od Bytoveho druzstva a bolo mi potvrdene, ze ziadne parkovacie miesta nema najomca v zmluve - bolo mi poradene riesit to cez policiu alebo spravcu komunikacie. Rozhodla som sa podat tento podnet, nakolko som si dnes nasla zdvihnute stierace a najomca mi vulgarne vynadal, ze preco parkujem na jeho parkovacich miestach.
Tymto by som bola rada, ak by niekto poriesil toto svojvolne pomalovanie cesty.

Dakujem a prajem pekny den

06. september 2016

Stefan

Napis treba ignorovat, a v pripade vulgarneho spravania udajneho "najomcu" ziadajte nech Vam ukaze najomnu zmluvu na tie miesta inak volajte policiu. V pripade, ze by mal tieto miesta niekto prenajte musela by byt na parkovisku znacka IP 16 "Reserve" alebo aspon oznacenie sukromny pozemok, ktoru tam ale nevidim. Cmaranice na zemi nemaju mat pre vas ziadnu vahu.
27. september 2016

Odpoveď samosprávy

Kontaktovali sme nájomcu nebytových priestorov na Vlasteneckom námestí č.8 a upozornili ho na neoprávnené umiestnenie nápisu „NEPARKOVAŤ“ a „ZÁKAZ PARKOVANIA“ na verejnom priestranstve miestnej a prístupovej komunikácie. Prisľúbil odstránenie nápisov a zároveň požiadal mestskú časť o spoluprácu pri zabezpečení organizácie dopravy v zmysle platnej legislatívy, ktorá by mu umožnila prístup do ním prenajatých nebytových priestorov. Je možné nájomcovi vyhovieť, nie však v takom rozsahu zabratia verejného priestranstva, ako si svojvoľne a bez povolenia vyznačil.

mestská časť BA-Petržalka
18. júl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
na základe uvedeného považujeme tento podnet za uzavretý.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania