Rekonštrukcia komunikácie na Ul. H. Meličkovej

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Karlova Ves

Vyriešený

Ucelova komunikacia na Ulici Hany Melickovej mala byt opravovana 9.-18.10. Robotnici tu boli, rozkopali, tyzden sa neukazali, potom polozili beton a asi im bola zima, lebo ich uz dva tyzdne zas nie je. A cesta je stale neprejazdna, nedorobena, zasypana a ohradena.

02. november 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

cesta je od pondelka 31.10.2016 prejazdná, kedy bolo prenosné dopravné značenie, brániace prejazdu vozidiel odstránené. Dokonca aj z fotografií je vidieť, že zábrany sú len po okrajoch komunikácie, takže nebránia prejazdu vozidiel.

Na margo dlhšej doby nečinnosti - betón musí vyzrieť aspoň 2 - 3 týždne, skorším sprejazdnením by mohlo prísť k poškodeniu vozovky, čo by dodávateľ prác neuznal ako reklamáciu. Takže to, že na stavbe nik nepracoval neznamená, že stavba bola zanedbávaná. Na prípadnú poznámku v diskusii o rôznych zmesiach, urýchľujúcich vyzretie betónu uvádzame len toľko, že tým by sa stavba neúmerne predražila. Komunikácia by nemohla byť zrekonštruovaná v takom rozsahu, ako bude zrekonštruovaná.

Zábrany po okrajoch komunikácie sa počas dnešného dňa presunú na spodný úsek komunikácie, ktorej rekonštrukcia začne dnes. Takisto dnes bude odstránená kopa sute pri už opravenom úseku komunikácie.

Prosíme vodičov, aby v súlade s výzvou na oficiálnej stránke Karlovej Vsi po položení betónu pri rekonštrukcii ďalších úsekov dodržiavali prenosné dopravné značenie, zakazujúce vjazd vozidiel. Ako bolo spomínané, uzavretie komunikácie nie je samoúčelné ani v prípade zdanlivej nečinnosti. V prípade prvého rekonštruovaného úseku niektorí netrpezliví vodiči odtiahli zábrany a prenosné dopravné značenie a jazdili po betóne, ktorý ešte nebol vyzretý. V prípade reklamácie a dokázania, že opravený povrch je poškodený z dôvodu jazdenia vozidiel, dodávateľ túto reklamáciu zamietne.

Pavel Vrabec
Oddelenie dopravy a životného prostredia
Miestny úrad mestskej časti
Bratislava-Karlova Ves
Nám. Sv. Františka 8
842 62 Bratislava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania