Neodtekajúca dažďová voda na Ul. H. Meličkovej

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Karlova Ves

Uzavretý
meno
Andrea 08. júla 2015

Na ceste - H. Meličkovej 19, z dvora, neodteká dažďová voda. Stojaca dažďová voda znemožňuje počas nepriaznivého počasia parkovať jednému – dvom autám. Prosím o nápravu. Ďakujem.

Prosím aj o preverenie, či je úprava asfaltom pred budovou (viď foto) v súlade s legislatívou, vzhľadom k tomu, že je vykonaná neodborne, nezohľadňujúc pri tom odtok dažďovej vody. Pred touto asfaltovou úpravou problém so stojacou vodou nebol, pretože voda odtekala práve týmto miestom.

10. júl 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

prešetríme okolnosti vybudovania asfaltového nájazdu na chodník a zabezpečíme nápravu tak, aby voda voľne odtekala dolu svahom.

Pavel Vrabec
Oddelenie dopravy a životného prostredia
Miestny úrad mestskej časti
Bratislava-Karlova Ves
Nám. Sv. Františka 8
842 62 Bratislava
22. júl 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet. Asfaltový "nájazd" bol zriadený ako zábrana proti zaplavovaniu podzemia (kolektorov), v ktorom sú uložené inžinierske siete - rozvody studenej, teplej vody, elektriny a iné. Na tieto siete sú prostredníctvom tunelov napojené celé Dlhé diely, takže častokrát v prípade havárie nie je nutné rozkopávať cesty. Podľa našich zistení, z dôvodu zle vyspádovanej komunikácie stála voda na uvedenom mieste aj pred vybudovaním asfaltovej zábrany a zaplavovala podzemie, kde okrem znehodnocovania priestorov hrozilo nebezpečie styku vody s elektrickým vedením, čo by mohlo mať za následok výpadky dodávky elektrickej energie, prípadne úraz pracovníkov kolektorov.
Oprava komunikácie je zaradená do harmonogramu opráv, jej realizácia je viazaná na finančných prostriedkoch.
Čo sa týka parkovania, pri momentálnom stave, kedy sú zaparkovanými vozidlami zabraté obe strany komunikácie (časť chodníka a stena Kolektorov) sa podľa informácie občanov v minulosti stávalo, že sa ku kontajnerovým stojiskám nedostali vozidlá OLO. V prípade ďalších takýchto sťažností ohľadom znemožňovania prejazdu vozidiel OLO alebo záchranných zložiek budeme nútení vykonať zmenu organizácie dopravy so zákazom státia na jednej zo strán.

Pavel Vrabec
Oddelenie dopravy a životného prostredia
Miestny úrad mestskej časti
Bratislava-Karlova Ves
Nám. Sv. Františka 8
842 62 Bratislava
23. január 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Tento podnet pokladám už za neaktuálny, Ak je v súčasnosti zase nejaký podobný problém, dajú občania nový odkaz na OPS. Preto prosím tento uzatvoriť.

Ing. Beata Boháčiková, ref.dopravy Miestny úrad MČ Karlova Ves
23. január 2023

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

v zmlysle pravidiel portálu, v prípade, že sa podnet znovu objaví, je potrebné aktualizovať existujúci podnet, ktorý bude opätovne otvorený a preposlaný samospráve na riešenie.

Barbora Peregrim
Odkaz pre starostu
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania