Reštaurácia Minerva Michalská 3

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Staré Mesto

Neriešený
meno
Katarína Ficelová 14. novembra 2016

Dobrý deň,
obraciam sa na Vás s požiadavkou na prešetrenie prevádzky Reštaurácie Minerva, na Michalskej ul. č. 3, BA
V priebehu minulého roka bola v reštaurácii rekonštruovaná vzduchotechnika, ktorej ukončenie (komín) bolo osadené nezákonne tesne vedľa môjho okna. Reštaurácia nemá žiadne povolenie, ci už od zdravotného, stavebného alebo pamiatkového úradu. Z reštaurácie sa šíria nadmerné výpary a zápach. Spôsobuje mi to zdravotné problémy.
Byt nemôžem ani pravidelne vetrať, vznikajú plesne, ktoré ovplyvňujú môj zdravotný stav.
O vzniknutej situácií som sa zmienila aj majiteľovi reštaurácie, aj majiteľovi domu, ktorý reštaurácií priestory prenajíma no obaja ma odignorovali a situáciu odmietli riešiť.
Svoju sťažnosť som už posielala aj na RÚVZ, PÚ SR, Stavebný úrad, ale nikto nič nerieši.

24. november 2016

Iva

Nie som právnik, ale to je podľa mňa zasahovanie do Vášho užívacieho práva k nehnuteľnosti, teda k Vášmu bytu. Mali by ste si zhromažďovať dôkazy - fotografie, svedkov, záznamy o situácii, keby došlo k súdnemu sporu. Na základe zákona 211/2000 Z.z. o slobodnom prístupe k informáciám požiadajte úrady o informácie , či im dali nejaké potvrdenia na realizáciu vzduchotechniky, aby ste to mali čierne na bielom. Na Slovensku je všetko možné. Už som zažila aj to, že inšpektor z úradu, ktorý som požiadala o inšpekciu poradil kontrolovanému, na ktorého som sa sťažovala, ako zlegalizovať to čo doteraz robil na čierno. Takže už ma toho asi veľa neprekvapí. V tomto smere je Slovensko krajina neobmedzených možností ; )))
Najprv by ste mali dať podnet na správne konanie na Miestny úrad Staré Mesto. Ak Vám z oslovených úradov neodpovedajú, volajte tam. Mám skúsenosť, že úrady nedodržiavajú mesačnú lehotu na vybavovanie podnetov. Musíte ich dokopať k aktivite. Nedajte sa odbiť. Zamerala by som sa na Miestny úrad a RÚVZ. Čaká Vás ťažký boj. Držím Vám palce.
05. december 2016

Katarina F

Ďakujem za reakciu, je to reštitučný dom, takže tam si každý robí čo chce, písala som už na všetky úrady ale zatial nikto sa mi neozval, okrem Pamiatkového úradu, ktorý "akože" má záujem to riešiť.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania