Suseda vytvára cestu zo skla na Narcisovej

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

V riešení
meno
Zuzana 24. novembra 2016

Na sídlisku Narcisová, pri výjazde z miestnej pekárne, je časť trávnika permanentne zahádzana nebezpečným odpadom (sklo, plexisklo, betón..), ktoré tam opakovane umiestnuje strašia suseda. Chce tým zabrániť prejazdu vozidiel cez danú nespevnenú časť cesty a zabrániť roznášaniu blata na cestu. Sama tým spôsoboje väčšie znečisťovanie a ohrozovanie prostredia.
Navrhujeme spevnenie a rozšírenie prejazdovej cesty od pekárne (dodávky a iné autá nie sú schopné vyhnúť sa tomuto miestu)

Fotografie naznačujú opakovanie problému:
Máj - plexisklo, betón a následné odstránenie odpadu mnou a inou pani
November - opäť uloženie tabúl skla v mieste výjazdu od pekárne a ich rozbitie

24. november 2016

Anonymný užívateľ

Vážená pani Zuzana, treba zavolať aj na mestskú políciu a uvedenú osobu nahlásiť.
Keď ju navštívia, určite to zaberie.
25. november 2016

Zuzana

Dobrý deň. Mestskú políciu som samozrejme privolala a nahlásila som skutočnosť. Žial nemám svedkov tohto posledného incidentu, jedine priznanie pani pri prvom vandalizme. Takže snáď rozšírenie cesty aj ukáznenie pani MPolíciou by mohlo pomôcť.
Teraz to sklo len čaká, kým ho dáky dobrovolník neodstráni.
28. november 2016

Zuzana

Sklo už našťastie niekto odpratal.
29. november 2016

Nacbo Ynmynona

Vystiznejsi nazov pre podnet je skor "Suseda sklom zachranuje travu pred autami". Tymto ju ale nechcem obhajovat - to co robi je zle a nebezpecne a som proti takemuto postupu.
Len rozmyslam co ju k tomu doviedlo. Asi arogancia a pohodlnost niektorych vodicov a pohlad na to, ako jej postupne pod oknom devastuju zelen. V roku 2012 sa tam dokazali obchadzat dodavky a to s minimalnym zasahom do zelene. Do roku 2014 niekto stihol zlikvidovat stlpiky a zrazu sa dalo jazdit po trave - asi hlavne ked vlavo parkovali auta. A v roku 2016 tu mame vysledok "spoluprace" vodicov, ktori zaparkuju tak, ze trcia do uzkej cesticky a vodicov, ktori ich obchadzaju po trave, lebo sa to da a hlavne preto, ze je to pohodlnejsie ako drzat sa len na ceste. A ked je to uz rozjazdene, niektori experti tam aj radi zaparkuju.
MC by tam mala osadit stlpiky a vodici co to devastuju by sa mali naucit jazdit a hlavne byt ohladuplni k svojmu okoliu - to plati aj pre pani susedu, ktora tam dava sklo.

Takze sklo a vsetok odpad patri do kosa. A auta patria na cestu.
06. december 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
predmetné miesto zaradíme na uloženie kameňov. (v harmonograme rok 2017)

kancelária starostu
12. december 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
predmetná komunikácia nie je zaradená do siete miestnych komunikácií a nebola nám zverená rozširovať ani inak upravovať ju nemôžeme.
Z tohto dôvodu zaradíme predmetné miesto na uloženie kameňov. (v harmonograme rok 2017)





kancelária starostu
10. máj 2017

Nacbo Ynmynona

Kedy približne je v pláne osadenie kameňov?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania