Chaotická zóna na Židovskej

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Staré Mesto

Vyriešený
meno
Peter Oravec 28. novembra 2016

Na Židovskej ulici bežne parkujú autá mimo vyznačených parkovacích miest, a to v zóne so státím povoleným len na vyznačených parkovacích miestach. Dôvodom je zrejme to, že zóna so zákazom státia mimo vyznačených parkovacích ciest je na Židovskej ulici vyznačená zvislou dopravnou značkou iba od Zámockej ulice, ale nie pri vjazde cez chaotické parkovisko od Dvořákovho nábrežia. Zo strany Dvořákovho nábrežia je tam vyznačený iba koniec zóny, ale nie jej začiatok. Prosím vyriešiť zónu s obmedzeným státím mimo vyznačených parkovacích miest na Židovskej ulici aj od Dvořákovho nábrežia.

09. december 2016

Peter Oravec

Od Zámockej ulice je značka je umiestnená zvislá dopravná značka IP 25a Pešia zóna, pričom vjazd je povolený dopravnej obsluhe. Rovnako aj pri výjazde z tejto zóny smerom k Zámockej ulici je značka IP 25b Koniec pešej zóny. Úplne inak je to však pri vjazde do zóny od Dvořákovho nábrežia, kde nie je žiadna značka označujúca zónu. Pri výjazde zo zóny smerom k Dvořákovmu nábrežiu je zvislá dopravná značka IP 24b Koniec zóny s dopravným obmedzením, pričom státie je povolené len na vyznačených parkovacích miestach.
1. Značky pri vjazde do zóny od Zámockej a značky pri výjazde zo zóny na Dvořákovo sú vo vzájomnom rozpore.
2. Pri vjazde do zóny od Dvořákovho nábrežia nie je žiadna značka označujúca začiatok zóny.
3: V celej pešej zóne (tak je označená od Zámockej ulice) bežne stoja a parkujú autá, hoci je to v rozpore s § 59 zákona o cestnej premávke.
"§ 59 Osobitné ustanovenia o cestnej premávke v obytnej zóne, pešej zóne a školskej zóne
ods. 3: ... V obytnej zóne a pešej zóne je státie motorových vozidiel zakázané, ak dopravnou značkou nie je určené inak...".
Fotodokumentáciu tohto chaosu doplním v najbližších dňoch.
09. december 2016

Richard

Uz je schvalene VZN, ktore radi tieto ulice do zony s regulovanym vjazdom. Pevne verim ze dopravne znacky sa daju co najskor do poriadku a taktiez sa bude kontrolovat parkovanie na vyznacenych miestach.
09. december 2016

Peter Oravec

Ach, Richard, Vy idealista. Už je aspoň čistopis schváleného VZN na svete? Však ani netušia, čo vlastne schválili. Platnosť o dva roky? Možno. V Starom meste aj tak inak?
Mimochodom, nejaký poslanec Bôcik dnes povedal: "Staré Mesto je špecifický prípad, lebo ako jediné v Bratislave už parkovaciu politiku s vyznačenými rezidentskými zónami malo“
Zdroj: http://www.bratislavskenoviny.sk/najnovsie-spravy-z-bratislavy/doprava/bratislavske-parkovanie-vysvetlujeme-nove-nariadenie.html?page_id=340620
Takže si naozaj myslíte, že to bude lepšie, ak Staré mesto už parkovaciu politiku malo (podľa Bôcika) a Židovská vyzerá tak, ako vyzerá? Naozaj si myslíte, že sa niečo zásadne zmení? Ja asi už nie.
09. december 2016

Richard

Kaslem na to, system odstrani cast z adresy. Za linkou treba doplnit ":8654", bez uvodzoviek. Ako pisem, pojde o zonu s regulovanym vjazdom, predpkladam ze tento chaos tu skonci.
09. december 2016

Peter Oravec

Richard, moja skepsa je naozaj veľká, v tom VZN sa píše
"Židovská, Mikulášska, Beblavého s vjazdom cez Židovskú ulicu a s výjazdom cez
Nábrežie arm. gen. Ludvíka Svobodu. "
Oni ani nevedia, že autá vchádzajú do tej zóny aj od nábrežia. Oni si myslia, že tam vchádzajú iba zo Zámockej.
Som zúfalý.
09. december 2016

Peter Oravec

V Bratislave nemôže a nebude nikdy fungovať nič. Samospráva vôbec netuší, aké mesto spravuje. Nikto sa tam evidentne ani nebol pozrieť. Čisté zúfalstvo.
09. december 2016

Richard

Naopak bolo stretnutie s obcanmi s vedenim uradu. Spominalo sa ze sa pocita iba s jedinym vjazdom a s tym ze Zidovska a Mikulasska bude jednosmerna. Vchod u Vydrice sa uzavrie. Ten text s tym vyjazdom bude uz neaktualny. Sucasny chaos s parkovanim vnimam ako kompromis, kedze boli zrusene parkovacie miesta na Zidovskej.
10. december 2016

Peter Oravec

Ok, ak bude výjazd iba cez Zámockú, kde sa budú autá otáčať? Ak bude výjazd cez nábrežie, ako sa zabráni, aby autá tade aj vchádzali do zóny?
12. december 2016

Peter Oravec

Takže fotodokumentácia:
1. Vjazd do zóny od Zámockej.
2. Výjazd zo zóny na Zámockú.
Značka: Pešia zóna - dopravná obsluha.
12. december 2016

Peter Oravec

3. Výjazd zo zóny na nábrežie.
Značka: Zóna - státie povolené len na vyznačených parkovacích miestach.
4. Vjazd do zóny z nábrežia: žiadna značka. A teda žiadna zóna.
Čo teda v zóne vlastne platí? Aký režim? Tuší to vôbec Staré mesto a jeho starosta?
23. január 2017

Peter Oravec

Na Židovskej urobili pešiu zónu, ale vyňali z nej okrem iného zásobovanie a vozidlá s oprávnením Starého mesta. Podľa mňa tá značka je pri určení, kto tam môže vojsť, absolútne chaotická. Okrem toho, podľa § 59 ods. 3 zákona o cestnej premávke "V obytnej zóne a pešej zóne je státie motorových vozidiel zakázané, ak dopravnou značkou nie je určené inak." Samozrejme, že to vodiči nedodržujú a parkuje sa v celej pešej zóne, nielen tam, kde to umožňuje dopravné značenie. Ale to už je asi druhá otázka... "treba volať policajtov". Otázne taktiež ostalo otáčanie cez Mikulášsku, pretože Židovská je v novo vydláždenej časti jednosmerná. Ďalej je na konci zóny pri moste SNP úplne zbytočne osadená značka označujúca koniec zóny, pretože sú tam tak či tak stĺpiky, ktoré neumožňujú výjazd na nábrežie. Taktiež je otázka, dokedy vydrží nová dlažba na Židovskej, ktorá zrejme nebola zamýšľaná na premávku vozidiel. Takže uvidíme. Neviem, či je to vyriešené, asi by som dal hlasovať, alebo ešte chvíľu aspoň počkal, ako to bude v praxi fungovať.
23. január 2017

Peter Oravec

... dokončenie dnešnej aktualizácie.
05. február 2017

Peter Oravec

... ako sa dalo očakávať, autá v zóne parkujú, kde len chceš, v rozpore so zákonom, ktorý hovorí toto:
"V obytnej zóne a pešej zóne je státie motorových vozidiel zakázané, ak dopravnou značkou nie je určené inak."
12. február 2017

Peter Oravec

Prosím o označenie tohto podnetu ako vyriešený. Zóna je vyriešená. To, že tam parkujú autá proti predpisom, je na iný podnet. Aj stav dlažby sa rieši v inom podnete. Stav dlažby je dôsledok zlého výberu dlažby Starým mestom. Takže tento podnet je vyriešený. Ďakujem.
23. február 2017

Igor

Richard vy nazývate kompromisom to že 36-tim bytom na Židovskej ulici zrušili 24 parkovacích miest? A kde majú parkovať? Predať auto ? to je kompromís ? Niektorí majú aj firemné autá, takže majú dať výpoveď v práci lebo nemajú kde zaparkovať? Niektorí si zobrali hypotéky a teraz ich byt vďaka regulovanému vjazdu a zrušeniu parkovacích miest stratil 30% na hodnote. 4 izbový byt predajú o 100 tis € menej ako pred rokom. To je kompromisné riešenie podľa Vás? Kompromis by bol ak by ponechali parkovanie LEN pre rezidentov pozdlž Židovskej ulice, tam kde je teraz grafitmi počarbaný múr - je tam dosť miesta aj na prechádzanie sa chodcov. 25 rokov nevadilo nikomu že tam parkovali talianské karavany celý víkend zadarmo a preto treba teraz vyštvať motorizovaných rezidentov ? Empatia vám evidentne nič nehovorí.
23. február 2017

Richard

Igor prosím pozrite dátum príspevku a taktiež aj fakt že tento podnet je vyriešený. Kompromis bol myslený s ohľadom na fakt, že autá stáli hocikde a pár mesiacov neboli za to (až na pár výnimok) blokované papučou zo strany MP. To že miest je pre rezidentov málo a bude ešte menej po ďalšej úprave VZN od 1.3. je fakt. Snáď sa nejaké miesta podarí obnoviť.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania