Bariérové bezbariérové prechody - Bajkalská

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Nacbo Ynmynona 27. novembra 2016

Prosím o zriadenie naozaj bezbariérových prechodov na Bajkalskej (pre chodcov aj pre cyklistov). Mám foto len z cykloprechodu, chodci majú na svojom prechode ešte väčší schod. Rovnako aj pri prechode cez Bajkalskú: stredový ostrovček je ok, ale kraje nie.
Teraz je tam len akási slovenská verzia bezbariérovosti: "trochu hlbšie zapustený obrubník". Naši západní susedia už mali dávno ozajstné bezbariérové prechody a dokonca teraz niektoré prerábajú na úplne hladké prechody (bez ani len milimetrového schodíka). Chápem že sme chudobnejšia krajina, ale zapustiť obrubník o pár cm hlbšie nemôže byť také nákladné a možno sa časom dostaneme aj k stavu, aký majú na západe dnes. Myslite viac na chodcov a cyklistov. Keď ich takýmto sústavným ignorovaním donútite nasadnúť do áut, mesto skolabuje.

28. november 2016

Maja

Súhlas, väčšina z teraz prerábaných priechodov by inde nemohla byť prevzatá ako bezbariérová. S invalidným vozíkom, si vozičkár, ktorý má svalové problémy neporadí a skôr za z vozíka vysype. Ako je to v projektoch, tak isto blbo alebo je to iba na blbo spravené???
19. január 2017

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za Váš podnet. O predmetných priechodoch a teda konkrétne o možnostiach ich úpravy rokujeme so zhotoviteľom stavby.

Oddelenie komunikácie a marketingu
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
19. august 2017

Nacbo Ynmynona

Ako pokračujú rokovania?
Pripájam inšpirácie z iného slovenského mesta, kde robia naozaj bezbariérové prechody. Samozrejme, aj tie majú nejaké nedostatky, ale sú určite bezbariérovejšie ako tieto. Nerozumiem preto, prečo musí byť v Bratislave schodík.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania