Betónové valce v parku Andreja Hlinku

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

Vyriešený
meno
Nacbo Ynmynona 27. novembra 2016

Prosím o odstránenie betónových reklamných valcov, ktoré sú umiestnené na tráve v parku Andreja Hlinku. Ďakujem.

30. november 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet.
Volebné plagátové plochy v našej mestskej časti sú umiestnené v súlade s VZN č. 11/2015 o umiestňovaní volebných plagátov na území MČ Bratislava-Ružinov.
Zvoz, uskladnenie a rozvoz týchto plôch je finančne náročný, rozhodli sme sa tieto ponechať na mieste z dôvodu blížiacich volieb do VUC.

Ďakujeme za porozumenie.





kancelária starostu
30. november 2016

Nacbo Ynmynona

V tom VZN z odpovede MC sa nehovori nic o umiestnovani samotnych betonovych skruzi. Su tam len lokality. Zdroj: http://www.ruzinov.sk/data/MediaLibrary/0/7973/vzn-11-2015.pdf

Co sa tyka setrenia, tak od volieb v 2016 (NRSR) do volieb v 2017 (VUC) tam budu 1,5 roka. Dalsie volby budu hned v 2018 (samosprava obci), potom v 2019 (prezident), potom v 2020 (NRSR) a tak dookola. Z pohladu setrenia sa tam nanestastie oplati skruze ponechat natrvalo.

Problem je, ze skruze:
- sluzia ako nova bezplatna a neregulovana vylepna plocha - ako cierna reklama
- su umiestnovane na travnatych plochach - nicia zelen
- spatia okolie - prispievaju k vizualnemu smogu

Prosim aby MC este raz prehodnotila ich odstranenie a zvazila pre buduce volby iny sposob propagacie (lacnejsi na manipulaciu a vhodnejsie umiestnovany). Informacie o volbach su vo vsetkych mediach a v postovych schrankach. Skruze vacsinou vyuzilo len niekolko konkretnych kandidatov a preto nemali velky vyznam. Ak ma MC povinnost informovat podobnym sposobom o volbach, urcite sa to da spravit aj bez vyssie spomenutych problemov. Dakujem.

Rovnake valce trpiace rovnakymi problemami su aj tu: https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/13748/reklamne-betononove-rury
14. december 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

mestská časť tak ako uviedla v predchádzajúcom svojom stanovisku rozhodli sme sa tieto betónové rúry ponechať na mieste z dôvodu blížiacich volieb do VUC.

kancelária starostu
25. marec 2018

Nacbo Ynmynona

Od volieb do VÚC prešlo niekoľko mesiacov a betónové valce stále stoja na tráve v nedávno zrekonštruovanom parku. Každý rok sú nejaké voľby, ale to nie je argument na trvalé osadenie. Žiadam o ich odstránenie.
20. máj 2018

Nacbo Ynmynona

Vyriešené. Ďakujem.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania