Chodník Nová doba

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
emem 09. januára 2017

v zimnom období je frekventovaný chodník k zastávke MHD na Novej dobe permanentne neposýpaný, udusaný sneh sa mení na ľad aj parkujúcimi autami a ľudia sa z "radosťou" šmýkajú po tom, čo má byť bezpečné pre pohyb. Práve preto, že sa tadiaľ pohybujú parkujúce autá, by mal "zodpovedný" venovať zvýšenú pozornosť na kvalitu chodníka.

11. január 2017

Peter Kočvara

Mal by byť odstraňovaný sneh a vykonaný posyp - ale nie chemicky, teda technickou soľou.

VZN Nového Mesta o čistote a poriadku, § 6 (5) - hovorí iba o posype inertným materiálom (t.j. materiál zotrvávajúci v pôvodnom stave; (chemicky) nereagujúci s inými látkami), teda neumožňuje posyp (technickou) soľou.

http://www.banm.sk/data/files/10289_vzn-6-2015-cistota-a-poriadok.pdf
15. január 2017

emem

dnes uz 2x rozmrznuty a opat zamrznuty chodnik. to je fakt hanba .
18. január 2017

Lučenič

Ten chodník by predpokladám mal byť v správe magistrátu keďže po priľahlej ceste jazdí MHD a ide o cestu I. triedy. Nájsť však pre potvrdenie aktuálnu mapku chodníkov alebo aspoň zoznam komunikácií, ktoré sú v správe magistrátu, sa mi zatiaľ nepodarilo.
24. január 2017

Peter Kočvara

Zodpovedný za údržbu chodníka by mal byť vlastník susediaceho pozemku (pravdepodobne bytový dom) a kontrolovať dodržiavanie VZN a prípadne sankcionovať by mal MÚ BANM, Oddelenie verejného poriadku http://www.banm.sk/oddelenie-verejneho-poriadku/
24. január 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, v zmysle zákona č. 135/1961 Zb. o pozemných komunikáciách (cestný zákon) za odstrňovanie shenu a ľadu z chodníkov sú zodpovední vlastníci a správcovi priľahlých nehnuteľností.

§ 9 ods. 2 zákona:

Závady v schodnosti priechodov pre chodcov na miestnych komunikáciách a prejazdných úsekoch ciest cez obce, ako aj závady v schodnosti miestnych komunikácií určených výhradne pre chodcov, sú povinní odstraňovať správcovia miestnych komunikácií. Závady v schodnosti chodníkov priľahlých k nehnuteľnosti, ktorá sa nachádza v súvisle zastavanom území a hraničí s cestou alebo miestnou komunikáciou, sú povinní bez prieťahov odstraňovať vlastníci, správcovia alebo užívatelia nehnuteľností, pokiaľ tieto závady vznikli znečistením, poľadovicou alebo snehom.

Oddelenie komunikácie a marketingu
Hlavné mesto SR Bratislava
24. január 2017

emem

Je pekne ze mesto vie kto je za to zodpovedny. A kedze sme mesto upozornili...mohlo by vyvinut aktivitu a daneho vlastnika a spravcu upozornit na neplnenie povinnosti?
24. máj 2020

Martin Uváček

Chodníková novela prikázala od roku 2018 starostlivosť o všetky chodníky do kompetencie miest.

https://bratislava.sme.sk/c/22009100/chodnikova-novela-robi-mestu-tazkosti.html
24. máj 2020

emem

@Martin U : potom je to vyriešené...
24. máj 2020

Martin Uváček

Tiež si myslím.
03. jún 2020

Odkaz pre starostu

Nakoľko je podnet neauktálny (už niekoľko rokov) tak ho označujem ako uzavretý

S pozdravom
Stanislav
Administrátor portálu Odkaz pre starostu

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania