Zákaz voľného pohybu psov na Horskom parku sa nedodržuje


Uzavretý
meno
Jana 18. januára 2017

Zakaz volneho pohybu psov na Horskom parku sa nedodrzuje. Park je urceny pre vsetkych obyvatelov a kazdy ma dodrziavat pravidla parku. Prosim mestsku policiu, aby dbala o dodrziavanie zakazu. Psickari nemavaju svojich psov ani na voditku a bez nahubku. Dakujeme.

18. január 2017

Stefan

Mozem potvrdit, psy tam chodia vacsinou volne bez vodzky. Sam som psickar, ale ked je tam raz zakaz treba ho dodrziavat.
18. január 2017

Lucia Gunisova

Aj japotvrdzujem chodim sa tam kocikovat s babatkom a vsade tam volne pobehuju psi a nie jeden sem tam, ale desiatky...Po tom co sa v nedelu stalo na devinskom jazere tejto veci treba prikladat vacsi doraz. Aj takto sa da naplnit mestska kasa a vyuzit mestska policia.
31. január 2017

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za Váš podnet. Mestská polícia v Horskom parku vykonáva pravidelné kontroly, kedy dohliada na dodržiavanie pravidiel parku. Pokiaľ tam hliadka práve nie je a vy ste svedkom situácie, že sa psy po parku voľne pohybujú, ohláste to Mestskej polícii na skrátené číslo 159. Tá následne vyšle najbližšiu voľnú hliadku a bude to riešiť.


Oddelenie komunikácie a marketingu
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
02. apríl 2019

Marianna Sadl

Dobry den, mozete prosim zverejnit kolko napomenuti a pokut ste uz v Horskom parku udelili za volny pohyb psov? Podla mna sa uz Horsky park zmenil na psi park, prejdem tade iba ked nie je ina moznost.
07. apríl 2019

Odpoveď samosprávy

Na Lesnej ulici v Horskom parku v rámci bežného výkonu služby mestskí policajti nezistili v uplynulom čase porušenie zákazu voľného pohybu psov. V prípade, ak sa občan stane svedkom takéhoto konania, pričom hliadka MsP sa na mieste práve nenachádza, je potrebné kontaktovať MsP na čísle 159.
09. apríl 2019

Jana Krjakova

Dobrý deň
pozerám že tento príspevok je z roku 2017, do Horského parku chodím denne, situácia so psami sa nezmenila a hliadku som tam v živote nevidela. Ja osobne som psíčkar, nášho psa viac krát napadli psy iných majiteľov. Rovnaká je situácia okolo Bratislavského hradu. Prenášanie zodpovednosti na občanov - volanie polície za každým je absurdné (to by som musela robiť každý deň). Pokiaľ policajti nebudú vykonávať pravidelné kontroly a vyberať pokuty nič sa nezmení, na takýchto ľudí nič iné neplatí.
10. apríl 2019

Lucia Gunisova

Pekny den prajme presne na to ma sluzit mestska policia ze tam bude hliadkovat cez vikendy napr ked je tam najviac ludi a udelovat pokuty. Ja osobne vzdy ludi upozornim ale nepomaha to. Inak co cakat od mestskej policie ked nie su schopny prist ked su auta na cierno v pesej zone 🤦‍♀️ A ta odpoved samospravy je vysmech
10. apríl 2019

Marianna Sadl

Ja ked niekoho upozornim, tak sa na mna psickar rozculi, ze kde ma chodit pes behat a pod. Ta odpoved : ''v rámci bežného výkonu služby mestskí policajti nezistili v uplynulom čase porušenie zákazu voľného pohybu psov'' mi prisla naozaj zaujimava. Mne sa situacia, ze v Horskom parku nebehaju volne pustene psy este neprihodila.
08. november 2021

Erika

je rok 2021 a situacia sa nezmenila. prave som presla okolo 6 nahanajucich sa velkych psov. "on vam nic neurobi" pocuvam kazdy den na prechadzke s kocikom
10. november 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Mestská polícia hlavného mesta SR Bratislavy
10. november 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol preposlaný samospráve s upozornením na aktualizáciu.

S pozdravom,

Administrátor Bratislava-Staré Mesto
Odkaz pre starostu
[email protected]
12. november 2021

Odpoveď samosprávy

Príslušníci MsP boli o tomto probléme vyrozumení a inštruovaní, aby popri plnení ďalších služobných úloh zamerali svoju činnosť aj na riešenie tohto problému v tejto lokalite.
MsP nemá dostatočné kapacitné možnosti k okamžitému eliminovaniu všetkých protiprávnych konaní páchaných na verejných priestranstvách. Daný stav jej neumožňuje nepretržitý dohľad nad všetkými kritickými miestami.
Aj napriek tomu je potrebné v prípade, ak občania majú podozrenie z páchania akéhokoľvek priestupku, ihneď kontaktovať MsP na skrátenom telefónnom čísle 159. Na miesto oznamu bude vyslaná hliadka MsP, ktorá preverí oznámenie zo spáchania priestupku a v prípade jeho potvrdenia ho neodkladne vyrieši v zmysle platných právnych predpisov.
Ďakujeme za podnet.
27. máj 2023

Anonymný užívateľ

26.5.2023 Situácia so psami neúnosná. Veľké psy, ktoré naháňajú strach voľne pobehujú po chodníkoch, raz vám pristanú takmer na chrbte, potom sa divoko rozbehnú oproti vám, oňuchávajú, či nemáte pre nich nejakú pochutinku. Tiež som psíčkárka, ale včerajšia vychádzka v Horskom parku bola pre mňa jeden nekončiaci sa stres. Odpovede ako: policajti robia kontrolu-sú zavádzajúce. Včera by si boli poriadne zarobili na pokutách, ale nebola tam ani noha. A podľa správania sa a reakcií psíčkárov je to tam takto zaužívané. Skôr máte pocit, že v parku pre psíčkárov ste omylom vy. Som z toho znechutená.
29. máj 2023

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet sme preposlali zodpovednému subjektu.

S pozdravom,

Administrátor Bratislava-Staré Mesto
Odkaz pre starostu
[email protected]
30. máj 2023

Odpoveď samosprávy

Príslušníci OV MsP BA 1 popri plnení ďalších služobných úloh zamerajú svoju činnosť aj na riešenie tohto problému.
V prípade, že občania majú podozrenie z páchania protiprávneho činu, môžu kontaktovať MsP na skrátenom telefónnom čísle 159. Na miesto oznamu bude vyslaná hliadka MsP, ktorá preverí oznámenie zo spáchania priestupku a v prípade jeho potvrdenia ho neodkladne vyrieši v zmysle platných právnych predpisov. Ak sa príslušníci MsP dozvedia o priestupku prostredníctvom webovej stránky, spravidla už uplynie veľký časový úsek a priestupcovia - majitelia psov z miesta odídu, takže priestupok už nemôžu riešiť.
Ďakujeme za podnet.

Dominika Bodláková
referent vybavovania sťažností a podnetov
Mestská polícia hl. m. SR Bratislavy
30. máj 2023

Anonymný užívateľ

Tieto priestupky sa v Horskom parku dejú dennodenne. Čo tak tam na nejaký čas prideliť policajta v civile, ktorý to odsleduje a následne pokutuje? Myslím, že by to vééééľmi pomohlo. Z odpovede mi vychádza, že samospráva to nevie a nechce riešiť - a spôsob, ako veci neriešiť mi nie je vlastný. Samospráve asi áno. Vraciame sa roky naspäť- ako na tejto stránke-keď ľudia avizujú problém už pár rokov, a nie je v silách samosprávy to vyriešiť. Za čo vás platíme? My tam máme behať s telefónom na uchu a volať 159? Oznamujeme vám, že sa to deje, tak to vyriešte vy!!!! Jediné, čo je treba, je ísť sa tam poobede prejsť.
01. jún 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

MsP si svoje povinnosti plní v rámci svojich personálnych a technických možností. Psíčkari sú nedisciplinovaní a obmedzené personálne kapacity MsP neumožňujú okamžité riešenie a eliminovanie všetkých priestupkov a protiprávnych konaní páchaných na verejných priestranstvách tak, aby občania boli spokojní. Daný stav jej neumožňuje nepretržitý dohľad nad všetkými kritickými miestami. Táto lokalita je monitorovaná hliadkami počas výkonu ich hliadkovej služby. Aj napriek tomu je potrebné v prípade, ak občania majú podozrenie z páchania akéhokoľvek priestupku, ihneď kontaktovať MsP na skrátenom telefónnom čísle 159. Na miesto oznamu bude vyslaná hliadka MsP, ktorá preverí oznámenie zo spáchania priestupku a v prípade jeho potvrdenia ho neodkladne vyrieši v zmysle platných právnych predpisov.
Ďakujeme za podnet.

Dominika Bodláková
referent vybavovania sťažností a podnetov
Mestská polícia hl. m. SR Bratislavy
01. jún 2023

Anonymný užívateľ

Dookola to isté....
10. august 2023

Petra Vojčíková

Dobry vecer,
som v parku skoro denne, byvam blizko a policajnu hliadku som v parku v zivote nestretla. Moje prve dieta - pes mu skocil do kocika a moje druhe dieta - dnes na neho zozadu skocil pes.
Zakazdym bola odpoved “on nic neurobi”.

Prosim Vas naco sa caka??? Kym sa stane nestastie? A potom sa zacne konat???

Nedavno som bola svedkom situacia v parku, kedy po chlapcovi s babickou vystartoval obrovsky pes, chlapec chytil doslova hysak ako sa velmi bal. Babka poprosila pani so psom, ci sk ho nemoze dat na voditko. Reakcia pani? Zhučala babku aj s vnukom, ze zvierata patria DO LESA (pani zjavne ani nevie kde venčí) a ze ta babicka nema chodit s vnukom nikam ked sa boji psov a doslova hučala na cely park. Je mi uz z tych psickarov (cest vynimkam) zle. Aby bol
pes uz viac ako clovek.

Prosim o zavedenie hliadok do Horskeho parku a pripomenutie navstevnikom pravidla spravania sa v parku. Konajte prosim.
10. august 2023

Anonymný užívateľ

Ako je možné, že za toľko rokov nie je možné problém vyriešiť? Je to neschopnosť referentky vybavovania sťažností formou "past and copy" ???? Asi nie, niekto na to z vysoka kašle. Pani, alebo slečna Dominika, nehanbíte sa za takéto vybavovanie sťažností? Neviete ich posunúť na miesto, kde sa naozaj budú riešiť? Toto je fakt hanba. Aby mestský lesopark patril psom a nie ľuďom?! A to hovorím ako psíčkarka!!! My tam už po poslednej vychádzke nechodíme, zažili sme tam obrovský stres z voľne pobehujúcich psov-najmä tých veľkých, ale dúfala som, že sa to začne riešiť. Ako to vyzerá, asi nie.
10. marec 2024

Z he

Dobry den, chodim
kazdy den do Horskeho parku na 15 minut sa prebehnut, kazdy den vidim minimalne 10
pustenych psov, niekolko krat tyzdenne je incident ze majitel krici na psa, ktory ho neposlucha alebo niekto iny krici vezmite si psa, nikde inde som nevidela v parkoch take vysoke koncentracie psov volne pustenych, casto sa nahanjucich v svorkach- naozaj sa neda prejst kusok od horarne policajnej hliadke a rozdat nejake pokuty, any si majitelia psov zvykli, ze takto to fungovat nemoze?
15. marec 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
o uvedenom probléme bolo vyrozumené vedenie OV MsP BA I. Hliadky túto skutočnosť preveria a v prípade zistenia protiprávneho stavu, budú tento riešiť.
V prípade, že občania majú podozrenie z páchania protiprávneho činu, môžu kontaktovať MsP na skrátenom telefónnom čísle 159. Na miesto oznamu bude vyslaná hliadka MsP, ktorá preverí oznámenie zo spáchania priestupku a v prípade jeho potvrdenia ho neodkladne vyrieši v zmysle platných právnych predpisov.

Dominika Bodláková
referent vybavovania sťažností a podnetov
Mestská polícia hl. m. SR Bratislavy
15. marec 2024

Anonymný užívateľ

Stále o tom istom!!! Nič sa nerieši!!! Kde to sme?!!! Volajte 159? A 159 nevie, čo sa tam deje? Hanba hlavnému mestu!!! To by nepripustilo ani okresné mestečko na východe krajiny, kde vraj nič nie je.
08. apríl 2024

Marianna Sadl

Dobry den, dnes som bezala v Horskom parku 17 minut - stretla som vyse 10 psov bez vodzky, jeden pes o velkosti mensieho kona sa rozhodol ma nahanat a ked ma chytil cakala som nejaku dobu kym prisiel jeho majitel s dalsim psom bez vodzky s telefonom pri uchu a bez prerusenia telefonatu psa odtiahol, samozrejme mne nepovedal ani slova. Cakam,ze zasa odpisete ze mam volat policiu v takom pripade- kedy som mala podla vas volat policiu? ked ma pes chytil?lebo ja som mala v tej dobe dost stresu ci mi neublizi nieto vytahovat telefon a volat niekam.Alebo som mala volat ked ho majitel odtiahol? Ako rychlo by prisla hliadka a nasla konkretneho majitela s tymi dvoma psami, ak by vobec v parku este v tej dobe bol?Alebo mam volat kazdy den v momente ako zbadam prveho pusteneho psa v parku?Lebo to mozete prist kludne kazdy den o 8.10 do horskeho parku, lebo na 100 percent budem volat.Preco nedokaze policia par krat prist preventivne do parku a rozdat pokuty nech si psickari zvyknu ze musia nieco zmenit ?
09. apríl 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
príslušníci MsP boli o tomto probléme vyrozumení a inštruovaní, aby popri plnení ďalších služobných úloh zamerali svoju činnosť aj na riešenie tohto problému v tejto lokalite.
MsP nemá dostatočné kapacitné možnosti k okamžitému eliminovaniu všetkých protiprávnych konaní páchaných na verejných priestranstvách. Daný stav jej neumožňuje nepretržitý dohľad nad všetkými kritickými miestami.
Aj napriek tomu je potrebné v prípade, ak občania majú podozrenie z páchania akéhokoľvek priestupku, ihneď kontaktovať MsP na skrátenom telefónnom čísle 159. Na miesto oznamu bude vyslaná hliadka MsP, ktorá preverí oznámenie zo spáchania priestupku a v prípade jeho potvrdenia ho neodkladne vyrieši v zmysle platných právnych predpisov.
Ďakujeme za podnet.

Dominika Bodláková
referent vybavovania sťažností a podnetov
Mestská polícia hl. m. SR Bratislavy
09. apríl 2024

Odpoveď samosprávy

Hliadky MsP priebežne v nepravidelných intervaloch preverujú voľný pohyb psov v tejto lokalite, pričom nie vždy zistili porušenie predpisov.
Podnet je preverovaný priebežne a je ďalej využitý pri plánovaní výkonu služby. V budúcnosti by bolo produktívnejšie, ak by boli podnety hlásené bezodkladne na linku 159.

Dominika Bodláková
referent vybavovania sťažností a podnetov
Mestská polícia hl. m. SR Bratislavy

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.