Zimná údržba na komunikácii Kuklovská 2-34

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Milan 01. februára 2017

Priľahlá slepá ulica ku Kuklovskej ulici (prístupová cesta k rodinným domom č. 2-34) nie je v rámci zimnej údržby udržiavaná. Odhrnutie snehu sa tohto roku uskutočnilo len na základe telefonického podnetu. Vieme, že údržba Kuklovskej ulice patrí magistrátu, priľahlá komunikácia-slepá ulica by však mala patriť mestskej časti. Z toho by mala vyplývať aj kompetencia pre jej zimnú údržbu. Momentálny stav je taký, že pre kompetenčný spor medzi mestskou časťou a magistrátom táto priľahlá ulica nie je nikým udržiavaná.
Chcem Vás preto týmto požiadať o zjednanie nápravy.
Ďakujem.
S pozdravom,
Ing. Antoška, Kuklovská 16, Bratislava

20. február 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Hlavné mesto SR Bratislava nejaví žiaden záujem doriešiť majetkovo ich účelové komunikácie, ktoré nikdy neboli zverené do správy mestskej časti. Nejedná sa iba o "apendixy" ulíc, ktoré sú priamo v správe Hlavného mesta SR Bratislava (ako Kuklovská, Botanická, Karloveská atď.), ale aj o komunikácie, ktoré vybudoval GIB (napr. J.Stanislava, Beniakova, Ľ.Fullu, Pribišova) - Hlavné mesto SR Bratislava ani na základe našich viacročných výziev neurobilo v tejto veci vôbec nič.
Nakoľko neschopnosť a nekompetentnosť Hlavného mesta Bratislava SR neustále narastá - a teda aktuálne nie je v dohľadnej dobe predpoklad, že začnú v tejto veci niečo riešiť, mestská časť na vlastné náklady pripravuje pasportizáciu a zaraďovanie komunikácií, ktoré majú vysporiadané pozemky.
Hore uvedená komunikácia - Kuklovská 2-34 - je - ako vidieť z prílohy (červenou) - väčšinovo v majetku Hlavného mesta SR Bratislava - mestská časť pod danou účelovou komunikáciu nevlastní ani nemá v správe ani kúsok pozemku.

Z daného dôvodu je predmetná komunikácia vo vlastníctve Hlavného mesta SR Bratislavy.

Michal Drotován
Vedúci oddelenia dopravy a ŽP
Miestny úrad MČ Bratislava-Karlova Ves

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania