Nepokosená tráva na Kuklovskej

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Karlova Ves

Vyriešený
meno
Dagmar 09. mája 2018

Vysoká, nepokosená tráva bráni bezpečnému výjazdu vozidiel z Kuklovskej ulice - slepej - na Kuklovskú ulicu - hlavnú. Jedná sa o výjazd od rodinných domov.
Skosením trávy vysokej 3/4 metra sa predíde možnému stretu vozidiel a dopravnej nehode.

10. máj 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
kosenie prebieha postupne a systematicky po celom území Karlovej Vsi. Ďakujeme za trpezlivosť.

Mgr. Magdaléna Svoreňová
Miestny úrad mestskej časti
Bratislava - Karlova Ves
www.karlovaves.sk
15. máj 2018

Dagmar

Podnet vybavený. Tráva pokosená.
16. máj 2018

Peter Kočvara

Buďme radi, že sa besne nekosí všetko stále na anglický trávnik. Nech to dostane šancu trošku vyrásť, dajme šancu rastlinnému a hmyziemu životu. Stačí kosiť menej často. A to vravím ako alergik na peľ a zároveň psíčkar, hoci je množstvo kliešťov. Takto dokáže vyrásť množstvo zaujímavých rastlín. Zároveň je porast odolnejší proti vyschnutiu ako nízky trávnik, je to celé zelenšie a viac to ochladzuje okolné prostredie. A veľa rastlín aj pekne zakvitne ;-)
https://mytrnava.sme.sk/c/20825911/luky-v-meste-pomozu-prezit-hmyzu-aj-bojovat-proti-horucave.html?ref=tit
16. máj 2018

Dagmar

Ako záhradkár, milovník prírody aj ako alergik by som s uvedeným názorom mohla súhlasiť.
Avšak ako vodič vychádzajúci z vedľajšej cesty na hlavnú, ktorý pre 3/4 metrovú trávu nemá možnosť vidieť prichádzajúce autá, resp. autobus s týmto názorom súhlasiť nemôžem, nakoľko táto situácia ohrozuje účastníkov cestnej premávky.
16. máj 2018

Peter Kočvara

Jasné, v križovatke a na miestach, kde to vyžaduje bezpečnosť to musí byť tak do pol metra :-)
Ale inde podľa mňa stačí pokosiť 2-3x ročne, podľa rýchlosti rastu, to som len chcel. Nie som zasa ekoterorista :-)
17. máj 2018

Dagmar

Pán Peter Kočvara,
iniciatívne sa zapájate do témy týkajúcej sa kosenia trávy a na podnety občanov reagujete odkazmi na potrebný hmyz a suchú trávu v lete. Z predchádzajúcej komunikácie je zrejmé, že problém uvedený na začiatku - (nebezpečný výjazd na hlavnú cestu pre nepokosenú trávu) sa Vás zjavne nedotýka.
Nedá mi neuviesť, že len pričinením niektorých obyvateľov danej lokality-rodinných domov je na uvedenom verejnom priestranstve na vlastné náklady zasiata tráva, vysadené ihličnany a brezová alej. Bez našej iniciatívy by sme sa možno doposiaľ pozerali na neupravené priestranstvo. Z uvedeného je zrejmé, že k ekologickému mysleniu máme blízko. Treba však skĺbiť ekológiu a bezpečnosť cestnej premávky s povinnosťami samosprávy.
Prečo asi v každej civilizovanej krajine sa tráva kosí popri cestách, križovatkách a pod.?
Stačí prejsť za hranice...Tam nemyslia ekologicky? Tam nemyslia na hmyz a kvetenu? Myslím, že ešte viac ako my, avšak s prihliadnutím aj na iné okolnosti.
17. máj 2018

Peter Kočvara

Ako som už písal, na určitých miestach, ako tu, je to z dôvodu bezpečnosti potrebné bez diskusie. Ale inde môžme byť benevoletnejší voči zeleni a prírode celkovo. Pekný deň!

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania