Parkovanie na chodníku a ničenie trávnika na Kalinčiakovej

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Nové Mesto

Vyriešený
meno
Braňo 04. februára 2017

Na chodníku pozdĺž Kalinčiakovej pravidelne stávajú zaparkované autá - či už sú to študenti univerzity, návštevníci kúpaliska alebo podujatí na zimnom štadióne. Najkritickejšie je to počas hokejových zápasov.
Odnáša si to hlavne trávnatá plocha patriaca Univerzite Komenského na ktorej sa tieto autá otáčajú (viď stopy v snehu na fotografii). Bežne sa stáva, že autá na chodníku ohrozujú a obmedzujú chodcov.
Nie je načase s tým niečo robiť? Minimálne počas zápasov by na tom mieste mala stáť mestská polícia a zamedziť ničenie trávnika. Do budúcnosti by bolo ideálne uvažovať aj o osadení stĺpikov, aby tento posledný široký chodník ostal k dispozícii chodcom - v okolí je napríklad dom seniorov, ktorí tento chodník využívajú a nestačí im 1,5 m, ktoré im "štedro" nechal k dispozícii zákon...

04. február 2017

Braňo

Aktualizácia z 3. 2. 2017: Takto to zvyčajne vyzerá počas hokejových zápasov. Nestačí len sakcionovať, túto parkovaciu anarchiu treba zamedziť - na tomto mieste má byť pred aj po zápasoch hliadka mestskej polície!
21. február 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ďakujeme za Váš podnet. Podľa vyjadrenia oddelenia životného prostredia a územného plánovania sme požiadali vlastníka pozemku o osadenie zábran zamedzujúcim prejazdu motorových vozidiel. Taktiež sme požiadali MsP o intenzívnejšiu kontrolu v danej lokalite najmä počas prebiehajúcich akcií na zimnom štadióne.

Jana Plevová
13. október 2017

emko

Práve som poslala podnet s otázkou na rovnakú situáciu. Naozsj nerozumiem, prečo je osadenie jedného stĺpika takým veľkým problémom, keď sa to ťahá tak dlho. Hliadkovanie mestskej polície nepomôže, keďže nemaju v kompetencii pokutovať vodičov, ktorí po tom chodníku jazdia ako po ceste. To má na starosti dopravná polícia.
17. október 2017

nespokojná obyvateľka

Arogantné parkovanie na chodníku na Kalinčiakovej ulici

Dobrý deň, chcem sa opýtať, či je naozaj taký veľký problém obmedziť to, aby po chodníku na Kalinčiakovej ulici pozdĺž Farmaceutickej fakulty jazdili autá, parkovali tam medzi stromami a obmedzovali chodcov, od ktorých sa asi očakáva, že budú odskakovať do blata a medzi psie výkaly pri chodníku. Stačilo by osadiť jeden stĺpik na začiatku chodníka pri parkovisku pred fakultou. Viem, že túto situáciu viackrát pripomienkovala aj mestská polícia a nič sa doteraz neudialo (informáciu mám priamo od hliadky). Môžete prosím túto situáciu konečne vyriešiť? Rovnako ako parkovanie na chodníku pred krčmou U Pribáka (na druhom konci Kalinčiakovej), kadiaľ sa kvôli zaparkovaným autám veľakrát nedá prejsť, a chodci sú nútení chodiť po ceste v neprehľadnej zákrute, kde im hrozí zrážka autom. Absurdné.
21. október 2017

Braňo

Na Kalinčiakovej momentálne prebieha rekonštrukcia fasády pavlačového domu K. Šilingera, okrem toho sa prerába administratívna budova na Zimák rezidencie a situácia sa ešte zhoršila - v lokalite celodenne parkuje množstvo robotníkov, pre rezidentov neostáva miesto. Pri akciách na štadióne sa parkuje po chodníkoch pozdĺž celej ulice a mestská polícia sa tomu prizerá a nedokáže pôsobiť preventívne.
Hostinec “Pribák” je kapitola sama o sebe - každý deň na okolitých chodníkoch parkujú tí istí taxikári a štamgasti a v križovatke a na prechodoch vznikajú nebezpečné situácie, keďže sú chodci vytlačení na vozovku. Mestská polícia to opäť necháva nepovšimnuté...
25. október 2017

Braňo

Autá tu ohrozujú a obmedzujú chodcov na dennom poriadku...
06. február 2019

Braňo

problém stále nie je riešený, autá parkujú na chodníku v ešte väčšom počte, ohrozujú chodcov a ničia jednu z mála trávnatých plôch na okolí. Mestská polícia sa na to pri hokejových zápasoch prizerá a nezasiahne. Podnet nie je vyriešený!
12. júl 2021

Martin Uváček

Vzhľadom na stav trávnika a zákaz hromadných podujatí za posledný rok, tak sa podnet asi vyriešil sám.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania