Vrak na chodníku Čiernovodská ul.

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Vrakuňa

Vyriešený
meno
Joe S 06. februára 2017

Od polovice Decembra 2016 je na ul. Ciernovodska opusteny vrak vozidla Opel Combo.

06. február 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za mail. Podnet preveríme, v prípade, že chýba EČV aj z prednej strany vozidla, dáme na vozidlo výzvu v zmysle § 67 zákona č.79/2015 o odpadoch. Pokiaľ nedôjde k náprave zo strany majiteľa, vozidlo bude v zákonnej lehote (60 dní) odstránené.
S úctou

Martin Kuruc
starosta
06. február 2017

Joe S

Na vozidle je ECV, v takom pripade teda nejde o vrak? Ake su dalsie moznosti?
09. február 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
pracovníci miestneho úradu prešetrili daný podnet. Dňa 7.2.2017 sa na chodníku na Čiernovodskej ulici uvedené vozidlo nenachádzalo. Ak má však vozidlo EČV, v zmysle nižšie uvedenej komunikácie, nie je vrak.
V prípade, že vozidlo netvorí prekážku v zmysle cestného zákona, nie je zaparkované na vyhradenom parkovacom mieste, mestská časť nemá kompetencie v tomto prípade konať.
S úctou

Martin Kuruc
starosta
09. február 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
osobne som bol skontrolovať Váš podnet. Ospravedlňujem sa za predchádzajúcu nesprávne odpoveď, voči pracovníčke, ktorá nahlásila, že vozidlo tam nie je som vyvodil osobnú zodpovednosť. Vozidlo má EČV, nie je vrakom, ale požiadame mestskú políciu o súčinnosť v konaní voči majiteľovi vozidla.
S úctou

Martin Kuruc
starosta
10. február 2017

XXX

Zákon č. 79/2015 Z. z.
Zákon o odpadoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov

Hovori jasne

(1) Držiteľ vozidla je povinný
a) zabezpečiť na vlastné náklady odstránenie vozidla z miesta, na ktorom poškodzuje alebo ohrozuje životné prostredie alebo narušuje estetický vzhľad obce či osobitne chránenej časti prírody a krajiny
b) umiestniť a uchovávať vozidlo tak, aby nepoškodzovalo alebo neohrozovalo životné prostredie, aby sa zachoval estetický vzhľad obce alebo osobitne chránenej časti prírody a krajiny.

Ak si tuto povinnost vlastnik vozidla nesplni malo by byt konkretne vozidlo odstranene a umiestnene na urcene parkovisko podla § 67 ods. 3 zakona č. 79/2015 Z. z.
Zákon o odpadoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov

Pekny den

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania