Vandalizmus na detskom ihrisku v Prievoze

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

Vyriešený
meno
Duha 21. apríla 2013

Dobry den, chcem upozornit na neustale sa opakujuci problem na detskom ihrisku na Kastielskej ul. v Prievoze. Pravidelne kazdy vikend sa na ihrisku nachadzaju prazdne flase z alkoholu, odpadky a znecistenia hracich prvkov ihriska ktore tam ostavaju po nocnych akciach nejakych neznamych osob. Pripojene foto je z dnesneho rana kedy navstevnici ihriska ostali v soku a nemohli pustit svoje deti sa pohrat na predmetny domcek ktory bol znecisteny zvratkami. Na miesto som privolal hliadku mestskej policie, ktora situaciu obhliadla a odfotografovala a doporucila mi obratit sa na Vas. Dalej, od zimy je tam pokazena hojdacka ktora sluzi pre najmensie deti, vytrhnuta tycka s retiazkou na jednej strane. Je len otazka casu kedy sa tam niekomu nieco stane. Tymto ziadame o urychlene riesenie tohto stavu vycistenim smyklavky a opravenim hojdacky a zvysenie monitorovania ihriska v nocnych hodinach zo strany mestskej policie, pripadne zamykanie ihriska na noc.
V ramci tejto ziadosti este musime poukazat na skutocnost ze na ihrisku sa nenachadza socialne zariadenie ktore by bolo potrebne tam umiestnit ak kvoli detom, kedze dost casto potrebuju vykonat svoju potrebu a nemaju kde, nakolko vedla susediaci kulturny dom Prievoz nam nie je pristupny, p. riaditelka nam niekolkokrat opakovane vycitala ze tam chodime na WC a doporucila nam obratit sa na Vas.:((

24. apríl 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň pán Guldan,
ďakujeme za Váš podnet, ktorým ste nás upozornili na vandalimus na detskom ihrisku na Kaštielskej ulici.
Na základe Vami uvedených skutočností a zaslanej fotodokumentácie sme zabezpečili dňa 23.4.2013 očistenie predmetného domčeka a šmýkľavky, rovnako sme zadali požiadavku na opravu hojdačky, ktorá bude zrealizovaná v termíne do 30.4.2013. Mestská časť neplánuje umiestnenie prenosných toaliet na detskom ihrisku. Uzamykanie ihriska v nočných hodinách rovnako nie je v pláne, nakoľko zo skúseností z minulosti vedie takéto konanie v poškodzovaniu oplotenia detského ihriska, čo má za následok zvýšenie nákladov na opravy. Požiadali sme mestskú políciu o častejšie vykonávanie kontrolných obhliadok v predmetnej lokalite počas nočných hodín.


Tatiana Baáriová, kancelária starostu
24. apríl 2013

Radovan

Dobry den, dakujeme za riesenie momentalneho problemu:)) avsak este nie je dorieseny problem so socialnym zariadenim, ktore je dost dolezite kedze toto je v podstate jedine detske ihrisko kde chodia deti so sirokeho okolia sa hrat a naozaj velakrat nemaju inu moznost ako spravit svoju potrebu priamo na ihrisku, co je z hygienickych dovodov nepripustne...potom sa siria vselijake virusy medzi detmi a nie je sa co divit...su v Bratislave detske ihriska na ktorych su socialne zariadenia umiestnene. Ak to nie je mozne z Vasej strany zabezpecit, prosime o pristup na socialne zariadenia vo vedlajsom kulturnom stredisku Prievoz. Ved tiez spada pod Vasu posobnost myslim. Dakujem
29. apríl 2013

Odpoveď samosprávy

K doplňujúcej otázke vo veci sprístupnenia toaliet v kultúrnom dome uvádzame,
že po nedobrej skúsenosti z minulého obdobia, keď WC boli sprístupnené po celý deň, navštevovali ich často neprispôsobiví občania, čím vznikali kultúrnemu domu škody a zvýšené náklady na údržbu. Zároveň dávame po pozornosti, že po 13,00 hod. sú WC prístupné pre návštevníkov kultúrneho domu aj detského ihriska.

S pozdravom

Mgr. Tatiana Baáriová
Kancelária starostu
Mestskej časti Bratislava - Ružinov

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania