"Strašiak" na Vietnamskej

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

V riešení
meno
Dušan 17. marca 2017

Už dlhší čas znepokojuje a pohoršuje táto technologická budova celé okolie a občanov na Vietnamskej ulici. Rozbité sklá na oknách, prespávajúci bezdomovci a zdroj smetia v celom okolí. A dokedy ?

27. marec 2020

Lukáš Bartošovič

dobry den, strasiak je stale pritomny a stale rovnako odpudivy
ak by niekoho zaujimalo vlastnictvo, klik sem https://zbgis.skgeodesy.sk/mkzbgis/c/2saJD
ze vraj ide (islo) o blok kotolne a trafostanice
samosprava, po troch rokoch by sa patrilo (aspon) reagovat na podnet, dakujem!
31. marec 2020

Odkaz pre starostu

Podnet bol preposlaný samospráve

S pozdravom
Stanislav
Administrátor portálu Odkaz pre starostu
31. marec 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

preveríme situáciu a budeme Vás informovať.

Komunikačné oddelenie
Miestny úrad Ružinov
V prípade ďalších podnetov alebo otázok nás môžete kontaktovať na [email protected].
Ďakujeme
03. apríl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

preposielame Vám stanovisko z majetkového odboru:

V danom prípade ide o nebytový priestor č.12 – NP 3 o celkovej výmere 262,19 m2 nachádzajúci sa na prízemí v objekte „Viacúčelový areál na Vietnamskej ulici č. 41, SO 02 blok D“, súpisné číslo 5824, zapísaný na liste vlastníctva č. 4967, postavený na pozemku parcela č. 14814/383, k.ú. Trnávka. Ide o nebytový priestor vo vlastníctve a v priamej správe mestskej časti Bratislava-Ružinov.

Na základe nám dostupných informácií, od výstavby bytového domu Vietnamská 41 t.j. od júla 2002 nebol nebytový priestor nikdy prenajatý, len chátra a je neobsadený, v zlom technickom stave a vyžaduje nemalú finančnú investíciu.

V júni 2018 bol pokus v danej veci vyhlásiť obchodnú verejnú súťaž na prenájom priestoru, podmienky a kritéria súťaže boli riadne schvaľované na zasadnutí miestneho zastupiteľstva, avšak do súťaže sa nik neprihlásil.

Riešenie z krátkodobého hľadiska - na základe nedávnych podnetov od obyvateľov blízkeho okolia sa snažíme zabezpečiť „zadebnenie“ nebytového priestoru (okien, dverí), aby sa týmto spôsobom zabránilo vstupu nevhodných osôb dovnútra. Daná záležitosť je v riešení, nakoľko aj naši dodávatelia majú aktuálne vzhľadom na mimoriadnu situáciu problém s dodaním materiálu a vykonávaním jednotlivých prác.

Z dlhodobého hľadiska, odbor majetkový pripravil a poskytol (na základe obhliadok a mapovania všetkých voľných a neobsadených nebytových priestorov) komplexný materiál vedeniu mestskej časti, v ktorom bol prehľad neobsadených nebytových priestorov vrátane priestorov v hospodárskych blokoch, ako aj tohto samotného nebytového priestoru, s fotodokumentáciou a s návrhom spôsobu ich využitia resp. ich ďalšieho nakladania s nimi (predaj, prenájom, potreby mestskej časti).
Pri disponovaní s nebytovými priestormi (či už predaj/prenájom) postupujeme v súlade so zákonom č. 138/1991 Z.z. o majetku obcí. Mestská časť Bratislava-Ružinov môže prenajímať/predať nehnuteľný majetok vo svojom výlučnom vlastníctve alebo nehnuteľný majetok vo vlastníctve Hl. mesta SR Bratislavy zverený do svojej správy na základe a v súlade s § 9a a nasl. zákona č. 138/1991 Z.z. o majetku obcí v znení neskorších predpisov formou vyhlásenia obchodnej verejnej súťaže, dobrovoľnej dražby, priamym predajom resp. priamym nájmom (t.j. ponukové konanie), okrem prípadov hodných osobitného zreteľa, o ktorých miestne zastupiteľstvo rozhoduje trojpätinovou väčšinou všetkých poslancov. Osobitný zreteľ musí byť v danom prípade dostatočne, jasne, presne a zrozumiteľne odôvodnený, musí ísť o iný ako ekonomický či trhový záujem.

V takomto prípade, ide teda o časovo a administratívne náročnejší proces, a bude v konečnom dôsledku závisieť aj na rozhodnutí samotného vedenia ako s daným objektom ďalej nakladať.

Komunikačné oddelenie
Miestny úrad Ružinov
V prípade ďalších podnetov alebo otázok nás môžete kontaktovať na [email protected].
Ďakujeme
14. máj 2020

Lukáš Bartošovič

dobry den, aspon to nejako "zatlcte" doskami, kedze miest vhodnych na vstup nepovolanych osob je az-az
14. máj 2020

Lukáš Bartošovič

v neposlednom rade tiez treba zlikvidovat "zdroj smetia", toho je v tesnej blizkosti objektu slusne mnozstvo, aj ked nie hned viditelne

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania