Koncerty v NTC

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Nové Mesto

V riešení
meno
Peter Polhora 19. marca 2017

V utorok sa konal koncert v NTC, hlucne to bolo , ako keby koncertovali vonku, o 22:30 zacali nakladat podia a aparaturu s buchali az do 2 hodiny v noci. Povoloval starosta Kusy rusenie nocneho kludu? Mozete prilozit kopiu povolenia? Ak to nebolo povolene, viete prilozit kopiu rozhodnutia o vyske udelenej pokuty? Musi starosta Kusy povolovat koncerty v NTC, ked tato hala vobec nie je usposobena na koncerty a hlavne dovoz a odvoz techniky. Mozete sa verejne zaviazat, ze tam uz ziadny koncert nepovolite?
Vdaka
Polhora

20. marec 2017

David 1

NTC bola stavaná ako multifunkčná hala. Čiže aj na koncerty. Čoskoro bude vedľa aj nový multifunkčný futbalový štadión na ktorý sa presunú koncerty z rozpadnutého Interu. V tomto území treba počítať aj takýmito aktivitami. Sú tam nepamäti. Podobne ako pod Kolibou či na Rendezi majú v noci hluk od posunu vagónov.
Nabudúce možno stačilo zavolať hliadku mestskej polície aby ich upozornili na "setrnejšie" nakladanie aparatúry.
21. marec 2017

Nacbo Tysi Pacient

Podckaj az dostavaju Narodny futbalovy stadion !
Ten bude multifunkcny a otvoreny a ked pride Depeche Mode ako ine roky
(ten bol pocut az na hlavnu stanicu naposledy)
Byvat v okoli 4 Hall kde sa konaju velke akcie je ako zatrest.
Z jednej strany mega krizovatka z druhej tieto zariadenie
Nova doba .. a zaparkovat tam pomaly nedokaze ani domaci.
Pritom je to 5minut od miestneho uradu. pritom plagat hovori sluzim 10rokov ludom :)
21. marec 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ďakujeme za Váš podnet. V súvislosti s  revitalizáciou nového športparku Jama (bývalý cykloštadión) došlo k  dočasným obmedzeniam vstupu do Aegon arény/NTC z ulice Odbojárov (zo strany, kde prebiehajú revitalizačné práce). V tejto súvislosti je Aegon aréna/NTC nútená využívať pri organizovaní športových, kultúrnych a spoločenských podujatí na presun príslušnej techniky a materiálu hlavný vstup z Príkopovej ulice. Je preto možné, že v niektorých prípadoch sa tak môže diať aj po 22. hodine. Zvýšený pohyb a ruch možno očakávať v týchto nahlásených termínoch:
( 30. marec 2017- 4. apríl 2017 - 8. máj 2017 - 12. máj 2017 - 25. jún 2017 )
Ide o dočasné riešenie, po ukončení revitalizácie športparku Jama a skolaudovaní novej prístupovej cesty z ulice Odbojárov bude obnovený pôvodný režim.

Jana Plevová
22. marec 2017

Peter Polhora

Nepamäť siaha do roku 2003, dovtedy tu bol kľud. Hala je tragedia ,plechove steny netlmia žiadny zvuk. Nakladanie do 2 hodiny v noci je klasika, keď to nevedia nakladať v podzemí, nech nerušia nočný kľud a nech to nakladajú na druhý deň. Na koncerty majú športovú halu pasienky, a Zimný štadión, NTC stavali ako multifunkčnú halu na rôzne športy a nie rôzne koncerty. A hlavne bola postavená za štátne peniaze, takže nikto nemusí nič splácať, takže tam koncerty nemusia byť. Viem že billboardy na kampaň na župana boli drahé, ale v NTC by sa nemali povoľovať koncerty. Ak ano tak s podmienkou, že aparatúra sa nakladá na druhý deň, ak sa im to nepáči nech idú na Zimný štadión, nikto ich nenúti do NTC.
NA billboarde by mal mať vypaľujem ľudí už 10 rokov. Skúste riešiť stavebné povolenie alebo povolenie na prevádzkovanie na nejakú prevádzku, bez kontaktov na úrade budete čakat mesiace, alebo ak sa ozvete na zastupiteľstve, tak bude na Vás starosta vrieskať, že si to s Vami vybaví inak - tak ako na chudáka developera na zastupku 14.6.2016. Neodpovedali mu 90 dní, zákon hovorí o 30 dňoch . A pohoda.
Viete dať do podmienok nerušiť nočný kľud a toto rozhodnutie pravidelne vyvesovať na stránke mestského úradu pred každým koncertom, aby sme mohli na to upozorniť mestských policajtov, ktorí v živote neprerušili nakladanie apartúry, lebo tvrdia, že to majú povolené.
Zase lobing
22. marec 2017

Peter Polhora

p. Plevová ,

môžem poporsiť o zverejnenie kópie udelenia pokuty za rušenie nočného kľudu?
Hala nie je nútená rušiť nočný kľud, Vy stanovujete podmienky, Vymáte zakázať činnosti po 22 hodine a obhajovať záujmy občanov, nie ísť proti nim.
Čiže v uvedených dátumoch starosta Kusý povolil rušenie nočného kľudu?
Ći máme volať políciu ,alebo už to má starosta zaplatené?
18. apríl 2017

Peter Polhora

Rušenie nočného kľudu

Je neuveriteľné čo si miestny úrad na čele s kandidátom na župana p. Kusým dovoľuje k obyvateľom Príkopovej ulice. Povoľujú koncerty priamo v obytnej zóne, kde sú byty nalepené na športovú halu, ticho akceptujú rušenie nočného kľudu, zaberanie verejného priestranstva bez vyrobavania dane (billboardy na kamapň musí niekto zaplatiť). Parkovacie miesta opáskované už 2 týždne. Je to povolené? Poporsím zverejniť rozhodnutie s úhradou za zabratie celej ulice. O 22:00 konči koncert do 4 ráno balia aparatúru, po prvej sťažnosti sa Kusý zmohol na to, že nalepili ľuďom oznam, že majú rátať s hluko, lebo chudáci speváci musia utekať hneď po koncerte do ďalšieho mesta. Keďsa to nedá zásobovať zo zadu, nech to tam nepovoľuje. Aj na Štúrovej podniky trpeli počas výstavby. NTC hlavne nie je na koncerty!!

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania