Vrak

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Dúbravka

Uzavretý

dlhodobo nepojazdne na parkovisku oproti od saratov vlavom rohu parkoviska vedľa polície

10. apríl 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň pán Biely,

platí to isté čo som uviedol na Váš prvý podnet. K tomu aby vozidlo mohlo byť odstránené musí vozidlo spĺňať atribúty uvedené v § 67 ods. 1 zákona o odpadoch. Rovnako je zákonom § 67 ods. 3 zákona o odpadoch určené kto je povinná osoba na odstránenie vozidla, čiže to nemusí byť automaticky mestská časť na ktorej území sa vozidlo nachádza, ale je to správca cesty, vlastník nehnuteľnosti alebo obec so súhlasom vlastníka nehnuteľnosti. Zdôrazňujem že mestské časti nie sú oprávnené vyvodzovať dôsledky voči držitelom vozidiel s neplatnou TK a EK, o tejto skutočnosti vždy upovedomíme okresný úrad nech koná v tejto veci a ked vozidlo poškodzuje, ohrozuje alebo narúša estetický vzhľad obce zabezpečíme jeho odstránenie my bez ohľadu na to či vozidlo má platnú technickú alebo emisnú kontrolu.

M. Blažej
Oddelenie územného rozvoja a životného prostredia MČ Dúbravka
31. máj 2017

Jan Biely

dobrý deň, upovedomili ste prosím kompetentný urad ohľadom neplatnej stk? veď predsa nie je v poriadku na 4 roky zaparkovať auto a uzurpovat si ním verejné priestranstvo, ktoré má slúžiť na kazdodenné parkovanie..
01. jún 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

v predošlom príspevku som uviedol aké úkony vykonáva MČ Bratislava-Dúbravka v prípade zistenia vozidla s neplatnou TK a EK, v prípade ak vozidlo poškodzuje, ohrozuje životné prostredie alebo narúša estetický vzhľad obce za predpokladu že MČ Bratislava-Dúbravka je povinnou osobou podľa § 67 ods. 3 zákona č. 79/2015 Z. z. o odpadoch na odstránenie vozidla. Zákon o odpadoch určuje čo musí spĺňať vozidlo k tomu aby mohlo byť odstránené a určuje kto je povinný vozidlo odstrániť, odstraňovať vozidlo nemôže ktokoľvek.
Čo sa týka tohto vozidla, vyzvali sme povinnú osobu na odstránenie vozidla teda Hlavné mesto SR Bratislava aby vo veci konali. Aké kroky hlavné mesto vo veci podniklo je otázka na nich, oznamovať činnosť vo veci nám nemusia. Zákon o odpadoch neukladá povinnej osobe na odstránenie vozidla povinnosť oznamovať neplatnosť TK a EK okresnému úradu, my ako mestská časť to robíme. Či takto postupuje aj Hlavné mesto SR Bratislava povedať nevieme.

M. Blažej
Oddelenie územného rozvoja a životného prostredia MČ Dúbravka
20. august 2017

Jan Biely

vozidlo odstranene

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania