Ožrani


Uzavretý
meno
Ján Šimek 09. apríla 2017

Dobrý deň,
VZN z 15. júla 2014 zakazuje piť alkohol na verejných priestranstvách.
Zákaz platí pre 107 námestí, ulíc, parkov a miest verejnej zelene, tiež sú tam priestory pred obchodnými centrami a podobne.

V Rači je medzi nimi priestor pred supermarketmi na Peknej ceste, Púchovskej a Rustaveliho ulici.

Pravidelne tam vidím ožranov a už niekoľkokrát som volal políciu. Nechápem, že hliadka nechodí okolo tohto miesta pravidelne, veď vkuse tam pijú, štia, spia, pľujú, nechávajú tam fľaše, špaky, odpadky a hlavne poburujú obyvateľov svojim nechutným správaním. Dokonca im tam niekto aj pripevnil odpadkové vrece, lebo ten malý kôš "nestíha".

Prosím kompetentných, aby posilnili hliadky a riešili tento problém!

Ďakujem

10. apríl 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet a plne sa stotožňujeme s Vašim názorom. Požiadali sme veliteľa okrskovej polície BA-Nové Mesto, aby z pozície kompetentného túto situáciu riešil.

Budeme čakať na odpoveď

S pozdravom

Eva Miklánková, hovorkyňa MČ Rača
04. jún 2017

Ján Šimek

Dobrý deň,
dočkali sme sa nejakej odpovede od pána veliteľa?
Prosím vás keď už policajti sú neschopní sa aspoň raz za čas prejsť v aute okolo daného miesta a riešiť to, tak tam prosím vás osadte aspoň takúto tabuľu. Napríklad priamo na to zábradlie, ktoré je okolo toho stromu. Alebo na tie lavičky kde denno denne chľastajú asociáli, nech aspoň vedia, že porušujú VZN a môžu dostať pokutu do 33€.
Chápem, že polícia je administratívne zaťažená a nechce sa im riešiť pokutovanie asociálov, ale to neznamená, že to budeme tolerovať a necháme to tak.
Nám dospelým je to zjavne jedno, lebo mávneme rukou nad asociálom...ale deti ktoré chodia okolo majú podľa mňa strach. V parku by sa ich hralo možno viac, keby tam nevysedávali. Mamičky s kočíkmi by si tam tiež určite rady sadli... ale je to hnus!
Pľuvance po zemi, plechovky, fľašky od alkoholu a kopa špakov a to je park chránený VZN!!! Robte s tým niečo prosím vás!
06. jún 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

v predmetnej veci boli hliadky OS MsP Nové Mesto zaúkolované. Zvýšený výkon hliadkovej činnosti v uvedenej lokalite bude zabezpečený v rámci možností personálneho stavu tunajšej okrskovej stanici a plnenia úloh v zmysle Zákona o obecnej polícii v rámci Okresu Bratislava 3 /MČ BA Nové Mesto, MČ BA Vajnory a MČ BA Rača/. Problém porušovania verejného poriadku nie je problémom len uvedenej lokality, ale aj iných MČ v rámci Okresu Bratislava 3, kde je OS MsP Nové Mesto vecne a miestne príslušná konať. Z toho dôvodu je táto problematika riešená príslušníkmi OS MsP NM operatívne vzhľadom na personálny stav tejto stanice. Respektíve sa bezodkladne preverujú podnety od občanov, ktoré sú oznámené telefonicky cestou telefonickej linky číslo "159", alebo 02/44634804. V rámci spolupráce bude na riešenie tejto problematiky požiadané aj OO PZ Rača.

S pozdravom.

VOS MsP Nové Mesto

hl. kom. Mgr. Jan Kocsis
08. júl 2020

Lucia

Títo bezdomovci tu robia každodenne bordel, zgrupujú sa tu takto viacerí, močiť nám chodia priamo pod náš dom a hlavne rušia nočný kľud skoro každý večer a noc. Nedalo by sa odstrániť túto lavičku aby sa nemali kde zgrupovať? Naozaj to vyrušuje ľudí čo bývajú v blízkom okolí.
24. september 2020

Odpoveď samosprávy

Sociálne oddelenie miestneho úradu iniciovalo kontaktnú terénnu prácu v tejto oblasti s cieľom identifikovať spôsoby ako obmedziť nevhodné správanie sa v predmetnom verejnom priestranstve.

V týchto aktivitách bude naďalej pokračovať s cieľom zlepšiť verejný poriadok na Peknej ceste.
Oddelenie životného prostredia navyše začalo s pravidelným týždenným čistením okolia lavičiek, aby sme zabezpečili lepšiu čistotu v okolí týchto lavičiek.

Vzhľadom na povahu podnetu ho preposielame späť na Mestskú políciu.

Mgr. Matúš Čupka, vedúci oddelenia životného prostredia a dopravy MÚ Bratislava - Rača
24. september 2020

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Mestská polícia hlavného mesta SR Bratislavy
12. február 2021

Martin Uváček

https://www.retailmagazin.sk/aktualne-vpravo/5172-predajna-kraj-v-mestskej-casti-bratislava-raca-kompletne-vyradila-lacny-alkohol-z-predaja
Predajňa Kraj už prestala predávať lacný balený alkohol, ktorí tieto indivíduá skupovali. Neviem, či je teraz v zime a počas korony situácia taká ako na obrázkoch v lete.
12. február 2021

Odpoveď samosprávy

Príslušníci MsP popri plnení ďalších služobných úloh zamerajú svoju činnosť aj na riešenie priestupkov týkajúcich zabezpečenia verejného poriadku na tomto mieste, kde sa na verejne dostupných lavičkách zdržiavajú osoby bez domova, ktoré následne znečisťujú svoje okolie.
Jedným z častých podnetov oznamovaných Mestskej polícii hl. m. SR Bratislavy (ďalej len „MsP“) je prítomnosť ľudí bez domova v centre mesta, ktorá je obyvateľmi vnímaná negatívne. Je však potrebné konštatovať, že samotná prítomnosť ľudí bez domova na verejne prístupných miestach nie je žiadnym deliktom, ktorý by oprávňoval hliadky MsP, resp. Policajného zboru k ich vykázaniu z daného priestoru, pokiaľ sa nedopúšťajú konkrétneho protiprávneho konania. Najčastejšie ide o znečisťovanie okolia odpadkami, výlučkami, rozoberaním obsahu kontajnerov, rušenie nočného pokoja či občianskeho spolunažívania a pod. V takýchto prípadoch MsP môže osoby sankcionovať alebo vykázať z miesta, kde sa takéhoto konania dopúšťajú, ak je ich protiprávne konanie spoľahlivo preukázané. Preto najefektívnejších riešením v takýchto prípadoch je telefonické vyrozumenie MsP, resp. PZ na tel. č. 159 a 158. Ďalšou možnosťou je kontaktovanie pracovníkov sekcie sociálnych vecí Magistrátu hl. m. SR Bratislavy, ktorí majú zoznam pracovníkov a neziskových organizácií, ktorí sa zaoberajú pomocou takýmto osobám bez domova.
Aj napriek tomu je však problém s osobami bez domova jedným z prioritných úloh, ktorým MsP venuje mimoriadnu pozornosť.
Ďakujeme za podnet.

Bc. Marcela Ťarcha

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania