Zákaz vjazdu cyklistov na cyklistický chodník

Zodpovednosť za riešenie: Iné

Vyriešený
meno
Peter Oravec 15. mája 2017

Z Kopčianskej ulice je smerom na Zadné polia zákaz vjazdu na Pohraničnú cyklotrasu. Značka umožňuje vjazd iba vozidlám vymenovaných subjektov, cyklisti majú vjazd zakázaný. Na značky treba doplniť výnimku pre cyklistov tak, ako je to hneď vedľa na ceste do Kittsee.

26. máj 2017

orbitalfunk Pavúk

Kto povedal, alebo kde je napísané, že ide o cyklochodník?
Je to účelová komunikácia, kedysi bývalá "signálka", t.j. cesta využívané pohraničnou strážou, v súčasnosti slúžiaca pre potreby poľnohospodárskych družstiev, predmetná cesta nikdy nebola cyklotrasou.
26. máj 2017

Peter Oravec

Orbital, preboha, na druhej fotke máte smerovník s označením medzinárodnej cyklotrasy, ktorá je zaznačená snáď vo všetkých mysliteľných (coklo)mapách strednej Európy...
07. august 2017

Peter Oravec

Bez zmeny.
05. január 2018

nezávislý_pozorovateľ

To, že si tam niekto dal označenie cyklotrasy a nevybavil zmenu značky je jeho problém a amaterizmus.
05. január 2018

Peter Oravec

.... preboha, na druhej fotke máte smerovník s označením medzinárodnej cyklotrasy, ktorá je zaznačená snáď vo všetkých mysliteľných (coklo)mapách strednej Európy...
05. január 2018

Peter Oravec

...oprava: (cyklo)mapách...
Okrem toho, tá cyklotrasa tam bola skôr ako tá značka, resp. táto značka tam pribudla neskôr, ako tam bola cyklotrasa. Ak to tam poznáte, hneď vedľa je podobná rakúska cestička tým istým smerom (kopíruje hranicu) a na príslušnej rakúskej značke je samozrejme uvedené "okrem ... cyklistov...".
08. január 2018

Michal T

orbitalfunk a nezavisly_pozorovatel to si robite srandu? Ak nahodou nie ste ten isty clovek ... Vedie tade oficialna cyklocesta , ktora ma par metrov odtial smerove znacenie. Navyse ta zakazova znacka tam bola osadena az ovela neskor a niekto to tak odflakol, ze dal spravit novu znacku zakaz vjazdu a nedal si ani len tu pracu doplnit tam okrem cyklistov.
20. máj 2018

Peter Oravec

Bez zmeny. Stále platný zákaz na vjazdu cyklistov na medzinárodnú cyklotrasu. Trapas ako Brno... vlastne trapas ako Bratislava.
Prosím o preposlanie aktualizácie samospráve.
21. máj 2018

Odkaz pre starostu

Podnet som preposlal.

Michal Haman
Administrátor pre Petržalku
22. máj 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Podnet bol postúpený vecnému útvaru Magistrátu hlavného mesta SR Bratislava na posúdenie/vybavenie.
O výsledku Vás budeme informovať.

Ďakujeme a pekný deň


Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
31. máj 2018

Odpoveď samosprávy

Kopčianska až po štátnu hranicu je v správe hlavného mesta SR Bratislava. Smerové šípky cykloturistického značenia tu boli osadené Bratislavským samosprávnym krajom a nezohľadňovali organizáciu dopravy – teda dopravné značenie, ktoré tu bolo osadené pred cykloturistickým značením. Nakoľko dopravné značenie určuje cestný správny orgán a cykloturistické značenie sa neurčuje a bolo osadené bez vedomia príslušného cestného správneho orgánu, ktorým je hlavné mesto, nastal stav, ktorý je popísaný v podnete. Zosúladenie dopravného značenia a teda určenie takej organizácie dopravy, ktorá bude umožňovať jazdu cyklistov po pohraničnej komunikácii je povinnosťou správcu cyklotrasy, ktorým je Bratislavský samosprávny kraj.

MČ Petržalka
31. máj 2018

Peter Oravec

MČ Petržaljka, Vaše tvrdenie, že "...dopravné značenie, ktoré tu bolo osadené pred cykloturistickým značením...". je lož. Bolo to presne opačne: Tá cyklotrasa aj jej značenie tam boli skôr ako tá značka, resp. táto značka tam pribudla neskôr, ako tam bola cyklotrasa.
23. apríl 2019

Peter Oravec

Samospráva dva roky ignoruje aj tento podnet. Prosím o preposlanie samospráve.
24. apríl 2019

Michal Stankoviansky

Peter, ale na fotke je už iná značka, ktorá vjazd cyklistom nezakazuje, nie?
24. apríl 2019

Peter Oravec

Michal, máte pravdu, neuvedomil som si to, ospravedlňujem sa.
Je to síce neštandardné riešenie, ale podnet je tým vyriešený. Ďakujem.
24. apríl 2019

Michal Stankoviansky

Super :) Chodievam tam často, ale ani ja som si nevšimol, že značka je vymenená, až na Vašej fotke. Tak veľa šťastných kilometrov v pohraničí ;-)
24. apríl 2019

Stefan

Snáď raz začnú cyklocesty pribúdať aj u nás, aby sme nemuseli len do pohraničia. Ale to mal Nesrovnal reči koľko km vybuduje a za 4 roky ani poriadnu ťuk.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.