Parkovanie na prechodoch

Zodpovednosť za riešenie: Iné

Neriešený
meno
Miro S 25. mája 2017

Hned vedla skoly na Gercenovej denne parkuju auta na prechode pre chodcov pred Gercenovou 19.
Nie je medzi nimi ani 1 meter priestoru, okrem toho, ze na priechodoch sa parkovat nesmie.
Rovnaka situacia je pri pesej zone a cyklochodniku kde auta stoja hned pri priechode a nevidiet na cestu. Vacsinou ide o bielu Fabiu s napisom Budweiser.
Nebolo by zle tam poslad hliadku MsP. Nech si aspon MsP zarobi a snad to tychto ludi nauci parkovat normalne.

26. máj 2017

David 1

A čo tak rovno zavolať MP?
27. máj 2017

Stefan

Tu sa tak parkuje stale až sa to zial toleruje, lebo na SVK zakony neplatia, Tento podnet tu uz bol za tri roky a MČ to nevie vyriesit, alebo nechce. Ono stlpiky tam aj boli, ale hned ich niekto vytrhal. Tak som zvedavy, či sa už do toho MˇC poriadne pustí. Najsmutnejsie je to, že je to prechod ku skole a denno denne tadial chodia deti. Nechcem si predstaviť, že decko vybehne z poza auta na cestu. A pri tom bude na prechode......
29. máj 2017

Miro S

MP pozreli a sli prec, vraj je malo parkovacich miest...
Problem je ze je to hned pri skole.
29. máj 2017

Michal

Podla mna je na fotke zjavne porusenie pravidiel (musi byt ponechane 1.5m). Ak MP iba pozreli a odisli - treba napisat staznost na [email protected] (prip. aj [email protected]) , co kedy kde ste volali a oni vyjazd preveria a vyjadria sa Vam. Maju tam na to oddelenie. Ja som sa im raz takto stazoval a zobrali to celkom vazne.
29. máj 2017

David 1

Neverím že by neriešili auto zaparkované na prechode. Pošlite sťažnosť.
29. máj 2017

Stefan

Nie neriesia to. Je to ta tolerovane. Chodil som tam do skoly na gymple co je iz 16 rokov dozadu, a vzdy sa tam parkovalo.
13. jún 2017

Odpoveď samosprávy

Výkon dohľadu nad dodržiavaním zákona o cestnej premávke majú v kompetencii poriadkové zložky, t.j. Mestská polícia hlavného mesta SR a policajný zbor SR. Podnet sme poslali na mestskú políciu so žiadosťou o zvýšený dohľad nad lokalitou.

MČ Petržalka
16. júl 2017

Erik Schweighofer

A s kocikom som tade uz viac krat nepresiel vibec... Problem je ze nase skvele zakony to povoluju. za autami je este chodnik, takze 1.5m tam je na sirku z chodnika. No a na prechode nestoja, ten je len na vozovke... A ked sa k tomu prida sebeckost a arogancia spolubyvajucich mame na svete co vidime na foto... jedine riesenie je zrusit generalne parkovanie na chodnikoch a povolit ho len na vyznacenych miestach (vratane chodnikov kde sa ale zvazi ze nebudu auta zavadzat). Pokial bude kazdy mat pocit ze je jeho svate pravo parkovat 10m od vchodu a zadarmo, bude to len horsie...
30. august 2017

Peter

Erik,aj ked nieje priechod namalovany na tom chodniku,tak takisto sa takto parkovat nesmie.Pretoze ani na chodniku na ktory vyustuje priechod sa nesmie zastavit ani stat.Toto je jasny pripad kedy moze MsP bez problemov konat,a statna policia takisto bez problemov moze nariadit odtiahnutie vozidiel.(MsP tuto pravomoc nema,bohuzial)
11. august 2019

M S

opat zvyseny pocet parkujucich na prechode pri skole na gercenovej 19

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania