Parkovanie rybárov- MLB.

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
TLJ 05. júna 2017

Každodenná realita v MLB je parkovanie rybárov (Rybník I,Železná studnička) na príjazdovej lesnej ceste k rybníku,ako aj pozdĺž Cesty mládeže,na nespevnenom povrchu.Hneď vedľa je parkovisko Železná studnička,vzdialené cca 60 m,ktoré ostáva nevyužité.Prečo ?!
Vraj boli všetci rybári upozornení,aby parkovali bližšie k asfaltovej ceste a využívali priľahlé parkoviská.

18. august 2017

Antoan

Rybári by vôbec nemali mať povolený vjazd. Chodí k rybníkom MHD tak nie je dôvod vydávať výnimky. Ostatný ľudia chodia MHD a im nikto výnimku nedá. Nehovoriac o tom ,že po ceste Mládeže chodí dosť aut aj s výnimkami čo si vybavili po známosti aj bez výnimiek. Bolo by treba preveriť všetky výnimky či sú evidovane a oprávnené.
22. august 2017

Odpoveď samosprávy

Dopravu na verejnej komunikácii má v kompetencii Mestská polícia.

Znášiková J., MLB
23. júl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

povolenky pre rybárov na Cestu mládeže vydáva hlavné mesto, cesta je v ich zodpovednosti. Mestské lesy už oslovili mesto, za účelom výrazného zredukovania počtu povoleniek na Železnú studničku a pravidelne tiež voláme mestskú políciu na autá bez povoleniek. Ideálny variant by bol osadiť na vstup, kde začína zákaz vjazdu výsuvné stĺpiky (mechanickú zábranu), projekt už mesto pripravuje. Ďakujeme za pochopenie, s vaším podnetom sa plne stotožňujeme.
Kto? Magistrát hl.mesta

Marek Páva, Mestské lesy v Bratislave
26. júl 2019

Jan

Auta stale pribudaju v lesoparku a maju povolenky od mesta. Rybari aj ostatni jazdia rychlo pomedzi ludi, parkuju rovno pri rybnikoch na chodnikoch ci zeleni, zneuzivaju povolenky vydane na rybolov a chodia vencit psov, prechadzat sa do srdca lesa. Dokedy sa budu rybarom vydavat stovky povoleniek?
01. august 2019

Antoan

Chodí tam elektrický autobus každých cca 30 min. ! Keď rodičia s kočíkom môžu isť autobusom, keď môže isť invalid na invalidnom vozíku autobusom, keď človek o barlách ide autobusom prečo by rybár nemohol isť s 1-2 udicami autobusom ? Kto vydáva tieto povolenky načo a za čo?
Poviem jeden príklad. V Petržalke na Veľkom Draždiaku sa nedá parkovať pri jazere ,tak rybáry chodia na bicykloch aj s celým výstrojom a nerobí im to problém. Ten kto príde s autom ide kus pešo od parkoviska aj s vecami na pleci.
Na Železnej studničke sa dá zaparkovať pri Červenom moste na parkovisku zadarmo a potom 2 - 3 zastávky isť pohodlne autobusom. Autobus stojí cca 5 - 10 m od každého jazera.
08. august 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali Sekciu dopravy.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
19. august 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

hlavné mesto povoľuje do uvedenej lokality len povolenia vjazdov a nie parkovania. Vzhľadom na to, že osobné vozidla sú odparkované na lesnom pozemku a nie na pozemnej komunikácii, riešiť ich môže len štátna polícia.

Oddelenie mestskej mobility
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
20. august 2019

Antoan

Väčšinou tadiaľ chodí Mestská polícia a tá si tieto autá nevšíma. Ak to má riešiť štátna polícia ,tak ju na to má upozorniť mestská polícia. Tu si teda zjavne mestská polícia neplní svoje povinnosti.
Prečo ale povoľuje hlavné mesto vjazd do tejto lokality , keď je obsluhovaná pravidelnou linkou MHD ? Na jednej strane mesto zakázalo vjazd do tejto lokality na druhej strane vydáva povolenia na vjazd.
22. august 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Mestské lesy aj magistrát momentálne intenzívne pracujú na komplexnom prehodnotení všetkých povolení na vjazd do lesoparku. Cieľom je znížiť počet povolení na úplné minimum potrebné na údržbu lesoparku.

Konkrétne na Železnej studničke pripravuje hlavné mesto mechanické zábrany (výsuvné stĺpiky), ktoré v kombinácii s redukciou počtu povolení zabezpečia, aby nedochádzalo k situáciám, ktoré sú opísané v podnete.

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
27. august 2019

Antoan

Takéto stĺpiky sú aj na Hviezdoslavovom námestí aj na vjazde na Františkánske námestie a už dlhodobo nefungujú. Chodí tam kto chce. Ako dlho budú fungovať tu? Mesto za niečo zaplatí a potom sa o to už nikto nestará. Len aby sa mohlo povedať že sa to vyriešilo.
16. máj 2022

Martin Uváček

Je v roku 2022 tento podnet ešte aktuálny?
23. jún 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom,

Barbora Peregrim
Odkaz pre starostu
[email protected]
01. júl 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

povolenie na vjazd na Cestu mládeže sa nevydáva držiteľom rybárskeho lístka tak ako to bolo v minulosti. Vjazd vozidlom je povolený len vlastníkom nehnuteľností a žiadateľom, ktorý vykonávajú pracovnú činnosť v tejto lokalite.

S pozdravom,

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania