Dopravná situácia na Štefánikovej, Letnej,...

Zodpovednosť za riešenie: Senec

Vyriešený
meno
Matej Gajdoš 13. júna 2017

Rad by som pripomenul dlhodobo pretrvavajuci problem skoro na vsetkych uliciach mesta Senec. Vzhladom na narastajucu lenivost obcanov, ktori nie su schopny zaprkovat auta do svojich dvorov pri rodinnych domoch nastavaju situacie kedy je ohrozeny plynuly prejazd po tychto trasach. Toto je fotene dnes na Stefanikovej ulici cca o 10:00 hod. Podotykam tato cesta je kvazy cyklotrasa okolo Slnecnych jazier. Velmi vela ludi tadeto chodi na korculiach, bicykloch... Nestalo by za zvazenie porozmyslat ci opat nebude vhodne spravit z tejto cesty jednosmerku tak ako to bolo volakedy? Alebo vyriesit tento problem zakazovymi znackami a podobne? Este raz pripominam, ze sa jedna o parkovanie lenivych obcanov pred ich domami.

13. jún 2017

Janka

Súhlasím, nie je to problém len v spomínanej lokalite. Prejdite sa väčšinou seneckých ulíc, ani nehovorím o lokalite Pivničná, tam aby človek pomaly lietal...
13. jún 2017

Matej Gajdoš

Ved prave preto som to napisal ze skoro na vsetkych uliciach mesta. A to je novodoby manier obyvatelov neparkovat auto do dvora. Len raz im to tam cele niekto prejde klucom ako v trnave a vsetci budu ukazkovo parkovat vo svojich dvoroch.
21. jún 2017

Odpoveď samosprávy

V tejto ulici je možné uvažovať o jednosmerke, treba však dodať, že už niekoľkokrát bol hlasno vyjadrený nesúhlas zo strany obyvateľov tejto lokality.
Riešenie takéhoto parkovania by postihlo všetkých vodičov, ktorí nestoja na označených parkovacích miestach alebo vo dvoroch rodinných domov. Cca možno až 70% vozidiel v Senci.
V zúženom úseku ulice by sa dalo zvážiť zákazové dopravné značenie.

mesto Senec
26. jún 2017

Matej Gajdoš

Tak radsej ohrozime plynulost cestnej premavky a zdravie cyklistov a korculiarov na cyklotrase len aby neprotestovali lenivi obyvatelia? Myslim ze to je zvlastne takto uvazovat. Neviem ci ste tade isli niekto kompetentny v sobotu alebo nedelu ked vsetci idu na jazera alebo z jazier za zabavou a relaxom alebo sportom. Samozrejme by to malo byt jednym z hlavnych zaujmov mesta aby vytvorili bezpecnu cestnu premavku a nie taku kde by mi museli pred autom uskakovat sportovci. Ono ja viem ze to je len otazka casu pokym tam niekoho neprejde auto a potom sa spamataju kompetentni, no ja som myslel ze takouto cestou sa tomu bude dat zabranit.
09. júl 2017

Lenka H

Dobry den pan Gajdos,
absolutne suhlasim s Vasim nazorom, ze parkovanie v Senci je problem, a malo byt jednym z hlavnych zaujmov mesta ho riesit. Suhlasim aj s tym, ze zle odstavene vozidla ohrozuju zdravie a zivoty ludi, avsak rada by som vas uviedla hlbsie do problematiky aj zo strany "lenivych" obyvatelov rodinnych domov.
Byvame v RD blizko centra, mame 2 auta a 1 vchod do dvora.
Miest je vsak vdaka bujarej vystavbe bez regulacie dopravy a parkovania (vid napr. projekt Lúč) tak malo, ze podaktori nevahaju zastavit pred nasou branou aj ked vidia vnutri auto a blokuju nam (niekedy celkom, niekedy ciastocne) vyjazd z dvora. Verte, je to neprijemne, ked na slusne upozornenie dostanete velmi neslusnu odpoved, v najlepsom pripade "ved ja len na chvilu". Takych "na chvilu" je tu denne aj 20. Mesto, pokial viem, nedisponuje odtahovym vozidlom a papuca od mestskych moj problem nevyriesi, ked sa ponahlam napriklad do prace.
Okrem toho, ulica pred domom je verejnym priestranstvom, a ked tam nezaparkujem ja (ak je nahodou pred nami volne miesto) zaparkuje tam niekto iny.
Korculiari, opilci, cyklisti = skrkance, odrazene zrkadla, preliacene plechy. Verte, situacia s parkovanim trapi mna minimalne v rovnakej miere ako Vas, a nie je to o lenivosti.
Tiez dufam, ze kompetentni sa spamataju, ale zial nevyzera to tak. Idu volby a pani vicezupanka na (tusim ze) majovom zasadani hovorila, ze zjednosmernenie je nepopularne riesenie. Presne ako sa pise vo vyjadreni mesta na Vas podnet.
17. august 2017

Martin

@Lenka H - mate pravdu, urcite to nie je lahke. No kompetentni by mohli zvazit bezpecnost, teraz myslim hlavne na chodcov. Napriklad na Janosikovej ulici casto nie je kade prejst (predajna ortopedickych potrieb), priamo na chodniku je umiestneny stlp, vedla tesne zaparkuje auto a chodec musi vkrocit na cestu. Pre dospeleho to nie je problem, no co deti? Po tejto ulici chodim denne a vsimam si auta, ktore tam parkuju. Na 99% su to prave majitelia prilahlych domov, ktori su naozaj lenivi otvorit branu a potiahnut svoje auto do dvora.
Vsetko je len o vzajomnom respekte, ktory ale v tomto pripadne zjavne absentuje. Kazdy len sam za seba, to je dnesna realita :(
Prajem pekny den.
06. august 2018

Odpoveď samosprávy

V kritickom úseku komunikácie bola umiestnená vodorovná dopravná značka zákazu státia.

mesto Senec

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania