Poškodený kmeň stromu - Bárdošova

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Nové Mesto

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 20. júna 2017

Na Bárdošovej ulici povyše odbočky na Višňovú sa nachádza malý jedlý gaštan. Jeho kmeň bol pri kosení viackrát poškodený. Susedia dali ku kmeňu väčšie kamene, aby kmeň pri kosení ochránili. Nepomohlo. Pri poslednom kosení bol kmeň stromu opäť poškodený. Kosci zrejme nevedia, že sa kríky a stromy kosiť nemajú. Takto poškodených kmeňov je v okolí veľa. Nikto rany neošetrí. Sú zdrojom chorôb a je otázkou času, kedy poškodený strom vyhynie alebo sa v silnom vetre vyvalí. Veľmi mizerná starostlivosť o zeleň.

27. január 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet. Ospravedlňujeme sa, že v minulosti tento podnet nebol riešený. Situáciu overí oddelenie verejného poriadku a v prípade potreby upovedomíme o situácii EKO podnik VPS.

Za porozumenie ďakujeme.

S pozdravom
Mgr. Zuzana Kriglerová
Odkaz pre starostu BANM
04. február 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
na základe obhliadky bolo zistené, že strom je po rokoch v poriadku a údržba zelene je vykonávaná šetrne voči jeho kmeňu. Podnet bol vyriešený.

Za porozumenie ďakujem.

S pozdravom
Mgr. Zuzana Kriglerová
Odkaz pre starostu BANM
07. február 2022

Anonymný užívateľ

Ten, kto nafotil kmeň stromu a konštatoval, že strom je v poriadku a že „údržba zelene je vykonávaná šetrne voči jeho kmeňu“, mierne zavádzal. Možno, že posledný rok, dva, sa údržba vykonáva šetrne. Predtým roky určite nie. Kvôli objektivite posielam aktuálne fotky kmeňa nafotené z opačnej strany než je zachytené na fotke v predchádzajúcom príspevku. Kmeň je do cca 50 cm výšky značne poškodený, strom zatiaľ prežíva a nie je v poriadku

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania