Zhoršujúci sa stav v podchode na Trnavskom mýte

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Ľudmila Orbanová 16. mája 2013

Dobrý deň, stav podchodu na Trnavskom mýte je stále horší a horší! Sústavne pribúdajú reklamné plagáty a graffity. V minulosti bola vyvinutá občianska iniciatíva na čistenie podchodu, ktorej som sa sama zúčastnila a následne bol podchod zrekonštruovaný za pomoci sponzorov. Teraz chátra! Viem, že za čistenie platíte pracovníka, ale stav je nanešťastie čoraz horší. Veľmi mi prekážajú pribúdajúce reklamné plagáty, na ktoré by mesto mohlo vyhradiť voľný priestor a jasne určiť miesta( stĺpy a steny podchodu), kde je zákaz lepenia plagátov aj so sankciou za porušenie. Z plagátov je dosť evidentné, kto je organizátorom akcie.
Výskum v Amerike dokázal, že keď je zrejmé poškodenie nejakého objektu( napr. auta), ľudí to motivuje k pokračovaniu v nežiaducej činnosti. To znamená, že by ste mali dať väčší pozor na údržbu priestorov, lebo to bude len ďalej motivovať ľudí k nežiaducej činnosti.
Rovnako už investujete peniaze do údržby priestorov podchodu, tak by ste mohli túto činnosť zefektívniť.
Ďakujem.
ps: obrázok znázorňuje predchádzajúci stav podchodu, ku ktoému ten súčasný speje

16. máj 2013

Jozef

ja som prechadzal podchodom cca pred dvoma dnami a usudil som, ze aka sme spolocnost, tak to u nas aj vyzera. Lepsie si asi ani nezasluzime. Totiz uz skoro vsetky sadrokartonove obklady stien, na ktorych boli nastriekane graffity a aspon ako tak podchod skraslovali, su poprekopavane krizom. Prdpokladam, ze nejaky "inteligent" zistil, ze je to lahko znicitelny sadrokarton a dnes kazdy iny "inteligent" ktory zbada jednu prekopnutu dieru, si pochopitelne musi urobit vlastnu... Keby tak cela ta stena raz na nejakeho prekopavaca spadla, to je jedine co si zasluzia...
16. máj 2013

Ľudmila Orbanová

No a keby nevidel to prekopnutie, nevedel by ze je to take jednoduche. Ako som spomínala. Treba jednoducho riesit znehodnotenie urychlene.
18. máj 2013

Tomas

Problemov je niekolko.
-nefunkcna udrzba, t.j mesto to ma na salame, ziadna spatna kontrola
-nefunkcna policia, t.j. po BA chodi spustu, spustu bezdomovcov a podivnych existencii, cez vikend je mesto vyludnene, takze maju raj
-priestor nie je na noc uzatvoreny, tak ako je bezne tam, kde maju metro
-priestor nie je cez den monitorovany

Namiesto toho, aby zacali riesit brutalnu spinu na TM daju z jednej strany nastupista reklamne plagaty, aby nikto nevidel v akom stave to je. BA je zname spinave a homlesacke mesto aj v cudzine.
22. máj 2013

Tomáš

Posledné dva týždne je to katastrofa! Toľko odpadkov tam ešte nikdy nebolo! To naozaj neexistuje človek, ktorý by to aspoň raz za týždeň poupratoval?
03. jún 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň. Magistrát HM SR Bratislavy registruje situáciu v podchode na Trnavskom mýte. Očakávame, že tento týždeň bude predmetná situácia vyriešená a čistenie podchodu bude zabezpečené pravidelne. Prajem pekný zvyšok dňa.

Horváthová, Oddelenie správy komunikácií, Magistrát HM SR Bratislavy
16. október 2020

Martin Uváček

Podchod bol v roku 2017-2018 kompletne zrekonštruovaný, zmizli graffity aj zanedbané priestory. Podnet vyriešený

https://www.yimba.sk/podchod-trnavske-myto/rekonstrukcia-podchodu-na-trnavskom-myte-je-dokoncena
29. december 2020

Martin Uváček

Akurát podnet treba aktualizovať.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania