Hanblivá značka pri ŽST Petržalka

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Janči Bakoš 16. júla 2017

Prosím o odstránenie náletového stomu, ktorý kompletne schováva dopravnú značku.

17. júl 2017

Peter

Trochu zelene treba.
18. júl 2017

Stefan

Myslim že je to invazína rastlina.
25. júl 2017

Zuzana

Ano, je to invazivna rastlina, vyzera to na pajasen zliazkaty, ktory by mal byt podla zakona odborne odstraneny nie len mechanicky, ale aj chemicky.
27. september 2017

[email protected]

Dobrý deň. Oddelenie správy komunikácií zabezpečilo odstránenie náletových drevín brániacich výhľadu na dopravnú značku.
27. september 2017

Janči Bakoš

Ďakujem, za mňa vyriešené.

Čo sa týka ostatných komentárov okolo invazívnych rastlín, tipujem, že najlepšie riešenie by bol ďalší odkaz. (A následné vŕtanie do kompetentných, prečo to nevyriešili v jednom úkone, ale platili za dva zásahy.)
27. september 2017

[email protected]

Dobrý deň. Zoznam inváznych druhov rastlín a spôsoby ich odstraňovania sú uvedené v prílohe č. 2a Vyhlášky MŽP SR č. 24/2003 Z.z. ktorou sa vykonáva zákon č. 543/2002 Z.z. o ochrane prírody a krajiny. Ten kto je povinný odstrániť invazívnu rastlinu môže použiť jeden alebo kombináciu viacerých spôsobov vymenovaných vo vyhláške - mechanický spôsob odstraňovania, vykopávanie, vytrhávanie, pastva, orba, kosenie a mulčovanie, sekanie, orezávanie a odstrihávanie súkvetí a súplodí, výrub, chemický spôsob odstraňovania a kombinovaný spôsob odstraňovania. Ku každému z vyššie spôsobov odstraňovania invazívnych rastlín je uvedené odporúčanie, kedy je najvhodnejšie ho použiť. Mechanický spôsob odstraňovania sa uplatňuje najmä pri ojedinelom alebo maloplošnom výskyte druhu na lokalite alebo pri výskyte druhu v ochrannjých pásmach vôd alebo v chránených územiach. Oddelenei správy komunikácií uprednostnilo mechanické odstranenie, ktoré nie je nevyhnutné kombinovať s chemickým postrekom.
27. september 2017

Janči Bakoš

Fíha, ďakujem za rýchle a podrobné dovysvetlenie.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania