Ničenie trávnikov nízkym kosením

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Staré Mesto

Vyriešený

Kosenie travnikov v meste je v lete devastacne - v kratko postrihane travnikoch nevznikne mikroklima a okamzite schnu. Vid priklad z medickej kde v jame je dlhsia, nie tak kratko pokosena trava ktora je zelena a okolo je pust. Nestrihajte trVniky tak na kratko! Nicime si tak spolocne prostredie.

21. júl 2017

Anonymný užívateľ

Také je, žiaľ, takmer celé mesto. Trávniky vypálené slnkom až na hlinu už od polovice júna. Jeden zo spôsobov zmierňovania dopadu klimatických zmien. Nič sa v meste nepolieva. Okrem vypálených trávnikov, je v meste množstvo vyschnutých stromov, kríkov. Neviem, načo sa to sadí, keď nie sú peniaze na pravidelnú a dostatočnú zálievku. Potrebovali sme minúť nejaké peniaze z nórskych fondov, alebo čo ? Sú to úplne zbytočne vyhodené peniaze. O estetickom vzhľade mesta ani nehovorím ...
21. júl 2017

Iva

Asi je to aj vo výbere vhodných rastlín na tie správne miesta.Minule som čítala, že sú rastliny, ktoré sa hodia na pestovanie trávnika na miesto, kde je úpek. Tí ľudia čo vysádzajú tie rastliny nemôžu mať dobrý prehľad o tom, ako to kde vyzerá, mali by bližšie spolupracovať s občanmi, ktorý v tých miestach bývajú alebo sa tam pravidelne pohybujú a majú tú situáciu odpozorovanú. Občania by mali mať možnosť pripomienkovať výsadbu rastlín, prospelo by to veci.
22. júl 2017

Anonymný užívateľ

Myslím, že by tiež prospelo, keby na útvaroch, ktoré sa zaoberajú životným prostredím, boli zamestnané odborníci
22. júl 2017

Iva

Ale to hádam sú , viď link Staromestské noviny strana 4
http://www.staremesto.sk/data/MediaLibrary/38/38262/SN_07_2017_web.pdf
26. júl 2017

Andrej

Odpoved na mailovy dotaz lokalita na mape je nespravna, ide o Belopotockeho- revitalizovany park.
01. august 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
kosenie na území mestskej časti na pozemkoch v priamej správe Referátu životného prostredia bolo na mesiace júl/august pozastavené a riešia sa len lokality so závlahou a lokality, kde je potrebné zakracovať buriny vyrastajúce z trávnika.
Medická záhrada, ktorá je v tomto príspevku uvádzaná, je v priamej správe Technických služieb Starého Mesta a teda celková údržba plochy je riešená v ich réžii.
Správcu sme vyzvali, aby kosenie na toto obdobie pozastavil.

Lucia Rapošová, referát životného prostredia
01. august 2017

Anonymný užívateľ

Keďže v dôsledku sucha bolo kosenie na mesiace júl / august pozastavené, je čas na likvidovanie všadeprítomnej buriny. Len prosím, nie kosením, ale vytrhaním aj s koreňmi. Celá BA sa zelenie burinou.
02. august 2017

Andrej

dakujem za napravu.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania