Orez krovín

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Staré Mesto

V riešení
meno
Lucia Manduchová 21. júla 2017

Dobry den. Opakovane uz druhy rok ziadam spravu Stareho Mesta o orez stromov a krovin, ktore sa nachadzaju v nadvori na Karadzicovej ul. c. 55 (vid foto mapa). Predmetny pozemok a stromy,kroviny su v majetku Stareho Mesta a v jeho sprave. Prvy rok mi bola zaslana kladna odpoved ohladom orezu, po vypracovani obstaravania a objednavky na orez. K orezu do dnesneho dna nedoslo. Na dalsiu ziadost som odpoved nedostala. Velkost stromov a ich korun brani k prenikaniu slnecneho svetla do bytov (zvysuje sa spotreba el. energie), môze dôjst k ohrozeniu majetku (automobilov) v pripade burky, vichrice, kedy môze dôjst k ulomeniu stromov a konarov, v nadvori sa nachadza materska skôlka, môze dôst k ohrozeniu deti, v pripade ulomenia stromov a konarov. Prosim o urgentne riesenie daneho problemu. Dakujem

21. júl 2017

Lucia Manduchová

Orez stromov

Dobry den. Opätovne ziadam samospravu o orez stromov v nadvori a zo strany ulice na Karadzicovej ul. c. 55. Predmetne pozemky a zelen su vo vlastnictve Stareho Mesta - Bratislava. Ako mozno vidiet na fotkach konare stromov uz zasahuju pomaly do okien bytov. Vyzera to tam ako v dzungli. V bytoch na nizsich podlaziach je potrebne neustale svietit el. energiou aj pocas letnych dni (dochadza k zvysovaniu nakladov a znecistovaniu zivotneho prostredia). V nadvori Stare Mesto vyhradilo rezidentne parkovanie. V pripade burky, vichrice dochadza opakovane k ulomeniu konarov a môze dôst k poskodeniu majetku (automobilov), pripadne orhozeniu zdravia obyvatelov. V nadvori sa nachadza aj materska skôlka. Prosim opätovne o urgentne riesenie daneho problemu. Dakujem.
24. júl 2017

Eo

ja sa pripájam a požadujem orez stromov za bytovým domom Krížna 22 a 20, neustále po silnejšom vetre tam opadávaju staré oschnute konáre a neraz sa aj "zdravý" zlomí. Ziadosť písanú na mesto nik asi neriesi ... ignoracia ...

Ďakujem
01. august 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
o vnútrobloku ohraničenom ulicami Krížna, Karadžičova, Zahradnícka sme v minulosti komunikovali s viacerými obyvateľmi tejto oblasti, pričom naša odpoveď v každom z prípadov musela byť nasledovná: pozemky v tomto vnútrobloku majú viacerých vlastníkov a pri viacerých pozemkoch je správcom Slovenský pozemkový fond. Mestská časť má vo vnútrobloku v správe iba časť pozemkov (viď priložená mapa) a preto nemôže zabezpečovať celkovú údržbu tohto priestoru, pretože verejnou zeleňou možno považovať zeleň, ktorá je vo výlučnom vlastníctve alebo v správe mestskej časti.

So správcom ostatných pozemkov - Slovenským pozemkovým fondom mestská časť rokuje o ďaľších krokoch pri zabezpečovaní údržby na týchto pozemkoch (nakoľko je na území mestskej časti viacero takýchto lokalít).

Lucia Rapošová, referát životného prostredia
02. august 2017

Eo

v tom prípade si máme prípadnu majetkovú ujmu alebo ujmu na zdraví spôsobenú touto zelenou (stromami) uplatnovať u SPF, keďže sa o uvedenú zeleň vôbec nestará a v niektorých prípadoch ohrozuje majetok občanov ako aj ich zdravie? Koľko už rokujete s SPF ohľadom tohto problému pretože min. dva roky sa nič nedeje a to je dosť dlhá doba (priestor nebol ošetrený min. 5 rokov), bude sa čakať až kym zabije strom nejake dieťa tak ako v Karlovej Vsi?
02. august 2017

Lucia Manduchová

Pani Raposova uvadzate, ze mestska cast Stare Mesto ma vo vnutrobloku v sprave iba cast pozemkov (vid prilozena mapa), ale ani na tychto vami spravovanych pozemkov min. 2 roky a viac nedoslo k udrzbe zelene, ktora sa nachdza na danych pozemkoch. Tak isto by ma zaujimalo, aku dlhu dobu rokujete so SPF? Dakujem
06. august 2017

Lucia Manduchová

Orez krovín

Na moj podnet sa mi samosprava vyjadrila citujem: "O vnutrobloku ohranicenom ulicami Krizna, Karadzicoova, Zahradnicka sme v minulosti komunikovali s viacerymi obyvatelmi tejto oblasti, pricom nasa odpoved v kazdom z pripadov musela byt nasledovná: pozemky v tomto vnutrobloku maju viacerych vlastnikov a pri viacerych pozemkoch je spravcom Slovensky pozemkovy fond." V prilohe prikladam odpoved na orez stromov v uvedenom vnutrobloku z roku 2015 a takuto odpoved som nedostala. Pise sa tam citujem "Vami pozadovany orez bude vykonany v roku 2015 po ukonceni verejneho obstaravania." K orezu do dnesneho dna nedoslo a o SPF, ktoreho uvadzate ako vlastnika pozemkov sa tam nepise. Mohla som sa nan obratit uz v roku 2015. Vasu odpoved z roku 2017 povazujem za vyhovaranie a nesnahu riesit problem.
01. august 2019

Xxx

Prosim preposlat podnet este raz na MC treba to tam orezat ale hlavne za Kriznou 20 tam sa milion rokov nic nerobilo...
05. august 2019

Odkaz pre starostu

Dobrý den,
podnet opätovne preposielame samospráve.

Matúš Sedlák
Odkaz pre starostu
[email protected]
30. september 2019

Lucia Manduchová

Dobrý deň,
od roku 2017 opätovne žiadam o orez stromov a zelene vo vnútrobloku Karadžičova 55 a márne sa domáham konania zo strany mestkej časti. Dnes 30.09.2019 prišlo k ulomeniu stromu, ktorý poškodil majetok (automobil) a ohrozil zdravie okoloidúcich, mojej 63 ročnej maminy, ktorá práve prechádzala okolo a len o kúsok ju strom minul. Ja sa pýtam, do kedy si bude mestská časť z nás obyvateľov robiť srandu a ohrozovať naše životy a majetok? Je toto potrebné riešiť súdnou cestou? 
Ďakujem za odpoveď.
S pozdravom,
Lucia Manduchová.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania