Tvorba mláky, kvôli ktorej dochádza k vytápaniu garáže.

Zodpovednosť za riešenie: Iné

V riešení
meno
Karol Hudák 22. júla 2017
&feature=youtu.be

Dobrý deň,

Na príjazdovej ceste k bytovému domu Dopravná 21-23 dochádza za dažďa k tvorbe obrovskej mláky, ktorá je vyspádovana smerom do garáže. Keďže je moja prvá, všetka voda mi tečie do garáže, vzhľadom na to, že príval vody je tak silný, kanál pred garážou nestíha vodu odvádzať. Prikladám video. Je možné spraviť kanál v mieste tvorby najväčšej mláky, prípadne nový povrch cesty s vyspádovanim od bytového domu?

Ďakujem

01. august 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

vnútroblokové komunikácie na Dopravnej ulici neboli Mestskej časti Bratislava-Rača zverené do správy. Vlastníkom a teda aj správcom týchto komunikácií sú Železnice Slovenskej republiky, podnet teda presmerujeme na Železnice.

S pozdravom

Eva Miklánková, hovorkyňa MČ Rača
01. august 2017

Karol Hudák

Dobrý deň,

ďakujem za odpoveď.
27. máj 2018

Rendezak

dodnes sa nic neudialo
27. máj 2018

Rendezak

voda stoji vsade
29. jún 2018

Odkaz pre starostu

Vážení uživatelia,
podnet bol opätovné preposlaný na oblastné riaditeľstvo ŽSR Trnava, a oddelnie správy majetku ŽSR.

S pozdravom,

Tomáš Štěpán
administrátor odkazprestarostu.sk
Bratislava - Rača
02. júl 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň

na základe Vášho podnetu – Tvorba mláky na Dopravnej ulici Vám oznamujeme, že pozemok p. č. 4784/3 je vo vlastníctve ŽSR avšak spevnené plochy, ktoré sa nachádzajú na tomto pozemku nie sú vo vlastníctve ŽSR. ŽSR na uvedených spevnených plochách nevykonáva správu a údržbu. Zmluvy na prenájom parkovacích miest, ktoré sa nachádzajú na týchto spevnených plochách uzatvára MČ Rača, z tohto dôvodu je potrebné obrátiť sa na MČ Rača ohľadom úpravy spádu týchto spevnených plôch

S pozdravom,
Michal Kučerák

Odborný technický zamestnanec
ŽSR – Správa majetku ŽSR
Oblastná správa majetku Trnava
Bratislavská 6/E, 917 02 Trnava
Tel: 033/229 4299
Mobil: 0911 355 018
Email: [email protected]
www.zsr.sk
09. júl 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Mestská časť Rača nie je správcom týchto komunikácií. Vyhradené parkovanie povoľuje Mestská časť ako cestný správny orgán po predložení zmluvy o prenájme týchto parkovacích miest so Železnicami SR. Takže pán Michal Kučerák - Odborný technický zamestnanec ŽSR – Správa majetku ŽSR Oblastná správa majetku Trnava Bratislavská 6/E, 917 02 Trnava, nemá správne informácie.
Máme k dispozícii príklad vyjadrenia Železníc SR pre obyvateľa a Nájomnú zmluvu s iným obyvateľom, len ako príklad pre Dopravnú ulicu.

Týmto by sme chceli vyzvať Železnice SR, aby podnet vzali do svojej kompetencie a riešili ho.

S pozdravom

Eva Miklánková, hovorkyňa MČ Rača
08. august 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

V súvislosti s tvorbou mláky a následnom vytápaní garáže, bola dňa 3.8.2018 uskutočnená obhliadka predmetnej príjazdovej cesty a vjazdu do garáže. Pri obhliadke bol dohodnutý spôsob riešenia odvádzania dažďovej vody. Odvádzanie dažďovej vody bude riešené vybudovaním odvodňovacieho žľabu v úrovni napojenia vjazdu do garáže na príjazdovú cestu. Odvodňovacím žľabom bude dažďová voda odvádzaná do trativodu. Po predložení cenovej kalkulácie, bude vystavená objednávka v prospech dodávateľa, ktorý stavebné úpravy následne zrealizuje.


ŽSR – Správa majetku ŽSR Bratislava
Oblastná správa majetku Trnava
Bratislavská 6/E, 917 02 Trnava
[email protected]
24. apríl 2019

Rendezak

zial sa od augusta 2018 neurialo nic ani zlab ro retencnej nadrze nie je urobeny neverim ze to moze trvat 8!!! mesiacov!!!
16. máj 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

pozemok, na ktorom sú zrealizované predmetné spevnené plochy, je z pohľadu železničnej prevádzky klasifikovaný ako nepotrebný a tieto spevnené plochy slúžia výhradne na prístup k bytovému domu, v ktorom ŽSR vlastní jeden nebytový priestor a k nemu prislúchajúci podiel priestoru na spoločných častiach a spoločných zariadeniach domu a spoluvlastnícky podiel k pozemkom 2005/191498. Z tohto dôvodu a tiež z dôvodu, že si náklady na realizáciu opatrení nemôžeme žiadnou formou uplatniť u užívateľov predmetných spevnených plôch, nebudeme pristupovať k riešeniu podnetu operatívne, na úkor správy majetku ŽSR, potrebného pre železničnú prevádzku. Zdôrazňujeme, že našou povinnosťou je plánovať náklady a prioritne riešiť opravy a údržbu majetku potrebného pre prevádzku ŽSR. Preto autorovi podnetu odporúčame, potrebné opatrenia realizovať z fondu prevádzky, údržby a opráv, do ktorého, ako vlastník jedného nebytového priestoru v bytovom dome, tiež prispievame.

Želám pekný deň!

Ing. Ľubomír Mitas
Vedúci referent komunikácie
Odbor komunikácie a marketingu
ŽSR - Železnice Slovenskej republiky
Klemensova 8, 813 61 Bratislava
+421 903 520 132
+421 2 2029 5983

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania