Neustály neporiadok v parku

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

V riešení
meno
Hanka Ondrušová 27. júla 2017

V parku na rohu Ružovej doliny a Záhradníckej je sústavný neporiadok -rozhádzané smeti po tráve a v kríkoch, pelech po ľuďoch bez domova, takisto ich výkaly. Ľudia bez domova často, najmä teraz v letných mesiacoch, vysedávajú na lavičkách a tráve a pokrikujú po sebe a okoloidúcich. V obrovskej miere to narušuje verejný poriadok, je nepríjemné prechádzať okolo nich a odpadkov, ktoré tam nanosili. Navrhujem pravidelné prerieďovanie kríkov a upratovanie verejného priestoru, taktiež odstránenie lavičiek ako prevenciu vysedávania ľudí bez domova. Lavičky verejnosť využíva len v minimálnej miere. Vždy slúžili len ako nocľahy pre ľudí bez domova. Prípadne navrhujem namontovať do stredu lavičky opierku na znemožnenie ležanie na nej. Ďakujem.

27. júl 2017

Odpoveď samosprávy

Pekný deň,

ďakujeme za podnet. Lokalitu celú preveríme za asistencie Mestskej polície a požiadame o častejšie kontroly. Informáciu o odpade, neporiadku, postúpime dodávateľovi na odstránenie.

MU Bratislava Ružinov
27. júl 2017

Boris

Ružinovský podnik VPS predmetný odpad dnes odstránil.
28. júl 2017

Hanka Ondrušová

vďaka za rýchle riešenie, vyzerá to omnoho lepšie, verím, že sa podarí podnet riešiť pravidelne a dlhodobo.
10. september 2017

Hanka Ondrušová

V parkuje síce trochu vasci poriadok aj vdaka ostrihanym krikom, no bezdomovci tam vysedavaju neustale a robia neporiadok. Smeti su rozlietane po celom parku. Zem okolo laviciek pokrývajú namiesto travy spaku z cigariet. Trava v celom parku je vyschnuta. V krikoch pri plote kovoprojektu je smetisko. Celu chodnik zahaluje silny smrad z vykalov v kriku, z ktoreho si bezdomovci urobili verejnu toaletu. Navrhujem okolie laviciek upratat a poliat travnik, najma riesit otazku bezdomovcov, pokial sa tam nadalej budu zdrziavat, neporiadok nezmizne.
14. september 2017

Odpoveď samosprávy

Pekný deň,

ďakujeme za podnet. Túto lokalitu opäť zaradíme do údržby.

MU Bratislava - Ružinov
19. september 2019

Natália

Deje sa s týmto problémom niečo? Pretože ako vidím, stav toho parku sa vôbec nezmenil. Jednoznačne odstrániť lavičky a vyčistiť to tam celé. Chodím tade každé ráno do prace a neustále sú tam pohodlne nejaké odpadky po bezdomovcoch.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania