Vykreslenie cyklistickej trasy

Zodpovednosť za riešenie: STaRZ

Neriešený
meno
Katarina Stopkova 06. augusta 2017

Poprosila by som vyriesit problem na nabrezi - trasa most Lafranconi az River Park. Chyba vyznacena cyklisticka trasa. Chodim tam pravidelne s detmi na prechadzky a je to vyslovene nebezpecne. Cyklisti ohrozuju bezpecnost chodcov. Vo vysokej rychlosti kluckuju a dokonca vyvolavaju konflikty. Neviem preco cyklisticke znacenie konci pod mostom a dalej nepokracuje. Preto ziadam o doriesenie problemu. Dakujem

07. august 2017

[email protected]

Ze vyvolavaju konflikty :DDD
07. august 2017

Katarina Stopkova

Bohuzial, je to tak. Viac x sme sa dostali do konfliktu s cyklistami kvoli detom. Oni maju pocit ze maju prednost a ja mam zas stres kedze vo vysokej rychlosti kluckuju okolo malych deti i ked je priestor nas obist.
Neviem co je na tom na vysmech...
07. august 2017

cestár

Vážená p. Stopkova, máte úplnú pravdu. Chodník má slúžiť hlavne pre peších, lenže v súčasnej dobe je v móde cyklistická doprava, ktorá sa značí hlava nehlava, nezmyselne a neúčelne sa vynakladajú finančné prostriedky daňových poplatníkov. Ako všetci dobre vieme, cyklista v zmysle súčasnej platnej legislatívy je účastníkom cestnej premávky, takže patrí v prvom rade na komunikácie a nie na chodníky. Len sa pozrite na Pedstaničné námestie - teraz nám F. Lizsta v úseku od Šancovej po hlavnú stanicu, kde p. primátor dal vyznačiť cyklistický chodník, kde chodí množstvo autobusov. Nechal by som tam povinne krúžiť p. primátora aj s ostatnými zodpovednými, ktorí to schválili a za to zodpovedajú.
07. august 2017

Kubo

Hlavným problémom je, že pozemky od výskumného ústavu po riverpark na časti promenády (za stromoradím smerom k ceste) patria súkromníkovi, ktorého úmysly, ako inak, sú zastavať to až k hranici (viď terajšiu "uličnú" čiaru riverparku). Preto je problém s cyklochodníkom. No a zodpovednosť za rozpredané mestské i štátne pozemky nebola dodnes vyvodená... Padnúť za obeť má i športová hala http://enviroportal.sk/sk/eia/detail/polyfunkcny-blok-cpr-bratislava
Prosím, ak je to vo vašich silách, pripomienkujte projekt.
08. august 2017

[email protected]

Co bola prilezitost tade ist, tak cast od Lafranconi po Riverpark je dost siroka pre obe skupiny, dokonca je aj separovana, takze tam je miesta dost. Ale to, co je pri Riverparku, uz sa par razy stalo, ze tam bolo treba pouzit zvoncek, lebo niektori ludia nepozeraju vpravo/vlavo. A to idem pomaly.
cestar - lenze situacia je taka, aka je, tieto spominane chodniky su zdielane a legalizovane pre cyklistov, takze to treba akceptovat.
08. august 2017

Katarina Stopkova

Ja si tak isto myslim, ze sa tam zmestia aj cyklisti aj chodci. Treba ale jednoznacne vykreslit kde sa ma kto pohybovat.
Su cyklisti, ktori nas , aj ine skupinky ludi, bez problemu obidu ale aj ini, ktori jazdia pomedzi chodcov...

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania