Nevhodne umiestnená dopravná značka

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Alex 29. mája 2013

Upozorňujem na nebezpečné situácie spôsobené umiestneným značky zákaz odbočovania vpravo (B27a). Táto je umiestnená na stĺpe verejného osvetlenia v celku veľkej vzdialenosti od ul. Koceľova, na ktorú tento zákaz má platiť a ktorá bola pred cca tromi rokmi zjednosmernená. Prax je taká, že každý deň sa nájdu vodiči, ktorý si nevšimnú, alebo vzhľadom na vzdialenosť, skôr zabudnú na značku B27a a odbočujú do tejto ulice, pričom dochádza ku kolíznym situáciam s vozidlami idúcimi v jednosmerke ako aj s chodcami a obyvateľmi priľahlej budovy.
Navrhujem osadenie značky B27a na Svätoplukovej ul. bližšie ku križovatke s Koceľovou ulicou (viď. obr.), ako tomu je aj v opačnom smere pri zákaze odbočovania vľavo.

29. máj 2013

expert

a ze su na hlavnej na to nezabudaju, kedze znacka hlavnej cesty je na rovnakom stlpe ako zakaz odbocenia???
29. máj 2013

divak

znacka "hlavna cesta" tu ocividne nie je problemom, podla mna je ten zakaz odbocovania naozaj daleko. proste tu chceli ustetrit a nedali znacku na samostatny stlpik ale na najblizsie verejne osvetlenie.
29. máj 2013

expert

Prispievatel pise, ze vodici znacku prehliadnu... Ak prehliadnu znacku zakazu odbocenia, musia prehliadat aj znacku hlavnej cesty. V takom pripade by mali davat prednost z prava... v tomto pripade teoria prehliadnutia zlyhava a priklanam sa skor k arogantnosti urcitych jedincov. na druhej strane suhlasim, ze znacka je osadena ca. 30 m od krizovatky, co nieje zrovna najblizsie ku krizovatke.
29. máj 2013

Majo

je jedno ako je daleko od krizovatky ci 5m ci 30m vodic je povinny dodrziavat znacky v akejkolvek vzdialenosti. neznalost zakona neospravedlnuje takisto to ze nevsimol som si znacku ci zabudol som uz co tam nanej bolo.
29. máj 2013

Alex

Neviem či poznáte danú lokalitu, nedávno sa tu bežne odbočovalo doprava, pretože tu bola obojsmerná premávka. Vodiči často jazdia po pamäti. Informácia ktorú im táto značka poskytuje je pomerne daľeko od križovatky a ešte je potrebné poznamenať, že značku zákaz vjazdu nie je z tohto smeru dobre vidieť. Mne je jedno, či je to nepozornosťou, nedbanlivosťou alebo arogantnosťou vodiča keď mi v prostismere vyletí. Je mi jasné, že sa tu šetrilo a značku umiestnili na stĺpe VO. Snád to nie je také ťažké pochopiť, že keď vodič dostane správnu informáciu na správnom mieste bude to len na prospech veci. Nakoniec aj tak si myslím, že tento podnet nie je taký žhavý ako u x iných nebezpečnejších lokalít v Bratislave a časom sa ukáže čo povedia štatistiky.
06. jún 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet.
Oznamujeme Vám, že sme ho zaslali na Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy na vybavenie, nakoľko Svätopkukova ulica je v ich správe.


Tatiana Baáriová, kancelária starostu
28. jún 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet. Výmena dopravného značenia bola po schválení príslušnými orgánmi objednaná, a bude realizovaná do konca mesiaca jún 2013.

Mgr. Marek Papajčík
referát vzťahov s verejnosťou
Kancelária primátora hl. mesta SR Bratislavy
11. október 2013

Alex

Značka je tam kde má byť, v termíne, tak ako sľúbili na magistráte. Podnet je teda vyriešený. Vďaka.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania