Rozbitá lampa pri parku v Petržalke

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Moni Cúciková 25. augusta 2017

Na rohu parku v Petrzalke je znicena a nefunknca lampa. Za vyriesenie vopred dakujem.

25. august 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ďakujeme za upozornenie. Uvedený podnet sa budeme snažiť čo najskôr odstrániť.

Siemens s.r.o.
27. august 2017

cestár

Nechápem, prečo na podnet reaguje Siemens a nie hlavné mesto Bratislava, to už vlastnikom verejného osvetlenia nie je hlavné mesto?
27. august 2017

Odkaz pre starostu

Spravovanie verejného osvetlenie v Bratislave má už roky na starosti Siemens. Samozrejme, že je to kompetencia Magistrátu, ten ale vykonáva túto službu prostredníctvom dodávateľskej zmluvy s touto komerčnou spoločnosťou. V Odkaze preto posielame podnetu priamo Siemensu, to je to, čo by urobil aj Magistrát. Takto napriamo dostaneme rýchlejšiu spätnú väzbu.
28. august 2017

cestár

p. Haman, nechcem s Vami polemizovať, ale pár viet na vysvetlenie. Siemens mal s hlavným mestom Bratislava zmluvu na 20 rokov, ktorej účinnosť skončila koncom roka 2016, Dnes už máme 28.august 2017 a nikto dnes nevie, ako a kedy bude nový zhotoviteľ na údržbu verejného osvetlenia, Komunistov sme kritizovali za plánové hospodárstvo - mali 5 ročné plány a dnes v trhovom hospodárstve mesto robí opäť súťaž na zhotoviteľa na 20 rokov. , Mesto Bratislava dalo Siemensu tento majetok na údržbu, absolútnu volnosť Siemensu, zbavilo sa zodpovednosti, prečo? to nechám na Vás samotnom, a pozrite sa, aký je výsledok dnes, kopec lám v meste zrezávajú, že sú zhrdzavené a ohrozujú bezpečnosť ľudí a aktívne napomáhajú kriminalite. Neviem, aký je súčasný právny vzťah, ale čo, keď Siemens to bude sabotovať alebo to mestu neohlási. Predsa objednávať má vlastník a zhotoviteľ realizovať na základe objednávky. To bolo to choré z predchádzajúceho 20 ročného zmluvného vzťahu. Predsa o majetok sa musí starať vlastník a nie ten čo na ňom len ryžuje - čo platíme všetci daňoví poplatníci. Teraz prebieha súťaž na verejné osvetlenie tak zvané SMART, ale nikto nevie čo má SMART zabezpečovať aké funkcie čo od neho chceme. A opäť je tu mestom vypísaná súťaž na 20 rokov, už mi len povedzte čo bude za 20 rokov, To vie len jediný človek, a to je pán primátor Nesrovnal, ktorý aj napriek uzneseniu mestského zastupiteľstva túto súťaž, ktorá je v rozpore so zákonom o verejnom obstarávaní, tvrdohlavo trvá na svojom a túto súťaž nechce zrušiť. Dúfam, že som Vám aspom v kocke vysvetlil, prečo som hovoril o meste Bratislava
28. august 2017

Odkaz pre starostu

Ja Vašej kritike úplne rozumiem, no odpoveďou som nechcel nijako hodnotiť kroky Magistrátu - či to ako to robí je dobré alebo zlé. Tu ako administrátori vystupujeme neutrálne, takéto rozhodnutie je v rukách komunálnych politikov, legitímne zvolených občanmi.
Ja som im čisto vysvetlil, ako to máme nastavené tu na Odkaze a prečo sa to posiela rovno na Siemens.

Michal Haman
Administrátor pre Petržalku
17. január 2022

Martin Uváček

Aktuálny stav riešenia podnetu?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania