Križovatka Blatné a doprava v Senci

Zodpovednosť za riešenie: Senec

Uzavretý
meno
gogoool 25. augusta 2017

Dobry den,
napriek slubom sa nakoniec zjazd z BA do SC na krizovatke Blatne neotvori uz koncom augusta, ale az spolu s celou krizovatkou na prelome Novebra a Decembra 2017. Aktivistom sa nepodarilo ani dohodnut docasny zjazd z Blatneho na D1 smer BA. To znamena neumernu zataz pre dopravu v Senci na najblizie 3-4 mesiace.

Chcem sa vedenie mesta spytat, ako su jeho zlozky (mestska policia, odbor dopravy, skoly, atd.) pripravene na mozne komplikacie v celom meste, najma v rannych a poobednajsich hodinach (napr. komplet upchate mesto, rychle odstranovanie dopravnych nehod a kolizii, meskanie ziakov do skol, meskanie MAD, meskanie rodicov, ktori nestihnu vybrat dieta z SKD, atd.).

Este su len prazdniny a mesto sa rano zo smeru Pezinska a Sladkovicovo pomaly upchava. Dakujem.

31. august 2017

Janka

Dobrý deň, nechcem Vás znechucovať, ale mám pocit, že mesto Senec nerieši nič komplexne a preto aj v tomto prípade neočakávam nič, len vykrúcanie sa.
04. september 2017

Richard Vaniher

KRIŽOVATKA D1 - Blatné Senec

Dobrý deň,
Volám sa Vaniher,
Som obyvateľom na ulici Slávičia.

Poprosím Vás apelovať na NDS a Políciu, aby urýchlene niečo robili. s križovatkou a diaľnici D1 smer Blatnom, Senec.
Ja nebudem akceptovať neprofesionálny prístup k danému problemu. Teraz sú prázdniny a doprava kolabuje už teraz. Co bude keď sa skončia prázdniny a začne školský rok? .
Polícia a NDS ohrozuje našu bezpečnosť! Ja Vás žiadam o urýchlene riešenie tohto problému. Nie za 3mesiace. Križovatka podľa dostupných informácií nemala byť zatvorené 3mesiace!
Kto realizuje túto stavbu by sa mal zamyslieť. Aj nad sebou.
S pozdravom
Ďakujem za pochopenie.

04. september 2017

Anna

Dobry den, dnes 45 minut von z mesta do Bratislavy. A co bude neskor? To mame chodit do prace o 2 hodiny skor, aby sme nacas nastupili do zamestnania?
04. september 2017

Janka

Dobrý deň, mesto asi chce aby sa obyvatelia odsťahovali a znížil sa ich výnos z podielových daní. Alebo aby všetci začali pracovať v logistických skladoch, aby mohli povoliť výstavbu ešte väčšieho počtu hál. DOprava ich samozrejme nezaujíma, pretože cestou k mestskému úradu v kolóne nestoja.
05. september 2017

Martina Tomášiková

Dobrý deň,
žiadam o vyjadrenie vedenie mesta. Dopravná situácia v meste je neúnosná a vedenie mesta mlčí. Chcem vedieť, čo robí pre občanov a ako situáciu riešila doteraz a ako sa bude riešiť ďalej.
Odporúčam vedeniu mesta, aby si prečítali komentáre od občanov:
https://www.facebook.com/senecmojemesto/photos/a.216054478598894.1073741828.215849775286031/668722429998761/?type=1&theater
Pripomínam vedeniu, že sme voliči a vzhľadom na fakt, že sú platení z rozpočtu mesta, ktorý napĺňame aj my obyvatelia, sú povinní slúžiť nám, minimálne by bolo slušné komunikovať.
Ďakujem.
05. september 2017

gogoool

vsak toto - nekomunikacia - ako pozeram, uz je par podnetov oznacenych ako neriesene, lebo 2 tyzdne nikto z mesta podnety neaktualizoval. Jedno vyhlasenie mesta o semaforoch, policajtoch a ZIADOSTI o trpezlivost som zaregistroval. Akurat, ze ziadne z tychto troch rieseni zatial nezafungovalo. A pritom je dotknuta polovica celeho okresu - len Slovak Lines naberaju 1+ hodinove meskania, a v tych autobusoch sa vezu ludia aj z obci zpred SC aj z obci po SC + ako integrovana doprava aj ako bratislavska "MHD". A nikto nic. Akurat plagat koncertu Gizky Onovej :-)
07. september 2017

Martin

Dobry den,
bude mesto nejakym sposobom reagovat?
Dnes, vo stvrtok 6.9.2017 mi cesta od vlakovej stanice po koniec Pezinskej trvala autom 40 min. Dufam, ze sa rano nestane ziadna nehoda, to by sme sice konecne uvideli policiu, no doprava by skolabovala nadobro. Kruhovy objazd pri predajni BILLA je absolutne kriticky, stoja vsetky smery, aj tie, ktore by nemuseli, ak by to tam niekto riadil.
Takto to teda bude az do novembra, predpokladam.
Vtipne prekvapenie caka za kruhovym objazdom na konci Pezinskej, ked sa doprava konecne rozbehne. Vodici/volici si precitaju predvolebny billboard: VYRIESIM DOPRAVU V SENCI. :)
08. september 2017

gogoool

@Admin: mozete zabranit tomu aby sa v sobotu/nedelu tento prispevok dostal do stavu "Neriesene"? Viete sa spytat niekoho na meste preco prestali komunikovat cez Odkaz pre starostu? Ako pozeram uz na 3 augustove podnety mesto nereagovalo, tym padom to spadlo do "Neriesene". Smutne mile mesto Senec.
08. september 2017

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnety preposielame samospráve opätovne hneď po zmene statusu na "neriešený". Tak sa to udialo aj s uvedenými podnetmi.

S pozdravom

Martin Kollárik
[email protected]
11. september 2017

Odpoveď samosprávy

Výstavbu diaľničného zjazdu Blatné zabezpečuje Národná diaľničná spoločnosť. Mesto nemá dosah na výstavbu tohto zjazdu. Situácia, ktorá vznikla koncom augusta je riešením, ktoré NDS vyhodnotila ako jediné možné. Vedenie mesta tiež nie je nadšené každodennými zápchami, inú možnosť však nedostalo k dispozícii.
V rámci svojich kompetencií mesto vyplo semafor pri pošte, aby bola doprava plynulejšia. Pre bezpečnosť detí sú každé ráno na tejto križovatke mestskí policajti. Mesto tiež rokovalo so štátnou políciou, ktorej príslušníci pomáhajú na ďalších problémových miestach.
Výstavba výjazdu síce momentálne komplikuje dopravu, ale pre Senec je tento výjazd potrebný a po spustení do prevádzky zlepší dopravnú situáciu v meste. Mesto teda žiada obyvateľov o trpezlivosť s touto situáciou, ktorú mesto nezapríčinilo, ale ktorá je len dočasnou nepríjemnosťou na ceste k dlhodobému zlepšeniu dopravy.

mesto Senec
11. september 2017

Martina Tomášiková

Dovolím si nesúhlasiť. Mesto nemá dosah na výstavbu ako takú, ale každe jedno rozhodnutie súvisiace s výstavbou má právo pripomienkovať. Toto sa neudialo. Pripomienky k riešeniu z konca augusta boli zo strany mesta "Bez komentára". Povinnosťou vedenia mesta bolo sadnúť s NDSkou a aktivistami k stolu a nevstať, kým nenájdu iné riešenie ako navrhla NDS. To, že to mesto neurobilo, ani sa nepokúsilo považujem za zlyhanie. Z tejto situácie sa mesto nemôže vyviniť a tvrdiť, že ju nezapríčinilo. Zapríčinilo ju svojim nekonaním. Odpoveď samosprávy považujem za alibistický "dríst". Prepáčte.
11. september 2017

gogoool

Mile mesto Senec, vas to sice netesi ale ani netrapi. Nas to netesi a zaroven trapi. Nedali ste si ani tu namahu, aby ste to ludom nekomplikovali, ked uz neulahcili. Len vdaka aktivistom tu neboli tieto problemy uz od oktobra 2016. O vasej nepripravenosti sme uz asi vsetci presvedceni. Policajt na ceste, kde stoji premavka vo vsetkych smeroch, su zbytocne vyhodene peniaze. Vsetci si mysleli, ze bude otvoreny aspon zjazd BA->SC na krizovatke Blatne, lebo cakat raz za den 40-50 minut v zapche je este akceptovatelne, ale cakat aj rano aj vecer, to uz je neakceptovatelne a vytvara stresove situacie v celych rodinach. Mesto sa samozrejme drzi hesla - kto nic nerobi, nic nepokazi - ale pokazene je to uz dost velmi. Vsetci ti, co si myslia, ze mesto za nich bojovalo, kuk na tento post a komentar NDS pod prispevkom: https://www.facebook.com/pomoc.na.dialnici/posts/1856088384708166 . "Mimochodom zástupcovia všetkých okolitých obci a mesta Senec boli pri rokovaniach k stavebnému povoleniu a nemali výhrady voči navrhovanému projektu a plánovaným obmedzeniam. "
12. september 2017

Blenq

citujem vyjadrenie NDS na FB stránke:

Národná diaľničná spoločnosť, a.s. Dobrý deň všetkým, ešte raz zhrnieme situáciu pre tých, ktoré nám píšete ohľadom križovatky Blatné. Výjazd Blatné sa uzavrel v súlade so stavebným povolením a odsúhlaseným harmonogramom stavebných prac. Realizácia križovatkového rozpletu, ktorá vyžaduje uzavretia obchádzkovej komunikácie Blatné - Sv.Martin - Senec a odstránenie dočasného prístupu na D1 nemohla byť realizovaná v letných mesiacoch a jej realizácia prebieha v tomto období nakoľko v letných mesiacoch prebehla realizácia I. etapy smer BA –TT a v tom čase bola doprava presunutá v diaľničnom páse v smere TT-BA, ktorý prevádzal obojsmerne dopravu za využitia predmetného vrátane vjazdu. Stavba je realizovaná v minimálnom čase vzhľadom že na to že je realizovaná za prevádzky po etapách ktoré nemôžu byt realizované súčasne. Stavbu realizuje združenie firiem európskeho významu (Eurovia, Doprastav), ktoré zvolili najmodernejšie dostupne technologické postupy. Treba si uvedomiť rozdiel medzi realizovaním stavby na „zelenej lúke“ a stavaním na prevádzkovanej diaľnici s jestvujúcimi intenzitami, kde prichádza aj k určitým obmedzeniam bez ktorých by sa práce nedali realizovať. Mimochodom zástupcovia všetkých okolitých obci a mesta Senec boli pri rokovaniach k stavebnému povoleniu a nemali výhrady voči navrhovanému projektu a plánovaným obmedzeniam.
Sprejazdnenie celej križovatky je naplánované do konca 11/2017 a NDS intenzívne pracuje na tom , aby bol dodržaný termín sprejazdnenia diaľnice D1 spolu s križovatkou. Motoristov žiadame o zhovievavosť pre toto kritické obdobie, využívanie alternatívnych trás, následne aj alternatívnych druhov dopravy. Apelujeme aj na zvyšovanie obsadenosti vozidiel, čo by dopomohlo v sledovanom období k väčšej plynulosti dopravy v meste Senec a okolí. TÍM NDS
04. október 2017

Zuzana

Pekne. Nemali ziadne pripomienky....kedy su volby?
04. október 2017

Janka

o rok! nezabudnite komu dávate svoj hlas, keď budete voliť, spomeňte si ako nás zvolení zástupcovia mesta nechali stáť v radách.
07. december 2017

Ján Senecký

Križovatka Blatné je dokončená a tým pádom sa tento odkaz stal bezpredmetným.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania