Senec TV a licenčné dojednania

Zodpovednosť za riešenie: Senec

V riešení
meno
gogoool 21. augusta 2018

Dobrý deň,
mesto Senec si bez akejkoľvek zmluvy o dielo, ktorá by riešila licenčné náležitosti a vlastníctvo hotového audivizuálneho diela, objednáva a platí výrobu videí spoločnosti TV Senec s.r.o. Senec.
Keďže Mesto takúto zmluvu nemá, ostávajú všetky práva na výrobcovi diela (video), ktorý o nich môže svojvoľne rozhodovať - môže napríklad udeľovať licencie, môže zverejňovať kdekoľvek dielo bez súhlasu objednávateľa a ešte na diele zarábať na reklame.
Audiovizuálne dielo je dielom podľa Autorského zákona, nie sú to potraviny ani čistiace prostriedky.
Toto konanie Mesta je v rozpore s mnohými zákonmi, keďže Mesto platí za niečo, k čomu nevlastní žiadne (vecné) právo.

Prosím Mesto a hlavného kontrolóra, aby toto svoje konanie dali do súladu so zákonmi.
Ďakujem

15. august 2018

gogoool

@admin: Dobrý večer, je nejaký problém alebo niečo bráni zverejniť tento podnet?
24. august 2018

Odpoveď samosprávy

Reportáže Senec TV sú na youtube, kde ich môže zdieľať ktokoľvek. Zmyslom reportáží je informovať obyvateľov mesta o témach v čase, keď sú aktuálne.

mesto Senec
24. august 2018

gogoool

Asi si nerozumieme - vy si objednate vyrobu audiovizualneho diela, ale nevlastnite ho. nemozete s nim volne nakladat, ani si ho dat majetku (a to ste si napriklad objednali aj nejake dokumentarne filmy). Ano, Senec TV ma autorske prava, nikto nemoze pozmenit audiovizualne dielo, ale vam chyba presne ta licencia, ktora by vas opravnovala napriklad pouzit toto dielo na nejakych vystavach, vo svojich prezentacnych materialoch, na svojom youtoube kanali, udelovat suhlas na pouzitie diela. Jednoducho ste nechali vsetky prava na vyrbocovi videa, ktory moze volne rozhodovat, komu udeli, alebo neudeli licenciu (zdielat video z nejakeho youtube kanala, nie je to iste ako pouzit video na inom youtube kanali). Tieto prava ste mali mat vy. Poprosim, podrobnejsiu a hlavne pravne podobrenu odpoved. Dakujem
10. september 2018

Sencan

Zda sa ze odpovede sa nedockame. Desattisice eur z mestskeho rozpoctu prudia do sukromneho vrecka bez toho, aby bol jasny prospech pre mesto. Ako danovy poplatnik sa odmietam podielat na taktomto bacovani.
Ziadam o vysvetlenie preco neprebehlo vyberove konanie a preco mesto sponzoruje firmu blizku viceprimatorovi. Rovnako ziadam o vysvetlenie, preco nie su viditelne a jasne oznacene reportaze, ktore su platene mestom. Ked si objednal reklamu kandidat Mokos, oznacenie "platena reklama" bolo neprehliadnutelne. Preco toto chyba napriklad na predvolebnych spotoch viceprimatora Badinskeho, o ktorych TV Senec tvrdi ze si ich plati sam, resp, jeho sponzor? Ak sa nemylim, je to povinnostou TV Senec, ktora im vyplyva zo zakona.
11. september 2018

Sencan

Poprosim admina aby preposlal mestu konkretnu poziadavku: ziadam o zverejnenie vsetkych objednavok, ktore mesto vystavilo pre TV Senec, ich sparovanie s fakturami a konkretnymi reportazami. Dakujem
13. september 2018

Odkaz pre starostu

Váš komentár sme zaslali samospráve.

Juraj Hurný
[email protected]
02. október 2018

Sencan

Je 2.10. To mesto este stale nestihlo pripravit pozadovane doklady???? Musia tam mat riadny bordel v evidencii ked im to trva uz 3 tyzdne
07. február 2019

Anton Ganobcik

Nuž keď ste volili baču,tak bača aj bačuje.
A bude toho bačovania určite ešte dosť.
,,....................
,,................
.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania